Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για εκλογές στις 24/9: Τι ισχύει για όσους δεν ψήφισαν στον α΄ γύρο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για εκλογές στις 24/9: Τι ισχύει για όσους δεν ψήφισαν στον α΄ γύρο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Νέα μέλη δεν εγγράφονται, ούτε μπορούν να ψηφίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου - Η διαφωνία Πολάκη για τα παλιά μέλη και την εγκύκλιο της ΚΕΦΕ
Σχετικά Άρθρα
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις επαναληπτικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς οι ψηφοφόροι θα αναδείξουν εάν θα πάρει τα «ηνία» του κόμματος η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα, στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2023 μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Παλαιά μέλη θεωρούνται όσα έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ για το εξωτερικό ισχύει ο κατάλογος όσων είχαν ήδη εγγραφεί για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου.
Νέα μέλη δεν εγγράφονται, ούτε μπορούν να ψηφίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου.
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι αύριο, Τετάρτη 20/9 και ώρα 18:00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο.
Το mail αποστολής είναι meli@syriza.gr και σε αυτό θα αποστείλουν τα εξής στοιχεία:
1. Ονοματεπώνυμο
2. Πατρώνυμο
3. Έτος Γέννησης
4. E-mail
5. Κινητό Τηλέφωνο
Ή 1. Ειδικός Εκλογικός Αριθμός

Διαφωνία Πολάκη με εγκύκλιο ΚΕΦΕ για παλιά μέλη: Πάρτε την πίσω

Τη διαφωνία του για την εγκύκλιο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι τα παλιά μέλη του κόμματος που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο στις 17/9 θα πρέπει μέχρι αύριο, Τετάρτη 20/9 να δηλώσουν τα στοιχεία τους για να ελεγχθούν και να ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.
Ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση αυτή και καλεί την ΚΕΦΕ να πάρει πίσω την εγκύκλιο.
Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του "απαράδεκτη η εγκύκλιος της ΚΕΦΕ! Πάρτε την πίσω! Πάλι ταυτοποίηση;;;;;; Πόσες ταυτοποιήσεις θέλετε επιτέλους;;;;Έχει καταντήσει ΑΝΕΚΔΟΤΟ!
Λοιπόν για να σοβαρευτούμε η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ,για να ψηφίσουν χωρίς πρόβλημα παλιά μέλη τα οποία για κάποιο λόγο (Υγειας,επαγγελματικό κλπ) δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών:
Με ευθύνη της πολιτικής γραμματειας (του Οργανωτικού) και της ΚΕΦΕ ο κατάλογος των παλαιών μελών που υπάρχει στην Κουμουνδουρου,ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Την ημέρα των εκλογών σε κάθε εκλογικό τμήμα
θα υπάρχει η πρόσβαση στον κατάλογο των 146.000 μελών που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακη και που θα είναι ο βασικός εκλογικός κατάλογος.
Όταν έρθει κάποιο παλιό μέλος που δεν ψήφισε στις εκλογές στις 17/9 άρα δεν είναι στον κατάλογο των 146.000 τότε:
θα υπάρχει επικοινωνία με την νομαρχιακη οπου στελέχη που θα είναι εκει ελέγχοντας τον κατάλογο των παλαιών μελών που της από στάλθηκε από την Κουμουνδουρου, θα δίνει το οκ για να ψηφίσει ακολουθώντας τη διαδικασία (εγγραφη στο βιβλίο και στο ταμπλέτες κλπκλπ)
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ,όλα τα άλλα είναι είτε για να κοροϊδευόμαστε,είτε για να καθυστερούμε και να διώχνουμε κόσμο,είτε…..άστο δεν το λέω …όλοι καλοί είμαστε ….
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ! Αλλάξτε αύριο την απόφαση και το SMS που στείλατε!!!".

polakis_1.JPG

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις 24/9

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιούνται οι επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.
Αναλυτικά όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία:
1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;
Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2023 μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023 (παραπάνω οι αναλυτικές οδηγίες από την ΚΕΦΕ).
2. Πότε ψηφίζω;
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.
3. Πού ψηφίζω;
Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.
4. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.
Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.
5. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;
Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης