Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Χαρδαλιά - Μπακογιάννη: «Βασική προτεραιότητά η θωράκιση της Αττικής απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης»

Συνάντηση Χαρδαλιά - Μπακογιάννη: «Βασική προτεραιότητά η θωράκιση της Αττικής απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης»
Συναντίληψη στα μείζονα ζητήματα της Αττικής διαπιστώθηκε κατά την συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά
Συναντίληψη και αποφασιστικότητα για τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών έργων και παρεμβάσεων θωράκισης της Αθήνας, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, με αντικείμενο της συζήτησης τα κρίσιμα ζητήματα πολιτικής προστασίας και κυρίως οχύρωσης της Αθήνας απέναντι στους ακραίους κινδύνους που δημιουργεί η παγκόσμια κλιματική κρίση.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, βασικά σημεία της κοινής συμφωνίας των δύο ανδρών οι οποίοι έχουν συνεργαστεί στενά στο παρελθόν, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους συνδέει και προσωπική φιλία είναι: εμβάθυνση της συνεργασίας α' και β' βαθμού Αυτοδιοίκησης, κοινό μέτωπο πρόληψης και διαχείρισης ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και επίσπευση των θεσμικών αλλαγών, ώστε η Αυτοδιοίκηση να προετοιμαστεί και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής.
Σε δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», Νίκος Χαρδαλιάς, αφού εξέφρασε την οδύνη του για τα όσα τραγικά βιώνει η χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, τόνισε ότι επιβάλλεται σε όλους μας «συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών προκειμένου να αποτρέπουμε, να προλαβαίνουμε και να αντιμετωπίζουμε με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τις συνέπειες ακραίων καιρικών φαινομένων». Με τη διαπίστωση ότι «έχουν συμβεί πολλά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όμως η κρίση τρέχει πιο γρήγορα», ο Ν. Χαρδαλιάς υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τον βηματισμό μας» και ανακοίνωσε: «Βασική προτεραιότητά μας είναι η θωράκιση της Αττικής απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Με τη λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου κι επαρκώς στελεχωμένου Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας. Την εκπόνηση και εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος Πολιτικής Προστασίας. Την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και μέσων για την Περιφέρεια και τους Δήμους. Με δράσεις και έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Και πάνω από όλα με τη στενή συνεργασία τόσο με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όσο και με τους δήμους, αλλά και την πλήρη εφαρμογή του ν. 4662/2020».
«Με τον Κώστα Μπακογιάννη έχουμε συναντίληψη για όσα πρέπει να γίνουν και είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε άμεσα, γρήγορα, αποφασιστικά», δήλωσε επιγραμματικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Χαρδαλιάς.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε:
«Η συνάντησή μας γίνεται στη σκιά ακόμη μιας μεγάλης καταστροφής. Είμαστε στην "ώρα μηδέν". Η Αθήνα έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά ο δρόμος προς την "οχύρωση" της πόλης είναι μακρύς. Πιο επιτακτικά από ποτέ, είναι αναγκαίο να συνεργαστούμε από τα "κάτω προς τα πάνω", να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Με σχέδιο και στοχοθεσία. Με έμφαση στις κρίσιμες υποδομές και ουσιαστικά έργα».
Ο Κ. Μπακογιάννης δήλωσε «αισιόδοξος γιατί ξανασυναντιόμαστε με τον Νίκο Χαρδαλιά στο πεδίο του απτού αποτελέσματος. Με το μυαλό και την καρδιά μας, βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης