Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κατεβάζει πρόταση νόμου για να μπλοκάρει την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων

ΣΥΡΙΖΑ: Κατεβάζει πρόταση νόμου για να μπλοκάρει την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων
Επέκταση του κωλύματος εκλογιμότητας του Κασιδιάρη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση Νόμου, με την οποία προστίθεται νέο κώλυμα εκλογιμότητας στις εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Σωκράτη Φάμελλο, «με αφορμή την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας».
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 1 και του άρθρου 2 της πρότασης προβλέπεται ότι δεν μπορούν να εκλεγούν ή, εφόσον έχουν εκλεγεί, να παραμείνουν δήμαρχοι ή περιφερειάρχες, δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων ή πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων όσοι έχουν καταδικαστεί σε οποιονδήποτε βαθμό για τα εγκλήματα των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις, τρομοκρατική οργάνωση) του Ποινικού Κώδικα, εφόσον έχουν τελεστεί στο πλαίσιο ή υπό το πρόσχημα της δράσης πολιτικού κόμματος.
Με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 1 της πρότασης διευκρινίζεται ότι, εφόσον περιληφθεί ως υποψήφιος σε συνδυασμό πρόσωπο για το οποίο συντρέχει το παραπάνω κώλυμα, αποκλείεται η ανακήρυξη του συνδυασμού στο σύνολό του και όχι μόνο του συγκεκριμένου υποψηφίου.
Η διάταξη αυτή ισχύει εξίσου τόσο για τις δημοτικές όσο και, κατά παραπομπή του άρθρου 52 παρ. 8 του ν. 4804/2021, για τις περιφερειακές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης