Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Έγιναν αστοχίες, αλυσίδα λαθών, αλλά δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Έγιναν αστοχίες, αλυσίδα λαθών, αλλά δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί
Δεν υπάρχει περίπτωση να αδρανήσουμε... Η απόδοση ευθυνών θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Στην υπόθεση των Κροατών «από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι έγιναν αστοχίες και λανθασμένοι χειρισμοί», «δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί»,τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σε σχέση με την απόδοση ευθυνών είπε ότι «αποφασίζουμε με δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα για να βελτιωνομαστε», ωστόσο τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας».
Υπογράμμισε ότι υπήρξε αλυσίδα λαθών σε πολλά επίπεδα και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να αποδίδονται ευθύνες, κάτι που θα γίνει σύντομα.
«Θα διορθώσουμε τις διαδικασίες για να μην ξαναέχουμε τέτοιες αστοχίες.
Υπογράμμισε πως οι έρευνες συνεχίζονται, έχουν κληθεί συγκεκριμένοι άνθρωποι να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Πολύ σύντομα θα έχουμε επιπλέον απόδοση ευθυνών, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί.
Ήταν κάτι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο που δεν έπρεπε να γίνει» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποδοθούν ευθύνες εκεί που ανήκουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μην διδασκόμαστε από τα λάθη, δεν υπάρχει περίπτωση όμως να επιτρέψουμε την γενική απαξίωση της αστυνομίας γιατι προσφέρει πολίτιμη υπηρεσία».

Η απόδοση ευθυνών θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει με αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη, είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αδρανήσουμε».
Επισήμανε δε πως οι αστυνομικοί είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν την κοινωνία, όπως βοήθησαν και χθες στις εκκενώσεις στην Αλεξανδρούπολη για να βοηθήσουν του ανθρώπους να φύγουν με ασφάλεια,
Πρόσθεσε ότι στην ίδια περιοχή, στον Έβρο, πριν από λίγες μέρες οι αστυνομικοί μαζί με τους συνοριοφύλακες απέτρεπαν καθημερινά 900 παράνομες εισβολές στην Ελλάδα από μετανάστες, έκαναν 30 συλλήψεις λαθροδιακινητών, θωρακίζουν τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Επιστρέφοντας στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας, και στα μέτρα κατά της οπαδικής βίας υπογράμμισε ότι έχουν γίνει βήματα μετά την υπόθεση του Άλκη Καμπανού, όμως χρειάζονται ενίσχυση και αυτή είναι η κατεύθυνση σε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
«Κλείνουμε τα παράθυρα που επιτρέπουν σε κάποιους να εκμεταλλεύονται τα κενά» είπε και πρόσθεσε πως η μάχη είναι παντού και ολιστική και θα δοθεί σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης