Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Με επιθέσεις στους επιστήμονες η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την καταστροφή

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Με επιθέσεις στους επιστήμονες η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την καταστροφή
"Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κρύψει τις ευθύνες της, ακόμη και με επιθέσεις στους επιστημονικούς φορείς της χώρας", σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
"Κανένα εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την εμπλοκή των επιστημόνων. Ωστόσο, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να τους ακούσει, επιλέγει τον δρόμο της αντιπαράθεσης μαζί τους", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "ο Έβρος καίγεται για δέκατη ημέρα με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κρύψει τις ευθύνες της, ακόμη και με επιθέσεις στους επιστημονικούς φορείς της χώρας".
Όπως εξηγεί, "σήμερα, η κυρία Βούλτεψη, μιλώντας για «προπαγάνδα των αριθμών», δεν δίστασε να επιτεθεί στο Αστεροσκοπείο Αθηνών για τα στοιχεία του Meteo, σύμφωνα με τα οποία με τις μισές μεγάλες δασικές πυρκαγιές φέτος κάηκε τριπλάσια έκταση σε σχέση με την περίοδο 2002-2022.
Είχε προηγηθεί βέβαια ο κ. Σκυλακάκης ο οποίος αμφισβήτησε τα στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus".

Οι δηλώσεις Βούλτεψη

Για «προπαγάνδα των αριθμών» έκανε λόγο η υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σ. Βούλτεψη, σχολιάζοντας τα στοιχεία που αναρτήθηκαν από το Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo την Παρασκευή 25/8, σύμφωνα με τα οποία με 52% λιγότερες δασικές πυρκαγιές σημειώθηκε 195% αύξηση των καμένων εκτάσεων.
Η κα Βούλτεψη μιλώντας στο Open ανέφερε πως «δεν έχει να κάνει ο αριθμός των πυρκαγιών με το μέγεθος των πυρκαγιών».
Μάλιστα,  με φόντο τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Τενερίφη για 10η ημέρα, ανέφερε ότι εκεί δεν λένε λέξη, ενώ στην Ελλάδα αντιδρά ο κόσμος. "Ψάχνω στα ισπανικά στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ και δεν υπάρχει λέξη, δεν γίνεται αυτή η συζήτηση", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης