Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννης: Έχω κάνει την αυτοκριτική μου για τον Μεγάλο Περίπατο - Θέμα λίγων εβδομάδων η τελική μορφή της Πανεπιστημίου

Μπακογιάννης: Έχω κάνει την αυτοκριτική μου για τον Μεγάλο Περίπατο - Θέμα λίγων εβδομάδων η τελική μορφή της Πανεπιστημίου
«Όταν δείτε την Πανεπιστημίου θα δείτε ότι μιλάμε για ένα πράσινο συμπεριληπτικό δρόμο» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης για το έργο του Μεγάλου Περιπάτου. απαντώντας έτσι στις επικρίσεις που έχει δεχθεί
«Έχω μιλήσει πολύ ανοιχτά για την Πανεπιστημίου, έχω κάνει την αυτοκριτική μου, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, την έχουμε κάνει σκληρά. Γιατί αυτή η καθυστέρηση και αυτή η ταλαιπωρία είναι πραγματικά “ένα καρφί στο μάτι μας”. Όμως να πούμε ότι όταν τη δείτε την Πανεπιστημίου θα δείτε ότι μιλάμε για ένα πράσινο συμπεριληπτικό δρόμο», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για το πότε θα έιναι έτοιμη η τελική μορφή του έργου του Μεγάλου Περιπάτου τόνισε:

«Είναι θέμα πλέον ολίγων εβδομάδων. Αν κατεβείτε την Πανεπιστημίου θα δείτε ότι έχει πάρει σε αρκετά της σημεία -στο μεγαλύτερό της κομμάτι- την τελική της μορφή. Έχω μιλήσει πολύ ανοιχτά για την Πανεπιστημίου, έχω κάνει την αυτοκριτική μου, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, την έχουμε κάνει σκληρά. Γιατί αυτή η καθυστέρηση και αυτή η ταλαιπωρία είναι πραγματικά “ένα καρφί στο μάτι μας”. Όμως να πούμε ότι όταν τη δείτε την Πανεπιστημίου θα δείτε ότι μιλάμε για ένα πράσινο συμπεριληπτικό δρόμο με χιλιάδες τετραγωνικά πρασίνου, με δεκάδες δέντρα, με νέα ψυχρά υλικά που δεν κρατάνε τις θερμοκρασίες το καλοκαίρι και -επιτέλους- με υποδομές για τους ανθρώπους με αναπηρία. Είναι κάτι που έλειπε όλα αυτά τα χρόνια.

(…) Να συμφωνήσουμε πρώτα απ’ όλα ότι η δουλειά ενός δημάρχου είναι να δέχεται την κριτική. Η οποία για μένα πάντα το λέω, είναι αφετηρία μου, είναι εποικοδομητική και χρήσιμη και γι’ αυτό και έχω πάντα τα αυτιά μου ανοιχτά, ακόμα και για τα παραπανίσια.

Όμως μπορείτε να κάνετε τη διάκριση ανάμεσα στην εποικοδομητική, ουσιαστική, σοβαρή κριτική, η οποία βοηθάει κιόλας ένα έργο και στην κριτική, η οποία γίνεται για να εξυπηρετηθούν άλλες πολιτικές σκοπιμότητες.

Για παράδειγμα, γιατί έχουν ακουστεί διάφορα τέρατα για το κόστος της Πανεπιστημίου. Έχω ακούσει για 14, 17, 20, 25, 30, 40, 50 εκατομμύρια ευρώ. Αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχεί στο 1% του συνολικού τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων, το οποίο είναι 540 εκατομμύρια ευρώ.

Ο περίφημος αστικός εξοπλισμός, για τον οποίο ακούστηκαν διάφορα, έχει ήδη πάρει τη θέση του στις γειτονιές της πόλης.
Ήδη έχει πάρει τη θέση του στις γειτονιές της πόλης και μπορείτε να δείτε και σε διάφορα σημεία ότι λειτουργεί πάρα πολύ ωραία. Όχι μόνο προσθέτει αισθητικά αλλά βοηθάει και τη ζωή σε συγκεκριμένες περιοχές».

Για την κάθοδο Κασιδιάρη στο Δήμο Αθηναίων και την σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ

Για το αν συμφωνεί με τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ώστε να μπει «μπλόκο» στην κάθοδο του Κασιδιάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε:

«Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο το οποίο εμποδίζει τον Κασιδιάρη να πάρει τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό που σας λέω τώρα δεν είναι θεωρία, είναι πράξη. Το κάναμε ήδη πριν από μερικά χρόνια, όταν καταδικάστηκε ο Κασιδιάρης. Την ίδια στιγμή παύθηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

(…) Από το 2018, από την προεκλογική εκστρατεία, ακόμα και για τις εκλογές του 2019, εμείς δίνουμε τη μάχη ενάντια στους νεοναζί και ενάντια στους φασίστες και τη δίνουμε στις γειτονιές. Οφείλουμε όλοι να είμαστε ενωμένοι και να είμαστε “μια γροθιά”. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στους εαυτούς μας για να εξυπηρετήσουμε, κοντόφθαλμες σκοπιμότητες, μικροπολιτικές, να “σπάμε το μέτωπο της δημοκρατίας” σε αυτή την πόλη.

Και θα ήθελα να απευθύνω μια έκκληση σε όλες και σε όλους: να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Είναι αυτό το οποίο απαιτούν οι Αθηναίοι και Αθηναίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης