Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Χαρίτση (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Αλέξης Τσίπρας εργαλειοποιείται από τα στελέχη που στηρίζουν τον Κασσελάκη

Αιχμές Χαρίτση (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Αλέξης Τσίπρας εργαλειοποιείται από τα στελέχη που στηρίζουν τον Κασσελάκη
O πρώην υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως το αποτέλεσμα των δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών «είναι εντελώς ανοιχτό»
Σε κατηγορίες κατά των στελεχών που στηρίζουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, καθώς επεσήμανε ότι «εργαλειοποιούν τον Αλέξη Τσίπρα».
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως το αποτέλεσμα των δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών «είναι εντελώς ανοιχτό».

Ρεαλιστική, ριζοσπαστική πρόταση

Κατά την έναρξη της συνέντευξής του ο κ. Χαρίτσης τόνισε:
«Θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την αναμέτρηση οι ψηφοφόροι, τα μέλη, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις, οι προτάσεις, τα σχέδια των δύο υποψήφιων, ένας εκ των οποίων θα αναλάβει τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. (…) Εκεί έξω υπάρχει μια κοινωνία που μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον, με αγωνία που ζορίστηκε όλο το τελευταίο διάστημα. Και έχουμε την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία να καταθέσουμε μια πειστική, ρεαλιστική, ριζοσπαστική πρόταση ώστε να πείσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε διαφορετικά»

Ανοιχτός διάλογος

Ερωτηθείς για την πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου για τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού debate σημείωσε:
«Έγινε αυτές τις ημέρες προσπάθεια από την Έφη Αχτσιόγλου να γίνει μια δημόσια συζήτηση, μια δημόσια αντιπαράθεση – έτσι γίνεται στα δημοκρατικά κόμματα – να κατατεθούν αυτές οι προτάσεις δημοσίως. Είναι κρίσιμα τα πράγματα, είναι ιστορικές οι στιγμές για το κομμα μας. Είναι σημαντικό ο κάθε υποψήφιος να παρουσιάζει αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις θέσεις του».
Ενώ πρόσθεσε, «ένας από τις λόγους που χάσαμε στις εκλογές είναι γιατί διαμορφώθηκε έλλειμμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, μια πολυφωνία που μας πλήγωσε πολύ. Η ανάκτηση της αξιοπιστίας περνάει από καθαρές πολιτικές θέσεις, από καθαρά πολιτικά σχέδια. Γι αυτό ζήτησε η κ. Αχτσιόγλου να πάνε σε διάλογο. Γιατί ακούσαμε διφορούμενα πράγματα».

Η «εργαλειoποίηση» του Τσίπρα

Ωστόσο, το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι της συνέντευξης του κ. Χαρίτση, ήρθε με το σχόλιο του για τον ρόλο του Α. Τσίπρα, αλλά και για το πως αυτός γίνεται προϊόν εσωκομματικής ... εκμετάλλευσης.
Ειδικότερα υποστήριξε:
«Θεωρώ πως ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως συνεπής στη στάση του. Μια στάση σιωπής γιατί γνωρίζει πως οποιαδήποτε παρέμβασή του μπορεί να ερμηνευθεί κατά το δοκούν και να επηρεάσει τα πράγματα και να δημιουργήσει προβλήματα. Εμείς σεβόμαστε απόλυτα αυτή τη στάση. Εγώ θεωρώ πως είναι ορθή η στάση του. (…) Δεν είναι όμως ορθό και ενοχλεί είναι το ότι ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιείται και από στελέχη που υποστηρίζουν τον κ. Κασσελάκη»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης