Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το υπουργείο Ανάπτυξης μετά το δημοσίευμα του ΒΝ για την κοροϊδία από το ΦΕΚ Σκρέκα έβαλε πλαφόν στα εμφιαλωμένα νερά στη Θεσσαλία

Το υπουργείο Ανάπτυξης μετά το δημοσίευμα του ΒΝ για την κοροϊδία από το ΦΕΚ Σκρέκα έβαλε πλαφόν στα εμφιαλωμένα νερά στη Θεσσαλία
Τι περιμένουν οι πλημμυροπαθείς και τι θα δώσει η κυβέρνηση...
Σχετικά Άρθρα
Στην επιβολή πλαφόν στο εμφιαλωμένο νερό προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, μόλις 24 ώρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του BN το οποίο ανέδειξε την κυβερνητική ολιγωρία έναντι των κερδοσκοπικών φαινομένων που παρατηρούνται σε πολλά προϊόντα με επίκεντρο τα εμφιαλωμένα νερά στον πλημμυρισμένο κάμπο της Θεσσαλίας.
Το δημοσίευμα του ΒΝ αναρτήθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Η κοροϊδία της κυβέρνησης με την κερδοσκοπία στα εμφιαλωμένα νερά στα 6 ευρώ - Το ΦΕΚ Σκρέκα πρόσθεσε...ξύστρες και μολύβια» για να έρθει μετά από πέντε μέρες να βάλει τάξη σε μόνο σε ένα προϊόν, στο εμφιαλωμένο νερό.
Η απόφαση ορίζει τον καθορισμό ανώτατης τιμής πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό που πωλείται στη Θεσσαλία, με στόχο την προστασία του καταναλωτικού κοινού από κρούσματα αθέμιτης κερδοφορίας, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας.
Τα έξι μπουκάλια νερού ανά 1,5 λίτρο θα πωλούνται προς 2,5 ευρώ η εξάδα.
Η εξάδα του 1 λίτρου ανά μπουκάλι θα πωλείται προς 2 ευρώ.
Η υπουργική απόφαση βάζει ανώτατη τιμή και σε μπουκάλια νερού με ποσότητα 500 ml προς 50 λεπτά του ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση έχει ημερομηνία λήξης τα την 31 Οκτωβρίου ενώ προβλέπονται πρόστιμα για τους παραβάτες έως 1 εκατομμύριο ευρώ που είναι το ανώτατο και το ελάχιστο οι 5000 ευρώ.
Μέχρι την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ δεν υπήρχε κάποια πληροφορία ότι η επιβολή πλαφόν θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα που έχουν ανάγκη οι πλημμυροπαθείς και κυρίως οι κτηνοτρόφοι που χρειάζονται ζωοτροφές για τα ζώα που επέζησαν από την καταστροφή.
Το δημοσίευμα του BN αφύπνισε τον υπουργό Ανάπτυξης , ο οποίος από την ημέρα που εκδηλώθηκε το φαινόμενο βρίσκεται στη γενέτειρα του τα Τρίκαλα που επλήγη από τον Daniel.

Με το σταγονόμετρο τα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς

Τα κυβερνητικά μετρά αρωγής των πλημμυροπαθών ανακοινώνονται με το σταγονόμετρο καθώς η κυβερνητική μηχανή δουλεύει για την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μετά την πρόσφατη αναβολή για να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.
Οι πλημμυροπαθείς έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό , ο οποίος αναμένεται να δώσει πιο σαφή και γενναία μετρά στήριξης.
Ένα από τα πολλά θέματα που τους απασχολούν είναι τα δάνεια των κτηνοτρόφων και των αγροτών όταν έχασαν το βιός τους και δεν έχουν κανέναν πόρο εσόδων. της που τα Η αποπληρωμή των δανείων με εγγυήσεις την περιουσία τους αποτελεί κενό γράμμα για τις τράπεζες αλλά και για τους δανειολήπτες , οι οποίοι δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν.

Οι τράπεζες κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους με τα δάνεια των πλημμυροπαθών

Οι διοικήσεις των τραπεζών κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους καθώς αναμένουν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη για τις δανειακές υποχρεώσεις των πλημμυροπαθών και πώς θα αντιμετωπιστούν. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε ότι στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και συγκεκριμένα στις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Σποράδων, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων αναστέλλονται οι προθεσμίες αξιολόγησης της προτεινόμενης ρύθμισης από τον οφειλέτη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, για δύο μήνες δηλαδή έως στις 10 Νοεμβρίου 2023.
Συγκεκριμένα, η αναστολή αυτή αφορά τους αιτούντες του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο «αξιολόγηση από οφειλέτη» από τις 6 Σεπτεμβρίου 2023.
Η απόφαση αυτή στερεί από τον πιστωτή το δικαίωμα να προχωρήσει στη ρύθμιση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δανειολήπτη διότι δεν απάντησε στο προβλεπόμενο διάστημα που όριζε ο νόμος. Όμως η ανακοίνωση δεν λέει το ύψος των ρυθμίσεων και σε ποιους φορείς έχουν οφειλές.
Ακόμη η κυβέρνηση ανακοίνωσε παγώνουν οι εκτελεστικές πράξεις όπως και οι πλειστηριασμοί για έξι μήνες αλλά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει για δύο μήνες καθώς δεν μπορούσε η ΠΝΠ να καλύψει όλο το διάστημα διότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή
Είναι εμφανές ότι κρατική μηχανή σε επίπεδο υπουργών έχουν αντιμετωπίσει εν μέρει κάποια θέματα τα οποία όμως αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο στη ΔΕΘ όπως και οι κυβερνητικές λύσεις που προκάλεσε η φονική καταιγίδα…

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης