Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβήνει την Αριστερά από το ΣΥΡΙΖ…Α ο Κασσελάκης, «δείχνει» την έξοδο σε παλαιά στελέχη - Σε απορροή το ΠΑΣΟΚ

Σβήνει την Αριστερά από το ΣΥΡΙΖ…Α ο Κασσελάκης, «δείχνει» την έξοδο σε παλαιά στελέχη - Σε απορροή το ΠΑΣΟΚ
Και μια… διαβολική σύμπτωση: Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στην ίδια ηλικία με εκείνη του Αλέξη Τσίπρα όταν εξελέγη πρόεδρος του -τότε- ΣΥΝ τον Φεβρουάριο του 2008
Σχετικά Άρθρα
Είναι δεδομένο ότι η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη έχει ταράξει τα νερά στην Κουμουνδούρου...
Αρχικά είναι ένα καινούργιο πρόσωπο, ένα άφθαρτο πρόσωπο, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν περάσει από υπουργεία την περίοδο την οποία η πλειοψηφία του ελληνικού λαού -όπως απέδειξε το αποτέλεσμα των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων- δεν θέλει ούτε να θυμάται...
Δεύτερον είναι ένας νέος σε ηλικία άνθρωπος (35 ετών) με μεγάλο γκελ στα social media (ας μην ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κερδίσει πολλούς… πόντους, από την εικόνα που πρόβαλε social media, προεκλογικά). Κι αυτό σε αντίθεση με τους άλλους συνυποψήφιους τους, οι οποίοι παρουσιάζουν ένα ξύλινο και ψυχρό λόγο, που θυμίζει… παλιές εποχές.
Το βασικότερο, όμως, είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και το γεγονός ότι κατέθεσε την υποψηφιότητα του στο… παρά πέντε των εσωκομματικών εκλογών, αναθέρμανε το ενδιαφέρον του κόσμου για την εκλογική διαδικασία. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τη στιγμή που ακούστηκε το όνομα του Κασσελάκη για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα «παίζει» παντού, ενώ ο ίδιος είναι πρώτο… trend στα social media. Αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει να προσελκύει τη νεολαία, την οποία έχει χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε άλλωστε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Και μια… διαβολική σύμπτωση: Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στην ίδια ηλικία με εκείνη του Αλέξη Τσίπρα όταν εξελέγη πρόεδρος του -τότε- ΣΥΝ τον Φεβρουάριο του 2008.

Ανοίγει η πόρτα της εξόδου

Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές: Ανασυγκρότηση, σύγχρονη Αριστερά. Αυτό σημαίνει ότι παλαιά στελέχη, που με τις κατά καιρούς δηλώσεις τους προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα ακόμα και παραμονές των εκλογών- δεν έχουν καμία θέση στην Κουμουνδούρου. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση, το σενάριο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο ορατό από ποτέ. Ωστόσο, περισσότερο ορατό από ποτέ είναι και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -εάν συνεχίσει στο σημερινό μοτίβο- θα επιστρέψει σε μονοψήφια ποσοστά.

Αμηχανία σε ΝΔ

Σε κάθε περίπτωση, η υποψηφιότητα Κασσελάκη έχει προκαλέσει αμηχανία και στο στρατόπεδο της ΝΔ.
Το γεγονός ότι σχολιάζεται και αναπαράγεται τόσο πολύ ο Στέφανος Κασσελάκης στα ΜΜΕ και τα social media, ενδεχομένως να αποτελεί και μια ένδειξη ότι η κυριαρχία Μητσοτάκη στο πολιτικό σύστημα είναι, πλέον, ενοχλητική.
Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας... άγνωστος «εχθρός» για το σύστημα Μητσοτάκη. Ο Κασσελάκης δεν έχει καεί, ενώ έχει φροντίσει ο ίδιος να προβάλλει τα τρωτά του σημεία, να απαντήσει γι' αυτά, ώστε να μην γίνουν εργαλεία στα χέρια των αντιπάλων τους. Ακόμα και για το πέρασμα του από τις ΗΠΑ και τη σταδιοδρομία του στην Goldman Sachs, ο Κασσελάκης φρόντισε να το... δικαιολογήσει.

Ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ

Ωστόσο, όπως έχει γράψει και το ΒΝ, ο μόνος που ανησυχεί πραγματικά για την περίπτωση Κασσελάκη είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε πολλά από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και φυλλοροεί από στελέχη που θέλουν να πάνε στην ΝΔ και πιο κοντά στην εξουσία.
Διατηρεί όμως τις δυνάμεις του και ελπίζει σε σμίκρυνση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει κάτι παραπάνω στις επόμενες εκλογές. Πιστεύει ότι θα τα πάει καλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα δώσει ένα τελειωτικό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.
Ο Κασσελάκης ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ παρά στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό προβληματίζει τον Ανδρουλάκη διότι στη μεταξύ τους σύγκριση υστερεί. Σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Κασσελάκης δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, μιλάει άριστα ξένες γλώσσες και διαθέτει επικοινωνιακές ικανότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης