Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ντέρμπι» στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε μονομαχία Αχτσιόγλου - Κασσελάκη εξελίσσεται η διαδικασία εκλογής προέδρου

«Ντέρμπι» στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε μονομαχία Αχτσιόγλου - Κασσελάκη εξελίσσεται η διαδικασία εκλογής προέδρου
Σε ό,τι αφορά την «παράσταση νίκης», προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου σε όλες τις κατηγορίες...
Σε μονομαχία Αχτσιόγλου - Κασσελάκη εξελίσσεται η διαδικασία εκλογής προέδρου λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του/της νέου/ας προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η Έφη Αχτσιόγλου έχει θετικές γνώμες σε όλες τις κατηγορίες.
Προηγείται με 48% στο γενικό κοινό, τυγχάνει αποδοχής 72% αποδοχή στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και 66% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν.
Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 35% στο γενικό κοινό, 53% στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και 48% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν.
Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απολαμβάνει μεγάλη θετική απήχηση στην κοινωνία (29%), ωστόσο έχει εξασφαλίσει την επιδοκιμασία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (58%) και αυτών που θα πάνε να ψηφίσουν (62%).
Ο Νίκος Παππάς δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία, όμως έχει εσωκομματικό κύρος.
Χαμηλά είναι ο Στέφανος Τζουμάκας.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα των υποψηφίων, η Έφη Αχτσιόγλου έχει κατοχυρώσει εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι πιο ενωτική και ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του κόμματος και ως ένα βαθμό να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αντιμετωπίζεται γενικά ως «ενωτικός», αλλά θεωρείται πως μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά της παράταξης.
Έτσι, το 39% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος, έναντι 37% της Έφης Αχτσιόγλου, το 35% πιστεύει ότι θα βελτιώσει την εικόνα του κόμματος, έναντι 39% της κ. Αχτσιόγλου, και το 40% πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Κυρικάκο Μητσοτάκη.
Αντίστοιχα, σε αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, το 43% πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 29% της Έφης Αχτσιόγλου, το 38% ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και τον λόγο του κόμματος, έναντι 32% της κ. Αχτσιόγλου, ενώ το 40% πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει στο μέλλον τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Αχτσιόγλου 29%).
Αντιθέτως, οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι έχουν πολύ μικρότερα ποσοστά, με την εξαίρεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ποιον θέλουν για πρόεδρο

Στο σύνολο του δείγματος, που περιλαμβάνει και τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, η Έφη Αχτσιόγλου έχει σαφές προβάδισμα με 35% έναντι 19% του Στέφανου Κασσελάκη και 12% του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ ακολουθούν ο Νίκος Παππάς με 4% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 3%.
Όταν πάμε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Πάλι προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου με 41%, όμως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει 35%, και ακολουθούν ο Νίκος Παππάς με 8%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 7% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1%.
Και όταν πάμε σε αυτούς που πρόκειται να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που προηγείται με 39%, ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου με 31%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 13%, ο Στέφανος Τζουμάκας με 3% και ο Νίκος Παππάς με 3%.

Β' Γύρος

Στην περίπτωση που υπάρξει Β' Γύρος οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν: Η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52% έναντι 25% του Στ. Κασσελάκη.
Στους ψηφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52%, έναντι 39% του Στ. Κασσελάκη.
Στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 45% έναντι 44% της Έφης Αχτσιόγλου.

Παράσταση νίκης

Σε ό,τι αφορά την «παράσταση νίκης», προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου σε όλες τις κατηγορίες.
Έτσι στο σύνολο των ερωτηθέντων το 44% εκτιμά ότι θα κερδίσει η Έφη Αχτσιόγλου και το 23% ο Στέφανος Κασσελάκης, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 49% και 30% και ανάμεσα σε αυτούς που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία το 37% βλέπει νίκη Αχτσιόγλου και το 33% νίκη Κασσελάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης