Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς (King's College): Ο Κασιδιάρης μπορεί να λάβει ποσοστό 20% στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα – Τον ευνοεί το momentum

Σαμαράς (King's College): Ο Κασιδιάρης μπορεί να λάβει ποσοστό 20% στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα – Τον ευνοεί το momentum
«Ο Κασιδιάρης έχει γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης και χρησιμοποιεί το πολιτικό momentum που του δίνει η επαναφορά μετά την πτώση του» δηλώνει ο καθηγητής του  King's College
Σχετικά Άρθρα
Ποσοστό έως και 20% μπορεί να λάβει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Ηλίας Κασιδιάρης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.
Η εν λόγω εκτίμηση ανήκει στον καθηγητή Δημόσιας Διοίκησης του King's College του Λονδίνου, Γιώργο Σαμαρά ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «TA NEA» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μάλιστα ο κ. Σαμαράς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο σύστημα και προειδοποιεί για τα πολύ υψηλά ποσοστά της παράταξης του Ηλία Κασιδιάρη.

Ποσοστό 20%

«Ο Κασιδιάρης έχει γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης και χρησιμοποιεί το πολιτικό momentum που του δίνει η επαναφορά μετά την πτώση του.
Φοβάμαι ότι μπορεί να πάρει ποσοστό ακόμα και κοντά στο 20% στην Αθήνα.
Σε συνδυασμό με τη μη κοινή κάθοδο της κεντροαριστεράς, το σενάριο β' γύρου μεταξύ του Μπακογιάννη και του Κασιδιάρη δεν είναι απίθανο, επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.
«Υπενθυμίζω πως έχει κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ακόμα δύο φορές: Το 2014, όταν έλαβε 16,2% και το 2019, όταν έλαβε 10,5%.
Η προϊστορία του στο δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας, όπως και οι απαράδεκτες παρεμβάσεις του στη Βουλή, εμπνέουν εύλογα ανησυχία», επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.

Ελεύθεροι Αθηναίοι: Στόχος μας η δημαρχία

«Όπως όλα δείχνουν υπάρχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Αθήνα να γίνει και πάλι πρωτεύουσα των Ελλήνων.
Στον ενάμιση μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις δημοτικές εκλογές πρέπει όλοι οι Έλληνες πατριώτες να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να αναδειχθούμε νικητές σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση», αναφέρει η παράταξη Ελεύθεροι Αθηναίοι με την οποία υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.
«Στόχος μας δεν είναι απλά το 20% και ο δεύτερος γύρος αλλά να διοικήσουμε την πρωτεύουσα της χώρας και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.
Τότε θα καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πως είμαστε η μόνη δύναμη ευθύνης, που μπορεί να οδηγήσει την πατρίδα μας σε ένα ελεύθερο, ευοίωνο Ελληνικό μέλλον», καταλήγει η δημοτική παράταξη.

Συμπληρωμένα ψηφοδέλτια

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδα «Τα Νέα», που κάνει λόγο για «ακροδεξιό σαφάρι για πρόθυμους υποψήφιους, η Δημοτική Παράταξη «Ελεύθεροι Αθηναίοι» ανακοινώνει ότι έχει ήδη συμπληρώσει πλήρη ψηφοδέλτια και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της πρωτεύουσας.
«Εκλεκτοί Αθηναίοι και Αθηναίες δίνουν το παρών σε αυτόν το μεγάλο εκλογικό αγώνα, που θα κρίνει το μέλλον της ιστορικής πόλης των Αθηνών», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Οι υποψηφιότητες κατατίθενται ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η επίσημη παρουσίαση των ψηφοδελτίων μας.
Οι παραπλανητικοί τίτλοι, τα ψευδή δημοσιεύματα και η πολεμική ολόκληρου του συστήματος δεν μας πτοούν, αλλά μας συσπειρώνουν.
Στόχος της παράταξής μας να περάσουμε στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων», επισημαίνει χαρακτηριστικά η παράταξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης