Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διευθυντής GPO: Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ένα ευχαριστώ στον Κασσελάκη - «Φαινόμενο πολιτικού μάρκετινγκ» σαν τον Trump

Διευθυντής GPO: Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ένα ευχαριστώ στον Κασσελάκη - «Φαινόμενο πολιτικού μάρκετινγκ» σαν τον Trump
«Το φαινόμενο Τραμπ δεν ήταν κάτι πολύ διαφορετικό» από τον αντίστοιχο του Στέφανου Κασσελάκη, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο διευθυντής ερευνών της GPO
Ως ευτυχή συνθήκη αναλύει την κάθοδο του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο διευθυντής ερευνών της GPO Αντώνης Παπαργύρης, καθώς, όπως επισημάινει «έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας και των μίντια προς τη διαδικασία που [...] απέπνεε και μια εσωστρέφεια και μια είδους μιζέρια
«Ο Στέφανος Κασσελάκης καταλαβαίνει ότι σε πολιτικό επίπεδο ίσως να μην έχει τόσο μεγάλη τύχη. Γι’ αυτό έχει επιχειρήσει από την πρώτη στιγμή να εμφανιστεί ως ο "αντι-Μητσοτάκης"», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Παπαργύρης, αναφερόμενος στην ευρύτερη εικόνα του πολιτικού σκηνικού.
Ενώ κληθείς να απαντήσει για δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο «Φαινόμενο ή φούσκα ο κ. Κασσελάκης», σχολίασε: «Δεν θεωρώ ότι είναι απαξιωτικό από την άποψη ότι οτιδήποτε εμφανίζεται τόσο μετεωρικά μπορεί να είναι αποτέλεσμα της “φούσκας”. Αυτό βέβαια μένει να φανεί. Ωστόσο, σίγουρα αποτελεί φαινόμενο του πολιτικού μάρκετινγκ, καθώς σίγουρα πρόκειται για μια πολύ καλοσχεδιασμένη καμπάνια, η οποία ήρθε από το πουθενά».
Επιπλέον, ο διευθυντής της GPO αναφέρθηκε στο πως έχει εξελιχθεί ως τώρα η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας: ««Ένα πρόσωπο, ο κ. Κασσελάκης, χωρίς καμία οργανωτική, πολιτική, ιδεολογική αναφορά στον ιστορικό χώρο της ανανεωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, διεκδικεί αυτή τη στιγμή τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του εν δυνάμει δηλαδή πρωθυπουργού. Καταρχήν θα πρέπει να πούμε, ωστόσο, ότι η παρουσία του κυρίου Κασελάκη τάραξε τα νερά σε μια βαλτωμένη διαδικασία. Κανείς δεν ασχολούταν επί της ουσίας με την εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, μάλλον και οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα πρέπει να πουν ένα ευχαριστώ στον κύριο Κασσελάκη, ο οποίος έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας και των μίντια προς τη διαδικασία που εξελίσσεται. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι απέπνεε και μια εσωστρέφεια και μια είδους μιζέρια, η οποία υπήρξε μετά τις εκλογές και μετά τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα ηττοπάθειας, το οποίο έρχεται να το ανατρέψει ο κ. Κασσελάκης με την παρουσία του».

Ενώ για το φαινόμενο Κασσελάκη και την πολιτική του πλατφόρμα σχολίασε:
««Είναι σίγουρα ένα φαινόμενο απόιδεολογικοποίησης και ως ένα βαθμό αποπολιτικοποίησης. Ωστόσο, οι πολίτες εδώ και χρόνια έχουν δείξει ότι έχουν ξεπεράσει αυτά τα ιδεολογικά στεγανά. Θεωρούν όλους αυτούς τους ανούσιους διαχωρισμούς ότι δεν οδηγούν κάπου. Επομένως, θα άκουγαν με μεγαλύτερη προσοχή, όπως το κάνουν ήδη, πρόσωπα τα οποία δεν προέρχονται από αυτή καθαυτή την πολιτική σκηνή και από την πολιτική νομενκλατούρα, αλλά ίσως κομίζουν κάτι διαφορετικό.

Θεωρώ την πολιτική κάτι πολύ σοβαρό, ίσως το πιο σοβαρό πράγμα, γιατί αφορά τις ζωές όλων μας – και δεν θα έπρεπε να την αντιμετωπίζουμε με μια ελαφρότητα και με όρους απλά τηλεοπτικού μιντιακού σταρ σύστεμ. Θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί και να απαιτήσουμε από τους υποψήφιους στη συγκεκριμένη διαδικασία, να ακούσουμε συγκεκριμένα πράγματα – τα οποία δεν τα έχουμε ακούσει ακόμα.

(…) Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί αυτή τη στιγμή να δώσει μια απάντηση στο κενό επικοινωνίας που υπήρξε με τους πολίτες, γιατί αυτό αποδείχτηκε κατά τις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Το μήνυμα αυτό το οποίο εξέπεμπε τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν θολό. Δεν ξέρω αν το ξεκαθαρίζει ο κ. Κασελάκης, ωστόσο έχει μια αμεσότητα που μπορεί να είναι πιο θελκτική για ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος το οποίο έχει γυρίσει την πλάτη του.

(…) Είναι γεγονός ότι ζούμε την εποχή της αποθέωσης της εικόνας. Το φαινόμενο Κασσελάκη είναι καινούργιο στα δικά μας πολιτικά δεδομένα. Έχει εμφανιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε άλλες χώρες. Το φαινόμενο Τραμπ δεν ήταν κάτι πολύ διαφορετικό. Μπορεί να μην έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά ήταν ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο δεν προερχόταν από την πολιτική. Έχουμε να κάνουμε με το ίδιο ακριβώς -όχι το ίδιο ακριβώς σαν περιεχόμενο και σαν παρουσία- αλλά με ένα φαινόμενο αποπολιτικοποίησης.

Αυτό μπορεί να είναι θελκτικό για μια μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος που έχει κουραστεί από τους πολιτικούς βερμπαλισμούς. Θα πρέπει όμως να αποδείξει στην πορεία των πραγμάτων και των εξελίξεων ότι εκτός από πυροτέχνημα υπάρχει και ένα περιεχόμενο.

(…) Δεν έχω ακούσει ακόμη από τον καινούργιο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ μία πολιτική ιδεολογική πλατφόρμα, η οποία έχει μια μια ορθότητα και μια σκέψη ορθολογική. Ακούμε διάφορα πράγματα τα οποία είναι ετερόκλητα μεταξύ τους και τα οποία θα πρέπει να μπουν σε μια σειρά έτσι ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

(…) Υπάρχει πάντα αυτός ο κίνδυνος σε όλες τις παρατάξεις, μετά από μια εσωκομματική διαδικασία, να βγει πολύ τραυματισμένη. Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση μάλλον κερδίζει παρά χάνει με την παρουσία του κ. Κασσελάκη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης