Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έπεται και δεύτερη «παραίτηση» στην κυβέρνηση – Οδεύει στην έξοδο ο Κικίλιας, αλλαγές στην Πολιτική Προστασία

Έπεται και δεύτερη «παραίτηση» στην κυβέρνηση – Οδεύει στην έξοδο ο Κικίλιας, αλλαγές στην Πολιτική Προστασία
Επίκεινται αλλαγές στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και σε επίπεδο προσώπων και σε επίπεδο δομών
Η χθεσινή παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ήταν μία συνεννοημένη κίνηση από μεριάς Μαξίμου προκειμένου να αλλάξει το άσχημο κλίμα που υπάρχει απέναντι στην κυβέρνηση.
Και όπως διαβεβαιώνουν και αρμόδιες πηγές δεν θα είναι η μόνη.
Σύμφωνα με αυτές, επίκεινται αλλαγές στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και σε επίπεδο προσώπων και σε επίπεδο δομών.

Εξαφανισμένος

Θα παρατήρησε κάποιος ότι αυτές τις μέρες είναι εξαφανισμένος ο υπό προθεσμία υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.
Στην Λάρισα και στον Έβρο, ο Πρωθυπουργός έφερε δίπλα του στις συσκέψεις και τις ανακοινώσεις τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και όχι τον υπουργό.
Είναι ένα μήνυμα ότι οι αλλαγές δεν θα αργήσουν να ανακοινωθούν. Ίσως, μάλιστα, γίνουν με τη μέθοδο Βαρβιτσιώτη.
Δηλαδή να δώσει γραπτή παραίτηση και ο Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Μάλιστα, το παρασκήνιο βοά πως οι σχέσεις Κικίλια-Τριαντόπουλου είναι πολύ κακές.

Το σενάριο του στρατού

Οι πληροφορίες που βγαίνουν αραιά και που από διάφορους κυβερνητικούς αξιωματούχους λένε ότι οι τομές θα είναι βαθιές στην Πολιτική Προστασία και δεν αποκλείεται να εμπλακεί και ο στρατός.
Γι’ αυτό και κάποιοι θεωρούν ότι δεν αποκλείεται σε αυτή τη φάση να υπουργοποιηθεί και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος του οποίου η θητεία τελειώνει στα τέλη του 2023. Το θέμα είναι πως ένα αυτοτελές υπουργείο θα απορροφήσει μονάδες του Στρατού που ανήκουν στο ΥΠΕΘΑ…

Προχειρότητα και συμβιβασμοί

Σε κάθε περίπτωση ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να αλλάξει την αρνητική ατζέντα που έχει σχηματιστεί για την κυβέρνηση κάνοντας αλλαγές στο κυβερνητικό επιτελείο. Όμως, η αλήθεια είναι ότι είναι η δεύτερη αποπομπή υπουργού σε μία κυβέρνηση ούτε 2,5 μηνών κάτι που δείχνει την προχειρότητα και τους συμβιβασμούς που έγινε αυτή η κυβέρνηση.

Έρχεται μαύρο σε σημαντικές περιφέρειες

Η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί επίσης και από τις αντιδράσεις των πλημμυροπαθών στις περιοχές της Θεσσαλίας.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, το οποίο η ΝΔ θα τον «λουστεί» μέχρι τέλους διότι έχει ήδη δώσει την στήριξη της και τώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω.
Όμως, κυβερνητικοί αξιωματούχοι «αδειάζουν» πλέον από τον Κ. Αγοραστό καθώς οι δεξιοί ψηφοφόροι είναι αγανακτισμένοι απέναντι του και επειδή ο ίδιος φρόντισε να ρίξει το φταίξιμο στην κεντρική κυβέρνηση μιλώντας για ποσά που πήρε αλλά δεν έφταναν για τα αντιπλημμυρικά έργα.
Όπως σας έχουμε πει, η μεγάλη δυσαρέσκεια από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τις καταστροφές σε Έβρο, Πάρνηθα, Ρόδο και Θεσσαλία θα «χτυπήσει» τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκεί που όπως φαίνεται η ΝΔ από το άνετο 13 στα 13 θα πέσει στο 6-7 στα 13.
Στο Βόρειο Αιγαίο ο Αλκιβιάδης Στεφανής δεν μπορεί να ξεπεράσει τον Κ.Μουτζούρη, στο Ιόνιο η εκλεκτή Ρόδη Κράτσα έρχεται τρίτη από τους Τρεπεκλή-Γαλιατσάτο, στη Δυτική Μακεδονία ο Γιώργος Αμανατίδης χτυπάει στα ίσια τον Γιώργο Κασαπίδη και στη Θεσσαλία τώρα όπου ο Κώστας Αγοραστός θα αποδοκιμαστεί έντονα και στις εκλογές.
Παράλληλα, στην Θεσσαλονίκη ο Κώστας Ζέρβας θα δυσκολευτεί να ξαναβγεί δήμαρχος καθώς Πέγκας και Αγγελούδης στηρίζονται πολύ από το ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και αντάρτες της ΝΔ.
Όλα αυτά θα συντελέσουν στο να χαθούν σημαντικοί στόχοι για τη ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός θα ανέβει στη ΔΕΘ με στόχο να αλλάξει το κλίμα, εξασφαλίζοντας σήμερα παράλληλα και κάποια σημαντική βοήθεια από την Κομισιόν για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
Αυτό, όμως, που πλέον έχει αναδειχθεί είναι το μεγάλο φαγοπότι των κονδυλίων στην Περιφέρεια και τους Δήμους – που φάνηκε και στις πρόσφατες πυρκαγιές- και η ανυπαρξία έργων και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στη ψήφο.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης