Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το χειρότερο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οριακή νίκη υποψηφίου με 51% προς 49% – Εντυπωσιάζει η σφοδρότητα της αντιπαράθεσης

Το χειρότερο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οριακή νίκη υποψηφίου με 51% προς 49% – Εντυπωσιάζει η σφοδρότητα της αντιπαράθεσης
Το χειρότερο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ... θα είναι οι μικρές διαφορές μεταξύ των δύο υποψηφίων
H σφοδρή μάχη που εξελίσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ για την αρχηγία οδηγεί στον συμπέρασμα ότι την Δευτέρα δεν θα είναι τίποτα το ίδιο για το κόμμα αυτό.
Είναι η πρώτη φορά που σε κόμμα στην Ελλάδα τα στελέχη του ξεκατινιάζονται σε αυτό το βαθμό.
Είναι η πρώτη φορά που έχουμε αντεγκλήσεις τέτοιου τύπου μεταξύ των δύο υποψήφιων αρχηγών.
Και είναι η πρώτη φορά που πλέον κατηγορείται ένας πρώην αρχηγός ο Αλέξης Τσίπρας ότι έχει ενορχηστρώσει όλη αυτή την προώθηση υποψηφίου που τον προορίζει για συνεχιστή του.

Θα είναι ντέρμπι λένε πολλοί


Οι τελευταίες πληροφορίες, παρόλο που κάποιες δημοσκοπήσεις προεξοφλούν νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, κάνουν λόγο για σκληρό ντέρμπι που θα παιχτεί ψήφο ψήφο σε διάφορες περιφέρειες.
Η Έφη Αχτσιόγλου είναι πιο δυνατή στην Μακεδονία και την Θράκη, ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κρήτη ενώ η Αθήνα είναι μοιρασμένη.
Μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι 20.000-40.000 παλιά μέλη που μάλλον θα πάνε να ψηφίσουν. Τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο καθώς στην πρώτη ψηφοφορία πολλοί δεν πήγαν να ψηφίσουν, πολλοί νόμιζαν ότι η Αχτσιόγλου θα κάνει περίπατο.

Το χειρότερο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ


Όμως, ο κόσμος ψηφίζει με διαφορετικά πολιτικά κριτήρια και όπως φαίνεται ψηφίζει με το κριτήριο «ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Όμως, υπάρχει και μία αντικειμενική αλήθεια.
Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι πολιτικός.

Δεν είναι καταρτισμένος στις έννοιες της πολιτικής.
Γι’ αυτό και υποπέφτει σε μεγάλα λεκτικά λάθη που μπορεί να του κοστίσουν.
Η Έφη Αχτσιόγλου είναι έμπειρη και διαβασμένη στην ελληνική πραγματικότητα αλλά ο χώρος που ανήκει δεν μπορεί να προσελκύσει κεντρώο κόσμο.
Παλιοί κοινοβουλευτικοί του χώρου λένε ότι η σφοδρότητα της προεκλογικής μάχης θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιες διαγραφές είναι σίγουρες, όποιος και αν κερδίσει. Το χειρότερο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να είναι οριακή η νίκη κάποιου εκ των δύο, δηλαδή με ποσοστά 51/49 ή 52/48, τα οποία επιδέχονται αμφισβήτησης και σίγουρα θα φέρουν εσωστρέφεια και τελικά διάσπαση.

Οι επιλογές της Αχτσιόγλου


Οι επιλογές για παράδειγμα της ομάδας της Αχτσιόγλου είναι πολλές, το βασικό σενάριο είναι ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αριθμεί 16-20 βουλευτές και μπορεί να στραφεί είτε σε μία ανεξάρτητη Κ.Ο είτε να συμμαχήσει με την δυνατή Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Γενικά, τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να λύνονται με τις εκλογές την Κυριακή, πόσο μάλλον αν δεν είναι ολοκληρωτική η νίκη Κασσελάκη.
Όμως, στο στρατόπεδο Αχτσιόγλου θεωρούν ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι διαφορετικός.
Τα μέλη και οι ψηφοφόροι, θεωρούν, ότι έχει αποκαλυφθεί το κενό που έχει ο Στ. Κασσελάκη για την ελληνική πολιτική και έχουν πειστεί ότι ο νέος αρχηγός θα πρέπει να είναι πολιτικός που να γνωρίζει τα θέματα.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η μάχη δεν τελειώνει την Κυριακή. Την Δευτέρα τα πράγματα θα είναι πιο ενδιαφέροντα.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης