Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάηκε πρόωρα το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης – Φύλλο και φτερό έγινε το δόγμα «Νόμος και Τάξη», ψάχνει για σωσίβιο το Μαξίμου

Κάηκε πρόωρα το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης – Φύλλο και φτερό έγινε το δόγμα «Νόμος και Τάξη», ψάχνει για σωσίβιο το Μαξίμου
Το λεγόμενο επιτελικό κράτος δείχνει σημάδια κατάρρευσης και εάν δεν ήταν τόσο αδύναμη η αντιπολίτευση θα είχαν αρχίσει να χτυπάνε τα δημοσκοπικά «καμπανάκια»
Σχετικά Άρθρα
Θα μπορούσε να πει κάποιος με ποδοσφαιρικούς όρους ότι η κυβέρνηση μπήκε στο «γήπεδο» με γκολ εναντίον της από τα αποδυτήρια.
Δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε 50 μέρες από την εκλογική της νίκη στις 25 Ιουνίου 2023 και η εικόνα της έχει πληγωθεί σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό.
Το λεγόμενο επιτελικό κράτος δείχνει σημάδια κατάρρευσης και εάν δεν ήταν τόσο αδύναμη η αντιπολίτευση θα είχαν αρχίσει να χτυπάνε τα δημοσκοπικά «καμπανάκια».
Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ακριβώς αυτή η αδυναμία της αντιπολίτευσης είναι που ωθεί την κυβέρνηση να επιδεικνύει μία επικίνδυνη αλαζονεία, που κάποια στιγμή θα της στοιχίσει ακριβά.
Μετά την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών με πάνω 500. 000 στρέμματα καμένα, που εξέθεσε τη χώρα διεθνώς, ήρθε το έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια να κάψει το «χαρτί» στο οποίο πάντα βασιζόταν η ΝΔ, δηλαδή στο δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Η ασφάλεια έγινε ανασφάλεια

Οι Κροάτες χούλιγκαν, που διέσχισαν ανενόχλητοι ολόκληρη τη χώρα και δολοφόνησαν τον 29χρονο φίλο της ΑΕΚ, εξέθεσαν ανεπανόρθωτα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνετέλεσαν στο ιστορικών διαστάσεων επιτελικό φιάσκο της κυβέρνησης.
Το έγκλημα της Νέας Φιλαδέλφειας ταυτόχρονα με την «έκρηξη» του βαρέως εγκλήματος καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και ενώ διαχρονικά το δόγμα «Νόμος και Τάξη», ήταν το ισχυρό χαρτί των δεξιών κομμάτων.
Ενώ το έγκλημα οργιάζει παντού, οι δυνάμεις ασφαλείας φαίνεται να εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε φοιτητικές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και πλειστηριασμούς, αφήνοντας επικίνδυνους κακοποιούς να δρουν ανεμπόδιστοι.

Ψάχνει σωσίβιο

Στην κακή εικόνα της κυβέρνησης θα πρέπει να προστεθούν η ηχηρή απουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σχεδόν τέσσερις μέρες (χωρίς την παραμικρή δήλωση ή ακόμη έκφραση συλλυπητηρίων) και η μη παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δεν τόλμησε να αναλάβει τις προφανείς πολιτικές ευθύνες τους.
Το Μέγαρο Μαξίμου μετά από όλη αυτή την καταστροφική διαχείριση της κρίσης αναζητούσε απεγνωσμένα ένα σωσίβιο και θεωρεί πως το βρήκε στην UEFA, την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.
Μετά από τις μέρες της «εξαφάνισης» ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της UEFA, Alexander Ceferin, με τον οποίο συμφώνησε να συναντηθούν στο Μαξίμου στις 16 Αυγούστου, προκειμένου να συζητήσουν τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ».
Πρόκειται για μία καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση που αποσκοπεί στο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την απουσία Μητσοτάκη, δεδομένου ότι η UEFA δεν μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε θέματα ασφάλειας του πολίτη στην Ελλάδα.
Εξάλλου ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μείνει έξω από το κάδρο των ευθυνών, αφήνοντας τον κ. Οικονόμου – στον οποίο παρέχει κάλυψη- στον ρόλο του «κυματοθραύστη» και του υπερασπιστή της κυβερνητικής γραμμής.
Με τη συνδρομή των (πολλών) φιλικών ΜΜΕ η κυβέρνηση επιδιώκει να αποσείσει τις ευθύνες της και να χρεώσει όλο το φιάσκο αποκλειστικά στην ΕΛΑΣ, της οποίας πολιτική ηγεσία είναι η ΝΔ για πάνω από τέσσερα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης