Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Ουδέν νέο δάνειο έλαβε η ΝΔ - Το κόμμα εκπληρώνει ανελλιπώς τις υποχρεώσεις του

Θεοχάρης: Ουδέν νέο δάνειο έλαβε η ΝΔ - Το κόμμα εκπληρώνει ανελλιπώς τις υποχρεώσεις του
Η Νέα Δημοκρατία τηρεί τις υποχρεώσεις της, δεν έχει δανειστεί άλλο, πέρα από το δανεισμό που είχε κάνει, ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης
Ουδέν νέο δάνειο έχει λάβει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας νωρίτερα στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ Σπαρτιάτες Βασίλη Στίγκα.
«Η Νέα Δημοκρατία τηρεί τις υποχρεώσεις της, δεν έχει δανειστεί άλλο, πέρα από το δανεισμό που είχε κάνει, και συγχρόνως έχει μηδέν υποχρεώσεις προς προμηθευτές ή οτιδήποτε άλλο, γιατί τις εκπληρώνει ανελλιπώς. Το δε πλάνο εξυγίανσης των οικονομικών της λειτουργεί καλύτερα από ό,τι ήταν ο σχεδιασμός», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης και προσέθεσε: «Δείτε τους ισολογισμούς της. Είναι δημόσιοι. Αναλήψεις δανείων: μηδέν. Μηδέν οι αναλήψεις και για το 2022 και για το 2021 και για το 2020».
Προηγουμένως, ο κ.Στίγκας είχε ζητήσει στοιχεία για τις οφειλές και τα υπόλοιπα δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Η εξυπηρέτηση του δανεισμού αυτού, όταν μάλιστα τρέχουν και άλλα πάγια έξοδα για τα δύο κόμματα, είναι λογικά αδύνατη αφού δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα ούτε σε ετήσια βάση. Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οφείλουν να μας δώσουν πειστικές εξηγήσεις για το εάν και πότε θα επιστρέψουν τα χρήματα των δανείων που έλαβαν ή θα τα φορτώσουν στις πλάτες του ελληνικού λαού», είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.
Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σημείωσε ότι το ποσό της επιχορήγησης για τα κόμματα με νόμο της Νέας Δημοκρατίας έχει μειωθεί στο 0,5‰ από 1,02‰. «Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο επέβαλε κανόνες για τη διαφάνεια της χρηματοδότησης των κομμάτων και μείωσε αντίστοιχα την κρατική επιχορήγηση, ώστε να μην υπάρχει κανένα ζήτημα υπόνοιας», είπε ο Χάρης Θεοχάρης. Σε σχέση με τη δανειοδότηση των κομμάτων, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι «οι δανειοδοτήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα διενεργούνται ελεύθερα από τα πιστωτικά ιδρύματα με βάση την πολιτική διαχείρισης κινδύνου που καθένα από αυτά εκτελεί».
«Κοιτάξτε να δείτε εάν πληροίτε εσείς όλους τους όρους, τις προϋποθέσεις του νόμου και αφήστε το αν η Νέα Δημοκρατία πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου», είπε ο κ. Θεοχάρης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ Σπαρτιάτες, και προσέθεσε ότι η ΝΔ έχει περάσει στο καταστατικό της διάταξη σύμφωνα με την οποία «το κόμμα απαγορεύεται να συνάπτει τραπεζικά ή άλλα δάνεια για την κάλυψη λειτουργικών και εκλογικών δαπανών».
«Η Νέα Δημοκρατία, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή έχει βάλει σε τάξη τα οικονομικά της, έχει δεχτεί όλους τους διακανονισμούς που έχουν τεθεί υπόψη της από τις τράπεζες, όπου έχει γίνει αυτό, και συγχρόνως έχει ζητήσει αντίστοιχους διακανονισμούς από τις υπόλοιπες τράπεζες, ώστε να έρθει πάντοτε σε τακτοποίηση των υποχρεώσεών της. Αυτό έχει συμβεί από την αρχή και να είστε σίγουρος ότι δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης