Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) από τη Βουλή: Γιατί δεν ζητήσατε βοήθεια από τη Ρωσία με Beriev και Ilyushin; - Αφήνετε πίσω σας καμένη γη

Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) από τη Βουλή: Γιατί δεν ζητήσατε βοήθεια από τη Ρωσία με Beriev και Ilyushin; - Αφήνετε πίσω σας καμένη γη
Ο Κ. Βελόπουλος ρώτησε από τη Βουλή την κυβέρνηση γιατί «δεν ζητήθηκε βοήθεια από τα "Μπεριέφ" της Ρωσίας, γιατί δεν ζητήσατε τα "Ιλιούσιν" όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια»
«Οι φωτιές έχουν κυβερνητική ευθύνη» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την πρωτολογία του στη συζήτηση για «τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης» στην Ολομέλεια.
Ο κ. Βελόπουλος επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι «εμπαίζει τη νοημοσύνη μας» με όσα ανέφερε για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την στήριξη των πυρόπληκτων.
Μάλιστα, ανάγνωσε και ένα μήνυμα διαμαρτυρίας που έλαβε από έναν κτηνοτρόφο του Έβρου, που καταστράφηκε όλη η περιουσία του από την φωτιά στην Δαδιά. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε πως «ο πρωθυπουργός αρκετά έπαιξε με την Ελλάδα. Δεν θα παίζει και με τη νοημοσύνη μας».
Ο κ. Βελόπουλος συμφώνησε, εν μέρει, με την αναφορά του πρωθυπουργού ότι «οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα» αλλά πρόσθεσε πως «οι φωτιές έχουν κυβερνητική και κομματική ευθύνη» και ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη «να σταματήσει να μεταθέτει το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλους».
Αναρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός επίλεξε σήμερα «να δείξει στην εθνική αντιπροσωπεία φωτογραφίες από Έβρο και όχι να πάτε ο ίδιος εκεί να δείτε την κατάσταση, όπως κάναμε εμείς».
Ο κ. Βελόπουλος χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη ως «μετεωρολογική» και «μετάθεση και μετακύλιση ευθυνών, όπως κάνει συνεχώς εδώ και τέσσερα χρόνια».
Παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός, «τουλάχιστον πριν ζητούσε και μια συγγνώμη, ενώ τώρα δεν ζητάει ούτε και αυτή» αντίθετα, πρόσθεσε, «σήμερα έκανε το χειρότερο. Οχυρώθηκε πίσω από τα καμένα κορμιά των πυροσβεστών για να μας πει μην μιλάτε γιατί αυτοί οι άνθρωποι τρέχουν και αγωνίζονται. Αυτό, όμως, λέγεται σκύλεμα του αγώνα του άλλου…».
Χαρακτήρισε ατυχή την σύγκριση που έκανε ο πρωθυπουργός με τις φωτιές στην Χαβάη και της Ισπανίας, λέγοντας ότι «αυτές οι συγκρίσεις δείχνουν ότι είτε δεν ξέρει, είτε ότι ήρθε για να κοροϊδέψει το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Αγνοήθηκαν τα πολύτιμα πυροσβεστικά μέσα της Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ρώτησε την κυβέρνηση γιατί «δεν ζητήθηκε βοήθεια από τα "Μπεριέφ" της Ρωσίας, γιατί δεν ζητήσατε τα "Ιλιούσιν" όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια».
Σημειώνοντας ότι η κ. Zakharova δήλωσε πως «η Ελλάδα ουδέποτε μας ζήτησε βοήθεια, όπως κατά το παρελθόν και προστρέξαμε».
Επίσης, επέκρινε την κυβέρνηση ότι άργησε να προμηθευτεί επιβραδυντικό υλικό.
Ο κ. Βελόπουλος είπε ότι «ο πρωθυπουργός αφήνει πίσω του καμένη γη».
Μπορεί, είπε, «να σώθηκαν οι άνθρωποι» αλλά, όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει πια η φύση που υπήρχε στην Διαδιά και εμάς μας ενδιαφέρει στην ολότητά της η φύση, όχι μόνο οι άνθρωποι αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζουν».
Επισήμανε ότι μπορεί να δόθηκαν τα 6 εκατ. ευρώ στην Διαδιά, «αλλά είδε ο πρωθυπουργός που πήγαν αυτά;» σημειώνοντας ότι «οι περισσότεροι δήμαρχοι και οι περιφέρειες είναι μπλε».
Ζήτησε απολογισμό του κόστους ενοικίασης των ελικοπτέρων από νεοσύστατες ιδιωτικές εταιρείες με έδρα το Αζερμπαϊτζάν και της αποτελεσματικότητας. Κατήγγειλε ότι «υπάρχουν τρωκτικά δημοσίου χρήματος» απευθείας αναθέσεων για την δασοπυρόσβεση, αναφέροντας ότι τα έχει καταγγείλει και ο πρόεδρος των δασολόγων και ζήτησε «να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο, να σπάσει το πύον». Χαρακτήρισε την προμήθεια των Air Tractor «απατεωνιά και κλοπή του ελληνικού χρήματος, καθώς δεν κάνουν για την Ελλάδα».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε: «Εύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να βρέξει για να σταματήσει η φωτιά, γιατί αυτοί (εν. την κυβέρνηση) θα αφήσουν καμένη γη. Αυτή είναι η ικανότητά σας».

Ελλιπή τα μέσα πυρόσβεσης στον Έβρο - Περίεργες συμπτώσεις με τους αγωγούς LNG και τις ανεμογεννήτριες

Υποστήριξε ότι την μάχη στον Έβρο την έδωσαν μόνο τέσσερα ελικόπτερα και ότι αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις που είχε κάνει από πέρυσι ο δήμαρχος της Δαδιάς σχετικά με τις διελεύσεις των μεταναστών.
Συμφώνησε με τα αντιπλημμυρικά έργα που θα πρέπει να γίνουν τάχιστα και ζήτησε να υπάρξει βοήθεια προς τους μελισσοκόμους.
Ο κ. Βελόπουλος παράλληλα επέκρινε τα τηλεοπτικά μέσα πανελλήνιας εμβέλειας, λέγοντας ότι «για να μην χαλάσουν την εικόνα του πρωθυπουργού, δεν έδειχναν τις φωτιές στον Έβρο και την Ρόδο».
Και πρόσθεσε πως «πολιτική ευθύνη δεν υπάρχει χωρίς παραίτηση».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συμφώνησε πως το να υπάρχουν τόσες πολλές εστίες φωτιάς σε 24 ώρες, αυτό είναι έργο και εμπρησμών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «εμένα, όμως, μου έκανε εντύπωση η στοχοποίηση των ψαράδων στον Έβρο».
Κάτι που, όπως είπε, «είναι πολύ περίεργο» και αναρωτήθηκε: «Γιατί θέλετε να τους διώξετε από την περιοχή; Για να γίνει ο κόμβος του αγωγού LNG ή όχι; Θα υπάρξει εκεί μεγάλη στρατιωτική βάση;» και τόνισε: «Οι ψαράδες δεν θα φύγουν από τον Έβρο, γιατί φυλάσσουν Θερμοπύλες. Καταλάβετέ το!».
Επίσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναρωτήθηκε εάν είναι τυχαίο ότι φωτιές εκδηλώνονται εκεί που υπάρχει ενδιαφέρον για να στηθούν ανεμογεννήτριες.
Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός με την Ιταλίδα ομόλογό του, αλλά και στην πρόταση νόμου που κατέθεσε για τις ταυτότητες, λέγοντας πως «η Ελληνική Λύση δεν θα επιτρέψει την απευθείας ανάθεση. Θα προσφύγει εάν χρειαστεί και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε πως «εμείς όταν μιλάμε, ξέρουμε γιατί μιλάμε και δεν φοβόμαστε» και δεσμεύτηκε ότι «θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών και όχι των ολιγαρχών, όπως κάνουν οι περισσότεροι εδώ μέσα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης