Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι φωτιές έφεραν απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ με βέλη μεταξύ υπουργών για τις ευθύνες – Βαρύ το κλίμα για Κικίλια

Οι φωτιές έφεραν απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ με βέλη μεταξύ υπουργών για τις ευθύνες – Βαρύ το κλίμα για Κικίλια
Αναδεικνύονται οι λάθος επιλογές του Κ. Μητσοτάκη
Απίστευτο είναι το κυβερνητικό αλαλούμ που διαδραματίζεται στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου μετά το καταστροφικό πέρασμα των πυρκαγιών και ειδικά την καταστροφή του εμβληματικού δάσους της Δαδιάς και αυτήν της Πάρνηθας, του τελευταίου πνεύμονα της Αττικής.

Yπάρχει τελικά θέμα Κικίλια;

Το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροών σε μεγάλη εφημερίδα της Κεντροδεξιάς άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει θέμα Κικίλια στην κυβέρνηση και ότι όταν κάτσει ο κουρνιαχτός από τις φωτιές, ο Πρωθυπουργός θα κινηθεί σε αντικατάσταση προσώπων.
Και μεταξύ αυτών, ενδεχομένως και του Κικίλια.

Το ξέσπασμα που δείχνει φόρτιση…

Αυτό εκλήφθηκε ως σήμα και μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση.
Εχθές ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε ένα ξέσπασμα για να αποσείσει τις ευθύνες του, μίλησε με συγκινησιακή φόρτιση για «αλιτήριους» που βάζουν φωτιές και συγκεκριμένα για 9 απόπειρες που έγιναν στην περιοχή του Αυλώνα στην Πάρνηθα.
Το «χαρτί» του ξένου δακτύλου και του οργανωμένου σχεδίου που θέλει να παίξει συνολικά η κυβέρνηση «σώζει» και τον Βασίλη Κικίλια αλλά η αλήθεια είναι ότι το κλίμα στο Μαξίμου για εκείνον είναι πολύ κακό.

Γιατί η παρέμβαση Πορτοσάλτε για Μηταράκη;

Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει περισσότερο η συζήτηση για το μεταναστευτικό καθώς την ώρα την φωτιάς στον Έβρο βρέθηκαν αρκετοί μετανάστες με ύποπτο εξοπλισμό.
Ένας δημοσιογράφος που έχει ταυτιστεί με την Νέα Δημοκρατία, ο Άρης Πορτοσάλτε προχθές ξεσπάθωσε κατά της κυβέρνησης καθώς «οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί, ενώ επί Μηταράκη ήταν ελεγχόμενες».

Αλλού πήγαιναν τα πυρά – Αιχμές για τα υπουργεία Ναυτιλίας-Προστασίας του Πολίτη

Ενώ αρχικά εξελήφθη ως μομφή για τον νέο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτική Δημήτρη Καιρίδη, ουσιαστικά αυτό που μάλλον ήθελε να πει ως αγγελιαφόρος άλλων, είναι ότι με τις αλλαγές στα υπουργεία τόσο στο υπουργείο Ναυτιλίας όσο και στο Προστασίας του Πολίτη, ήλθαν πρόσωπα που δεν έχουν δικαιώσει την επιλογή τους (Αυξημένες ροές δια θαλάσσης, Φιλαδέλφεια κ.α).
Διότι, όπως εύστοχα τονίζουν κυβερνητικές πηγές, τις μεταναστευτικές ροές δεν τις ελέγχει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά η Αστυνομία και το Λιμενικό που ανήκουν σε άλλα υπουργεία…

Μπηχτές και για το ΥΠ.ΕΘ.Α

Εν τω μεταξύ, στο στόχαστρο ενδοκυβερνητικών επιθέσεων έπεσε και ο Νίκος Δένδιας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς σε σύσκεψη στο Μαξίμου σημειώθηκε από αρκετούς ότι άργησε πολύ να επέμβει ο στρατός στον Έβρο και ότι έπρεπε να έχει ειδοποιηθεί από νωρίς για το θέμα της μεγάλης εισβολής των λαθρομεταναστών στην περιοχή.

Άφαντος ο Πατούλης, ξηλώνεται η παράταξή του

Όμως, στη ΝΔ γίνεται και ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα σε επίπεδο περιφέρειας Αττικής. Ασφαλώς, θυμάστε που εν μία νυκτί ο Κ. Μητσοτάκης «καθάρισε» τον Γιώργο Πατούλη καθώς χόρευε ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο την ώρα που καιγόταν η Ρόδος.
Ήταν η αφορμή καθώς επί Πατούλη δεν υπήρξε κανένας έλεγχος πυροπροστασίας και δασοπροστασίας. Η ΝΔ έδωσε το χρίσμα στον Νίκο Χαρδαλιά και από τότε ο κ. Πατούλης είναι εξαφανισμένος. Και όχι μόνο.
Σε μερικές μέρες που θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της Περιφέρειας και σύμφωνα με πληροφορίες, θα κοπούν πολλά στελέχη που ήταν να κατέβουν επί Πατούλη.
Αυτό έχει φέρει μία αναταραχή μέσα στη ΝΔ αφού στελέχη του Πατούλη που στήριξαν τη ΝΔ τώρα «αδειάζονται» ένα ένα.
Το μόνο που είναι σίγουρο είναι όταν τσαλακώνεται η εικόνα της κυβέρνησης φαίνεται η ένδεια των στελεχών μέσα στο υπουργικό συμβούλιο και τις λάθος επιλογές που έχει κάνει ο Πρωθυπουργός σε επίπεδο προσώπων που έχουν προτείνει δυνατά επιχειρηματικά κέντρα.
Αλλά φαίνονται και οι λάθος επιλογές σε επίπεδο κινήσεων.
Όπως για παράδειγμα, καιγόταν η Πάρνηθα και ο Έβρος το Μαξίμου κανονιζε άσκοπες διασκέψεις με βαλκάνιους ηγέτες και τον… Ζελένσκι!

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης