Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ασημακοπούλου: Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά συκοφαντούν την Ελλάδα στο εξωτερικό

Ασημακοπούλου: Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά συκοφαντούν την Ελλάδα στο εξωτερικό
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε ζητήσει την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη συμμόρφωσή της αναφορικά με τους χάρτες επικινδυνότητας πλημμυρών
Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα της ευρωβουλευτού του κόμματος Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου προκάλεσε η ενέργεια του συναδέλφου της από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να ζητήσει την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη συμμόρφωσή της αναφορικά με τους χάρτες επικινδυνότητας πλημμυρών.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Ασημακοπούλου, «την ώρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα στήριξης των πληγέντων και διαβεβαιώνει ότι «θα κινήσει γη και ουρανό», ώστε να βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι, εθνικοί ή ευρωπαϊκοί, για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρωτοφανείς καταστροφές, αλλά και για την καλύτερη πρόληψη και προετοιμασία, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για ακόμη μία φορά, συκοφαντούν τη χώρα μας στο εξωτερικό. Δυστυχώς, βλέπουμε και το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο της συκοφαντίας και της δυσφήμισης της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που στη Θεσσαλία θρηνούμε νεκρούς και απεγκλωβίζονται ακόμη συμπολίτες μας.
Η αλήθεια είναι ότι στην προειδοποιητική επιστολή και στην αιτιολογημένη γνώμη, οι οποίες αποτελούν μία συνήθη γραφειοκρατική διαδικασία ρουτίνας που αφορά σε όλες τις χώρες, πουθενά δεν αναφέρεται ότι υπάρχει πρόθεση της Επιτροπής να οδηγήσει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, η Επιτροπή «δύναται», αλλά προφανώς δεν «υποχρεούται» να παραπέμψει την Ελλάδα στο δικαστήριο. Η πρόθεση εγείρεται συγκεκριμένα από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».
Και συνεχίζει: «Όπως και στην περίπτωση του φράχτη στον Έβρο, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτάσσουν το μικροκομματικό αντιπολιτευτικό τους συμφέρον, όπως τουλάχιστον οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται, σε μία στιγμή που η χώρα μας αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή καταστροφή. Οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουμε ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να διασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την αποκατάσταση των συνεπειών αυτού του πρωτοφανούς φαινομένου, αλλά και για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη πρόληψη. Όπως φαίνεται και στην αναλυτική απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί του θέματος, η Ελλάδα έχει πλήρως συμμορφωθεί με την Οδηγία 2007/60/ΕΚ και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Επιτροπή σε ό,τι αφορά τις συστάσεις της, παραθέτοντας, μάλιστα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης