Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η αλαζονεία θα κοστίσει: Επιχειρηματίες θα άρουν την στήριξή τους και η ΝΔ θα χάσει περιφέρειες και δήμους

Η αλαζονεία θα κοστίσει: Επιχειρηματίες θα άρουν την στήριξή τους και η ΝΔ θα χάσει περιφέρειες και δήμους
Αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση είναι ότι βλέπουν πόσο εύκολα κάποια επιχειρηματικά κέντρα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
To Μέγαρο Μαξίμου έχει θορυβηθεί από το γεγονός της μεγάλης στήριξης επιχειρηματικών κέντρων προς τον Στέφανο Κασσελάκη.
Αναρωτιούνται δηλαδή πως ένας άγνωστος που μόλις πριν 1 μήνα έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ απορροφά τόσο μεγάλη δημοσιότητα με τις ευχές μεγάλων καναλιών και ΜΜΕ.

Τυχαία η στήριξη Αποστολάκη;

Πριν λίγες μέρες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος ως γνωστό έχει πολύ καλές σχέσεις με τον επιχειρηματικό όμιλο των Βαρδινογιάννηδων, έστειλε μήνυμα στήριξης προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Τυχαίο;
Δεν νομίζουμε.
Συνολικά, όμως, αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση είναι ότι βλέπουν πόσο εύκολα κάποια επιχειρηματικά κέντρα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκδότης άρει την στήριξη του

Επίσης, εδώ και αρκετό διάστημα, μεγάλος εκδοτικός όμιλος με μεγάλα site και κανάλι, πυροβολεί την κυβέρνηση όπου βρεθεί και όπου σταθεί.
Προσπαθεί να δημιουργήσει μία κεντροαριστερή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο ίδιος όμιλος έχει παλαιότερα επικρίνει πολύ την κυβέρνηση για τις υποκλοπές αλλά και το ποδόσφαιρο.

Άλλος εκδότης ζητάει ανασχηματισμό

Η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της σημειώνει κάτι σωστό: Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η ίδια η ΝΔ θα κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό της υποδηλώνουν αλαζονεία μεγάλου μεγέθους.
Η χώρα πρέπει να έχει αντιπολίτευση καθώς αυτό σημαίνει κοινοβουλευτική δημοκρατία και κυρίως κάνει πιο ελέγξιμη την κυβέρνηση.
Οι επιδόσεις των υπουργών ως τώρα είναι χαμηλές γιατί ακριβώς δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση να πέσει.
Πριν λίγες μέρες άλλο επιχειρηματικό και εκδοτικό κέντρο στο Φάληρο προειδοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει ανασχηματισμό διότι οι υπουργοί του είναι αναποτελεσματικοί.
Από την Πολιτική Προστασία μέχρι την Δημόσια Τάξη και την Υγεία υπάρχει χαμηλή αποτελεσματικότητα.
Και αυτό διότι νιώθουν ακούνητοι και απείραχτοι.

Η ΝΔ θα χάσει σημαντικές περιφέρειες και τον δήμο Θεσσαλονίκης

Και πάμε τώρα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές:
Η ΝΔ πιστεύει ότι θα κερδίσει σε όλες τις περιφέρειες.
Αλλά θα δούμε μεγάλα ντέρμπι.
Καταρχάς, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εκλεγεί στην Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ζέρβας εκλεκτός της ΝΔ.
Υπάρχουν γαλάζια στελέχη που άλλα ανοικτά άλλα κλειστά υποστηρίζουν τον Αγγελούδη, πρώην στέλεχος του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Επίσης, πολύ μέτρια ως τώρα τα πάει στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο εκλεκτός της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης και ενδέχεται να χάσει από τον γαλάζιο αντάρτη Γιώργο Αμανατίδη.
Το ίδιο και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου ο Αλκιβιάδης Στεφανής δεν τα πάει καλά απέναντι στον «παλιό» Κώστα Μουτζούρη που στηρίζεται από τον Νότη Μηταράκη και τον Χαράλαμπο Αθανασίου.
Τέλος, και η περιφέρεια Ιονίου θα είναι διεκδικήσιμη. Γιάννης Τρεπεκλής και Θεόδωρος Γαλιατσάτος έχουν καλύτερη δυναμική.
Συνολικά εκεί που η ΝΔ θα έπαιρνε 13 στις 13 περιφέρειες, τώρα μπορεί να πάρει 9.
Τις τρεις που έχουμε αναφέρει και την Κρήτη που το μεγάλο φαβορί Σταύρος Αρναουτάκης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, στην Αθήνα θα δούμε εκπλήξεις καθώς πολύ δυναμικά θα μπει ο Η.Κασιδιάρης και μπορεί να κάνει την έκπληξη και να περάσει υποψηφίους της αντιπολίτευσης.
Συνολικά η κυβέρνηση παρόλο που η ΝΔ κέρδισε πριν λίγο καιρό τις εκλογές, έχει χαλαρώσει, δεν ενδιαφέρεται για την εντολή που έλαβε, λίγοι υπουργοί δουλεύουν και ο Κ.Μητσοτάκης θεωρεί ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού αλλά θα καταφέρει να χάσει και δήμους και περιφέρειες.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης