Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σάλο προκαλεί η Μενδώνη με την έξωση των Ελλήνων Αρχαιολόγων – Πώς σχετίζεται η απόφαση με το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου

Σάλο προκαλεί η Μενδώνη με την έξωση των Ελλήνων Αρχαιολόγων – Πώς σχετίζεται η απόφαση με το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου
Εντελώς ξαφνικά η υπουργός Πολιτισμού ανακάλεσε την άδεια παραχώρησης του κτιρίου της οδού Ερμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ)
Σε μία απόφαση που προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Εντελώς ξαφνικά ανακάλεσε την άδεια παραχώρησης του κτιρίου της οδού Ερμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).
Η απόφαση, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 11/8/2023, προβλέπει «την ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων» σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».
Οι αρχαιολόγοι καταγγέλλουν ότι η απόφαση Μενδώνη ελήφθη λόγω εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον κτίριο του Συλλόγου στις 18/7/2023 με θέμα «Δικαιοσύνη για το έγκλημα στην Πύλο» σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στεγάζεται στο κτίριο ιδιοκτησίας ΥΠΠΟ επί της Ερμού 134-136, με νόμιμη παραχώρηση που ερείδεται άρθρο 16, παρ. 5 του Ν. 1264/1982.
Ο Σύλλογος κάνει χρήση του κτιρίου στη βάση των καταστατικών του σκοπών, με εκδηλώσεις που προάγουν την σχέση των αρχαιολόγων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με την κοινωνία και το κύρος του Συλλόγου, και εκπληρώνουν τους κοινωνικούς σκοπούς ενός δημόσιου κτηρίου, αποτελώντας έναν ζωντανό χώρο-τοπόσημο στην περιοχή του Θησείου.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κτίριο του Συλλόγου στις 18/7/2023 με θέμα “Δικαιοσύνη για το έγκλημα στην Πύλο”, σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων», αναφέρει ο ΣΕΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Να ακυρωθεί η απόφαση

Να ακυρωθεί η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
«Η κυρία Μενδώνη δείχνοντας για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο στον πολιτισμό, χθες βράδυ με υπουργική Απόφαση, ανακάλεσε την παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Δεν μπόρεσε να συγχωρέσει η κυρία Μενδώνη στον ΣΕΑ το γεγονός ότι φιλοξένησε στα γραφεία του εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο, που συγκλόνισε τον πλανήτη και η διερεύνηση των ευθυνών του έχει κινητοποιήσει τα ευρωπαϊκά όργανα», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Είναι ξεκάθαρο σήμα μηδενικής ανοχής στην διαφορετική άποψη και σε κάθε φωνή κριτική και είναι προφανές ότι με τέτοιες εκδικητικές ενέργειες η υπουργός Πολιτισμού προσπαθεί να επιβάλει γενικό σιωπητήριο», και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Στεκόμαστε δίπλα στον ΣΕΑ, δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού.
Η απόφαση Μενδώνη για την έξωση του ΣΕΑ πρέπει να ακυρωθεί», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης