Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Σπαρτιάτες»: 15 Αυγούστου – Η «Κοίμηση», το τέλος της επίγειας ζωής της Αγίας Θεοτόκου, της Μητέρας όλων μας

«Σπαρτιάτες»: 15 Αυγούστου – Η «Κοίμηση», το τέλος της επίγειας ζωής της Αγίας Θεοτόκου, της Μητέρας όλων μας
Ευχές για τον 15Αύγουστο από τους Σπαρτιάτες 
Το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι «Σπαρτιάτες», το ελληνικό εθνικό κόμμα με αφορμή τον εορτασμό του 15Αύγουστου.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σύμφωνα με δελτίο Τύπου τους: 
«Είναι η «Κοίμηση» που δηλώνει την ειρήνη και ηρεμία για τον Θάνατο της Παναγίας, της Μητέρας όλων μας. Ο θάνατός της δεν φέρνει την ρήξη αλλά την ένωση, δεν φέρνει λύπη, φέρνει χαρά. Η Παναγία ενώνεται με τον Χριστό και μαζί υπόσχονται την τελική Ανάσταση για την αθάνατη ζωή.
“Εν τη γεννήσει σου σύλληψις άσπορος, εν τη κοιμήσει σου νέκρωσις άφθορος”, ...“Εν τη γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας· εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες, Θεοτόκε...”, ψάλλει η Εκκλησία.
«Το φως που ξεχύνεται από την Κοίμηση προέρχεται ακριβώς απ’ αυτή την άδυτη, μυστική Ημέρα. Παρατηρώντας αυτόν τον θάνατο, και στεκόμενοι δίπλα σ’ αυτό το νεκροκρέβατο, καταλαβαίνουμε ότι ο θάνατος δεν ισχύει πλέον, ότι η διαδικασία του θανάτου ενός ανθρώπου έχει γίνει τώρα μία πράξη ζωής, μία είσοδος σε μία ευρύτερη ζωή, όπου βασιλεύει η ζωή. Αυτή που δόθηκε εντε¬λώς στον Χριστό, που Τον αγάπησε έως τέλους· συ¬ναντιέται μ’ Αυτόν σ’ εκείνες τις φωτεινές πύλες του θανάτου, κι εκεί ο θάνατος μεταστρέφεται αμέσως σε χαρμόσυνη συνάντηση -η ζωή θριαμβεύει, η χαρά και η αγάπη κυριαρχούν πάνω στα πάντα.» (π. Αλέξανδρος Σμέμαν, Η Παναγία, εκδ. Ακρίτας, σ. 51- 55.)
Αυτές τις αυγουστιάτικες ημέρες, όταν η ομορφιά της φύσης κορυφώνεται, η Κοίμηση της Θεοτόκου γίνεται ύμνος ελπίδας και σύμβολο αιωνιότητας και χαράς!
Ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον απανταχού Ελληνισμό, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και Ευλογημένα στους εορτάζοντες! Η Παναγία ας στέκεται δίπλα μας!».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης