Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαταλείψουν... αν εκλεγεί ο Κασσελάκης – Βόμβα Γιώργου Τσίπρα: Όποιος θέλει ας αποχωρήσει

Ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαταλείψουν... αν εκλεγεί ο Κασσελάκης – Βόμβα Γιώργου Τσίπρα: Όποιος θέλει ας αποχωρήσει
Οι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται στην Κουμουνδούρου, βρίσκονται μέσα στα γραφεία, κινούν τους μηχανισμός και η συντριπτική πλειοψηφία έχει ταχθεί με την κυρία Αχτσιόγλου, θα αναζητήσουν νέο ρόλο
Σχετικά Άρθρα
Διάχυτη είναι εκτίμηση ότι η λεγόμενη «ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το κόμμα αν εκλεγεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ο Στέφανος Κασσελάκης.
Όπως σημειώνουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, «Αν κερδίσει ο Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά θα γίνει ένα άλλο κόμμα.
Οι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται στην Κουμουνδούρου, βρίσκονται μέσα στα γραφεία, κινούν τους μηχανισμός και η συντριπτική πλειοψηφία έχει ταχθεί με την κυρία Αχτσιόγλου, θα αναζητήσουν νέο ρόλο ή θα παραιτηθούν».
Σύμφωνα με όσα λέγονται, ανάμεσα σε αυτούς που θα φύγουν είναι οι Φίλης, Σκουρλέτης, Δρίτσας και Βίτσας.
Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου ο Στέφανος Κασσελάκης θα εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι μόνο η νίκη στον α’ γύρο με διαφορά 9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Έφης Αχτσιόγλου.
Είναι κυρίως ότι από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, μια διαδικασία που μέχρι πρότινος φάνταζε «νεκρή», απέκτησε ενδιαφέρον και κινητικότητα.
Σε αυτόν άλλωστε πιστώνεται τόσο η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή (147.000 ψηφοφόροι) που εξέπληξε και τους πιο αισιόδοξους μέσα στον μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το κύμα των νέων μελών - σχεδόν 40.000 -, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Η επικράτηση του άγνωστου στους περισσότερους Κασσελάκη ήρθε να επιβεβαιώσει τη δίψα που υπάρχει για ένα νέο πολιτικό πρόσωπο αλλά και την ανάγκη να μπει τέλος σε έναν αποτυχημένο κομματικό μηχανισμό που φαίνεται πως δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο για την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μεγαλύτερο μειονέκτημα, αλλά και συνάμα πλεονέκτημα, του κ.Κασσελάκη είναι ότι αποτελεί ένα άγνωστο πολιτικό πρόσωπο.
Κανείς δεν τον έχει ακούσει να εκφωνεί μια πολιτική ομιλία.
Αν και προφανώς συμμερίζεται και κινείται στις ιδρυτικές αξίες και αρχές του κόμματος, κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς πρεσβεύει ιδεολογικά.
Είναι άγνωστο το που θέλει να πάει το ΣΥΡΙΖΑ και τι πολιτικό στίγμα θέλει να του δώσει.
Για αυτό άλλωστε και οι πολιτικοί – εσωκομματικοί - του αντίπαλοι, τον κατηγορούν για επικοινωνία, για «θολά νερά», για εύκολες λύσεις.
Πράγματι ο κ. Κασσελάκης είναι ένα «λευκό χαρτί».
Όμως δεν κουβαλά ούτε πολιτικές και εκλογικές ήττες ούτε ιδεολογικές διαψεύσεις ούτε υποσχέσεις που δεν εκπληρώθηκαν.
Ο κ. Κασσελάκης είναι ίσως το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο - αυτή τη στιγμή - στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει την ευκαιρία να αρχίσει να γράφει πάνω σε ένα «λευκό χαρτί» χωρίς να κουβαλά τα βαρίδια του παρελθόντος.

Βόμβα από Γιώργο Τσίπρα: Δεν φοβάμαι να φύγει κανείς – Όποιος θέλει να αποχωρήσει

«Δεν φοβάμαι να φύγει κανείς, όποιος θέλει ας αποχωρήσει» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, στην ερώτηση αν φοβάται πως θα φύγει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην περίπτωση του εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Έχει χτιστεί ένας μύθος πως πίσω από αυτά που λέω κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε άλλες φορές συμφωνούσα μαζί του και σε άλλες όχι.
Δεν έχει αρνητική στάση ο Αλέξης απέναντι στον Κασσελάκη ούτε στους άλλους υποψηφίους.
Δεν μπορώ να ξέρω τι ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας», πρόσθεσε.
Για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε πως οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει για μιλήσουμε για τι θα γίνει μετά.
02f4857af55d3c6c6191efdeff0711ff_XL.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης