Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ανησυχούν για Κασσελάκη και προσδοκούν διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ – Το σαμποτάζ στην Αχτσιόγλου φέρνει εξελίξεις

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ανησυχούν για Κασσελάκη και προσδοκούν διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ – Το σαμποτάζ στην Αχτσιόγλου φέρνει εξελίξεις
Η Νέα Δημοκρατία ανησυχεί καθώς εάν τελικά βγει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναστήσει το αντιμητσοτακικό μέτωπο.
Σχετικά Άρθρα
To πολιτικό σύστημα προσπαθεί να μετρήσει την δυναμική του Στέφανου Κασσελάκη.
Η Νέα Δημοκρατία ανησυχεί καθώς εάν τελικά βγει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναστήσει το αντιμητσοτακικό μέτωπο.
Το ΠΑΣΟΚ, επίσης, ανησυχεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη πάρει χώρο από την Κεντροαριστερά επειδή το μεγάλο ατού του είναι η επικοινωνία και η προσέλκυση ψηφοφόρων.

Βολεύεται με τη διάσπαση

Και οι δύο, ωστόσο, προσδοκούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή θα βρεθεί στο δρόμο της διάσπασης.
Η διάσπαση θα ωφελήσει τη ΝΔ σίγουρα, καθώς θα μικρύνει και άλλο τα ποσοστά των κομμάτων.
Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολιτικά κυρίαρχο και τον Στέφανο Κασσελάκη αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι διασπασμένος σε 2 κομμάτια και το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί το κομμάτι του στην Κεντροαριστερά, ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος για την όποια αντιπολίτευση να μπει στο δρόμο της εξουσίας.
Ακόμα και αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε φάση φθοράς.

Γιατί συμφέρει το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ θα είχε μεγάλο όφελος σε μία πιθανή διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώτα από όλα αν φύγουν κάποιοι βουλευτές από το αριστερό ρεύμα που μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει και πάνω από 20 στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ αυτομάτως ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ παίρνει αυτό το αξίωμα ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης γίνεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης να μην μπορεί να είναι βουλευτής…
Επίσης, η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει πολλούς πασοκογενείς στο περιθώριο και υπάρχει περίπτωση να κατευθυνθούν στο ΠΑΣΟΚ.
Και φυσικά ένα κόμμα που πήρε 17% στις τελευταίες εθνικές εκλογές, αν διασπαστεί θα χάσει και την δυναμική έχει παρωδικά λόγω Κασσελάκη.

Το αριστερό ρεύμα έχει τουλάχιστον 20 βουλευτές

Αν το αριστερό ρεύμα με την Αχτσιόγλου (Τσακαλώτο, Φίλη, Σκουρλέτη, Τζανακόπουλο, κ.α) αποκτήσει ξεχωριστή κοινοβουλευτική υπόσταση θα μοιάζει με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας.
Άρα το ζήτημα είναι τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και αν τελικά θα διασπαστεί.
Αν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να κάνει πέρα στελέχη όπως Πολάκης, Τζάκρη, Αυλωνίτου και να φέρει δίπλα του τα στελέχη του αριστερού ρεύματος που έχουν το know how στην διοίκηση του κόμματος.
Ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έπρεπε να ισορροπεί συνέχεια απέναντι στις θελήσεις του αριστερού ρεύματος.

Το σαμποτάζ στην Αχτσιόγλου θα φέρει διάσπαση

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι η πλευρά της Αχτσιόγλου έχει ορθώσει κατηγορίες προς διάφορες πλευρές ότι σαμποτάρισαν την υποψηφιότητά της είτε με το δήθεν sms στον Αλέξη Τσίπρα για να παραιτηθεί, είτε με την δήθεν παλιά ιστορία ότι κάποτε είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας.
Αυτός ο βρώμικος πόλεμος προς την Αχτσιόγλου αλλά και σκληρές εκφράσεις μεγαλοστελεχών όπως Σκουρλέτης, Βίτσας, Δρίτσας, Φίλης, Κούλογλου, απέναντι στην περίπτωση του Κασσελάκη δημιουργούν τη βάση για μία ενδεχόμενη διάσπαση αργά ή γρήγορα…
Πάντως, αν στην περίπτωση γεφυρωθούν οι διαφορές όλων των στελεχών και σταθούν υπό Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί με ανεβασμένα ποσοστά στις ευρωεκλογές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης