Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Οικομόμου (Υπ. Προ.Πο.) από τον Έβρο: Είμαστε στο πλευρό των Θρακιωτών για περισσότερη ασφάλεια

Γ. Οικομόμου (Υπ. Προ.Πο.) από τον Έβρο: Είμαστε στο πλευρό των Θρακιωτών για περισσότερη ασφάλεια
Ο Υπουργός βρέθηκε μεταξύ άλλων στο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, στην Αλεξανδρούπολη, όπου ενημερώθηκε για τις ενέργειες κατά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την επιτήρηση των συνόρων
Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο αποστολής κυβερνητικών στελεχών για αυτοψία στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.
Ο Υπουργός βρέθηκε μεταξύ άλλων στο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας, στην Αλεξανδρούπολη, όπου ενημερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και τον Ελληνικό Στρατό, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κ. Κωνσταντίνου Φλώρου, και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, κ. Σπυρίδωνα Σκλάβου, για τις ενέργειες κατά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την επιτήρηση των συνόρων.
Ακολούθησε συνάντηση με τους κατά τόπους Αστυνομικούς Διευθυντές του Έβρου, όπου και ενημερώθηκε για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του Σώματος στην ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Οικονόμου μετέβη στα Διόδια Μέστης, στην Εγνατία Οδό και μίλησε με αστυνομικούς, οι οποίοι νυχθημερόν αντιμετωπίζουν στο πεδίο φαινόμενα παραβατικότητας, ιδίως την πρακτική των λαθροδιακινητών να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό κάνοντας αναστροφή και κινούμενοι στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας μεταφέροντας παράτυπους μετανάστες και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια οδηγών και επιβαινόντων.
Επισκέφθηκε, επίσης, τον Ίασμο και τις Σάπες και τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης των περιοχών.

Ο Υπουργός, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε:

«Ο Έβρος και η Θράκη δοκιμάζονται τις τελευταίες μέρες από τις πυρκαγιές και το μεταναστευτικό. Δηλώνουμε ουσιαστικά, για μία ακόμη φορά, την προτεραιότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές, για τη θωράκιση της πρώτης γραμμής, των συνόρων μας.
Είχα μια σειρά από συσκέψεις με τους Αξιωματικούς, επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο και στη Θράκη, με τους αστυνομικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκονται στο πεδίο. Τους ευχαρίστησα για την πολύτιμη συνδρομή τους αυτές τις πολύ δύσκολες τελευταίες μέρες, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με τις εκκενώσεις.
Από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας σχεδιάζεται η εντατικοποίηση της παρουσίας μας, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με αύξηση του αριθμού των αποσπάσεων των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που θα έρθουν στον Έβρο. Ταυτόχρονα, έχουμε δρομολογήσει και έχουμε εξασφαλίσει για τέσσερα χρόνια κονδύλια για πρόσληψη συνοριοφυλάκων. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε με συνοπτικές διαδικασίες να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό.
Είμαστε εδώ για να δείξουμε τη δυναμική μας ανταπόκριση στην εφευρετικότητα των εγκληματικών δικτύων λαθροδιακινητών παράτυπων μεταναστών, τα οποία εφαρμόζουν καινούργιες μεθόδους -πιο σκληρές, πιο άγριες, πιο επικίνδυνες για την κοινωνία, όπως αυτές που έχετε βιώσει με τραγικό τρόπο εδώ στην Αλεξανδρούπολη και στην Εγνατία Οδό- με σαφείς οδηγίες, με επιχειρησιακό σχέδιο για εκτροπή για καταδίωξη, εφόσον εξασφαλιστεί ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική, χωρίς να εγκυμονούνται ευρύτεροι κίνδυνοι για τον πληθυσμό.
Οι διαδικασίες στο φράχτη προχωρούν με γρήγορο ρυθμό. Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε υλοποιείται και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Η Ελληνική Πολιτεία είναι αποφασισμένη να τηρήσει το λόγο και τη δέσμευση της για τη συνολική επιτήρηση των συνόρων μας στον Έβρο. Παράλληλα, δεδομένων των δυναμικών χαρακτηριστικών, υπάρχει σε εφαρμογή και θα εντατικοποιηθεί ένα διακλαδικό σχέδιο των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο κάποιοι να θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν το Κράτος. Διαπράττουν μεγάλη ζημιά απέναντι στην Πατρίδα και έχω πλήρη επίγνωση αυτού που λέω. Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, είναι μια συντεταγμένη πολιτεία και στις συντεταγμένες πολιτείες, δεν έχει σημασία μόνο το γιατί αντιδράς και τι κάνεις για να αντιδράσεις, αλλά και το πώς. Και το πώς στις δημοκρατίες το καθορίζει το Κράτος με τα όργανά του, η συντεταγμένη πολιτεία με τις διαδικασίες και τις λειτουργίες της. Η Ελληνική Αστυνομία, οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας, έχουν ως προτεραιότητα τη θωράκιση του Έβρου. Κατανοούμε την αγωνία των πολιτών, αλλά είμαστε εδώ συντεταγμένα -χωρίς απαξίωση, χωρίς μηδενισμό, όλο το προηγούμενο διάστημα- εντατικοποιώντας την παρουσία μας, εφαρμόζοντας τους νόμους της συντεταγμένης πολιτείας, να θωρακίσουμε πλήρως την περιοχή και να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας. Να εμπνεύσουμε ξανά το αίσθημα ασφαλείας και προστασίας, το οποίο έχουν ανάγκη η περιοχή και οι πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης