Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μενδώνη για κλοπή αντικειμένων στο Βρετανικό Μουσείο: Ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός - Παρακολουθούμε την εξέλιξη

Μενδώνη για κλοπή αντικειμένων στο Βρετανικό Μουσείο: Ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός - Παρακολουθούμε την εξέλιξη
Tο 2020 ένας εμπειρογνώμονας είχε εντοπίσει τα χαμένα πολύτιμα αντικείμενα σε δημοπρασία
Σχετικά Άρθρα
«Εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό» χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το γεγονός που αφορά την απώλεια, κλοπή και φθορά αντικειμένων από τις Συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξένου δημοσιογράφου.
«Είναι εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός, που πρόσφατα γνωστοποίησε το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Μενδώνη.

Οι κλοπές στο Βρετανικό Μουσείο

Εν τω μεταξύ, στο φως έρχονται περισσότερες λεπτομέρειες για τις κλοπές στο Βρετανικό Μουσείο, που οδήγησαν στην απόλυση ενός υπαλλήλου, ο οποίος όπως αναφέρει η Mirror ήταν υπεύθυνος για τις ελληνικές αρχαιότητες.
Παράλληλα, το περιοδικό αποκαλύπτει μεταξύ άλλων, πως το 2020 ένας εμπειρογνώμονας είχε εντοπίσει τα χαμένα πολύτιμα αντικείμενα σε δημοπρασία και το ανέφερε, όμως δεν έγινε τίποτα.
Ο υπάλληλος που απολύθηκε, ήταν ο 56χρονος Πίτερ Τζον Χιγκς. Ο Πίτερ εργαζόταν στο Βρετανικό Μουσείο επί 35 χρόνια, και ήταν ανώτερος επιμελητής με εξειδίκευση στο τμήμα που σχετίζεται με τους αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς.
Φέρεται πως έβαζε προς πώληση τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα στο eBay.
Το Βρετανικό Μουσείο είχε ανακοινώσει ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας του, δηλώνοντας ότι ένα μέλος του προσωπικού απολύθηκε, ενώ σχεδιάζονται νομικές ενέργειες εναντίον του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης