Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ (24/9) - Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη την τελευταία στιγμή - «Μπορώ», λέει η Αχτσιόγλου

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ (24/9)  - Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη την τελευταία στιγμή - «Μπορώ», λέει η Αχτσιόγλου
Στο Αιγάλεω θα ψηφίσει η Έφη Αχτσιόγλου, στη Νέα Σμύρνη ο Στέφανος Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα

(upd 5) Ντέρμπι για δύο η τελική εκλογική αναμέτρηση αύριο, Κυριακή 24/9, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς οι κάλπες θα αναδείξουν το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος.
Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, καθώς απομένουν κάποιες ώρες από το άνοιγμα της κάλπης, η μάχη ανάμεσα σε Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη, φαίνεται πως θα δοθεί ψήφο με ψήφο, παρά την επικράτηση του δεύτερου την περασμένη Κυριακή 17/9.
Μάλιστα, την παραμονή των επαναληπτικών εκλογών, οι δύο υποψήφοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Στ. Κασσελάκη να κάνει αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και την πρότασή του για το Επικρατείας, τις περιοδείες που ακολούθησαν, όλα όσα έγιναν μέχρι την περασμένη πρώτη Κυριακή στις κάλπες και με το βλέμμα στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση, αλλά και την Έφη Αχτσιόγλου να να δηλώνει ότι "είμαι εδώ γιατί μπορώ. Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορώ, γιατί δεν παίζουμε με την πολιτική, κάνουμε πολιτική". 
Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 17/9 ανάμεσα στους 5 υποψήφιους, τα τελικά αποτελέσματα μετά την ενσωμάτωση του συνόλου των ψηφισάντων στα 537 Εκλογικά Τμήματα και μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ψηφοφόρων του εξωτερικού, ήταν:
-Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)
-Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)
-Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)
-Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)
-Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι)
Έτσι, με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα , την Κυριακή 24/9 θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές μεταξύ της Αχτσιόγλου Έφης και Κασσελάκη Στέφανου.

Στήριξη στον Κασσελάκη την τελευταία στιγμή


Στο τελευταίο.. μίλι των διαδικασιών για τη ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα, ακόμα 23 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσαν στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη, πέραν όσων βουλευτών (νυν ή πρώην) έχουν ήδη εκφράσει δημόσια την στήριξή τους στην εν λόγω υποψηφιότητα.

Τα στελέχη αυτά είναι:

Θάνος Μωραϊτης
Τάκης Χαρίτου
Μπέττυ Σκούφα
Σουλτάνα Ελευθεριάδου
Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Λευτέρης Αβραμάκης
Σωκράτης Βαρδάκης
Ραλλία Χρηστίδου
Γιώργος Ντζιμάνης
Γιάννης Θεοφύλακτος
Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης
Χρήστος Μπγιάλας
Νίκος Παπαδόπουλος
Βασίλης Κόκκαλης
Καλλιόπη Βετα
ΘανάσηςΘανάσης
Πέτρος Κωνσταντινέας
Ελένη Αυλωνίτου
Γρηγόρης Στογιαννίδης
Χρήστος Σιμορέλης
Χαρά Καφαντάρη
Αννα Βαγενά
Πέτη Πέρκα

Πού και πότε ψηφίζουν αύριο οι 2 υποψήφιοι

Στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα βρεθούν αύριο, Κυριακή 24/9 και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Συγκεκριμένα, η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00.
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

Αχτσιόγλου: Πολιτική με σχέδιο και γνώσεις, σύγκρουσης με τα συμφέροντα

Κάλεσμα για συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Κυριακής 24/9 απηύθυνε η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είμαι εδώ γιατί μπορώ. Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορώ, γιατί δεν παίζουμε με την πολιτική, κάνουμε πολιτική".
Η κα Αχτσιόγλου μέσα από ένα βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φόντο την αυριανή εκλογική αναμέτρηση,  απάντησε στο "γιατί ψηφίζουμε αύριο", σημειώνοντας πως "έχουμε ακούσει πολλά, όμως τα πράγματα είναι απλά: αύριο ψηφίζουμε για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης".
Σχετικά με το τι θα καθορίσει τη σχετική απόφαση και αν είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής, το χαμόγελο,  τα συνθήματα, σημείωσε "ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία. Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής. Πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους. Πολιτική σύγκρουσης με τις αδράνειες και τα συμφέροντα. Πολιτική για τους πολλούς και τις πολλές".
"Μόνο έτσι θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας. Μόνο έτσι θα νικήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο έτσι θα φέρουμε μια νέα προοδευτική εποχή για τους πολίτες", υπογραμμίζει.
"Είμαι εδώ γιατί εγώ μπορώ. Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούμε.
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου όλοι και όλες στην κάλπη. Γιατί δεν παίζουμε με την πολιτική.Κάνουμε πολιτική", κατέληξε  η κα Αχτσιόγλου.
Αναλυτικά, στο βίντεο που ανήρτησε η κα. Αχτσιόγλου ανέφερε:
"Γιατί ψηφίζουμε αύριο;
Έχουμε ακούσει πολλά.
Όμως τα πράγματα είναι απλά: Αύριο ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και τι είναι αυτό που θα καθορίσει την απόφασή μας;
Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής;
Είναι το χαμόγελο;
Είναι τα συνθήματα;
Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία.
Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής.
Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής.
Πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους.
Πολιτική σύγκρουσης με τις αδράνειες και τα συμφέροντα.
Πολιτική για τους πολλούς και τις πολλές.
Μόνο έτσι θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας.
Μόνο έτσι θα νικήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Μόνο έτσι θα φέρουμε μια νέα προοδευτική εποχή για τους πολίτες.
Είμαι εδώ γιατί εγώ μπορώ.
Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούμε.
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου όλοι και όλες στην κάλπη.
Γιατί δεν παίζουμε με την πολιτική.
Κάνουμε πολιτική".

Νωρίτερα το Σάββατο 24/9, τελευταίο 24ωρο πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρησή της με τον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Έφη Αχτσιόγλου επέλεξε να το περάσει κάνοντας έναν περίπατο με τον 2χρονο γιό της.
«Είμαι αισιόδοξη, μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι», δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου τους δημοσιογράφους, λέγοντας πως «σήμερα έχει ξεκούραση, έχει χαλάρωση, έχει βόλτα με το παιδί, τις υποχρεώσεις της μάνας, τις κανονικές, τις ωραίες».
Όπως η ίδια ανέφερε, «σημασία έχει να είναι δυνατή η παράταξη και την άλλη ημέρα να είμαστε αποτελεσματικοί».
«Υπήρξε μια ένταση αλλά νομίζω ότι από Δευτέρα μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Τώρα, από τη δικιά μου πλευρά, νομίζω ότι έχω δείξει πια όλα αυτά τα χρόνια μια διάθεση ενότητας και ένα πολιτικό περιεχόμενο αλλά στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες θα αποφασίσουν», πρόσθεσε και εξήγησε πως «ήταν μια δύσκολη περίοδος μετά την ήττα του Ιουνίου και τον κλονισμό από την παραίτηση Τσίπρα».
Σε περίπτωση που εκλεγεί σημνείοωσε ότι «από την πλευρά μου, μπορώ και θα αξιοποιήσω όλα τα στελέχη του κόμματος την επόμενη ημέρα, ανάλογα με τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους, έχω δείξει ότι είμαι στρατιώτης».

Κασσελάκης: Έτσι ξεκίνησαν όλα - Ο Τσίπρας, οι περιοδείες και η Κυριακή που ξημερώνει

Στον Αλέξη Τσίπρα και την πρότασή του για το Επικρατείας, τις περιοδείες που ακολούθησαν και όλα όσα έγιναν μέχρι την περασμένη πρώτη Κυριακή στις κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα, αλλά και με το βλέμμα στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση, αναφέρθηκε  ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Την παραμονή των επαναληπτικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Κασσελάκης απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του κόμματος ανέφερε  χαρακτηριστικά ότι «σήμερα δεν μιλάω μόνο σε εσάς που με στηρίξατε. Μιλάω σε όλους εσάς, τους 150.000, που κάνατε ουρές στην κάλπη, που αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ – ό,τι κι αν ψηφίσατε στον πρώτο γύρο. Σας ζητώ τώρα να είμαστε μαζί. Γιατί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τη δύναμη όλων. Γιατί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Πρόεδρος όλων. Όχι για τη μεταπολιτική, αλλά για την πολιτική μετά. Μετά τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη». «Την περασμένη Κυριακή γίνατε η φωνή αυτού του τόπου. Αυτή την Κυριακή ελάτε να γίνουμε το μετά αυτού του τόπου. Ξημερώνει!», κατέληξε.
Αναλυτικά, στο βίντεο που ανήρτησε ο κ. Κασσελάκης ανέφερε  τα εξής: «Πώς ξεκίνησαν όλα… Η πρόταση του Αλέξη για το Επικρατείας.
Οι περιοδείες στο πλευρό του.
Οι πρώτες χειραψίες, οι πρώτες αγκαλιές.
Συστηθήκαμε. Ύστερα σάς είπα: «Δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μου». Κοιταχτήκαμε. Καταλάβαμε ο ένας τον άλλον. Φτιάξαμε την πλατφόρμα μας. Με θέσεις που δε λένε δυνατά πολλοί. Τις πήρατε στα χέρια σας, τις συμπληρώνετε, τις βελτιώνετε. Από εκεί και πέρα με πήρε η δίνη του κόσμου. Οι επισκέψεις στον τόπο που πονά. Στις στάχτες και στις πλημμύρες.
Οι επιθέσεις από το Σύστημα. Αλλά και το όραμα. Η ελπίδα. Το Ελληνικό Όνειρο για όλους – όχι για λίγους.
Σήμερα δεν μιλάω μόνο σε εσάς που με στηρίξατε. Μιλάω σε όλους εσάς, τους 150.000, που κάνατε ουρές στην κάλπη, που αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ – ό,τι κι αν ψηφίσατε στον πρώτο γύρο.
Σας ζητώ τώρα να είμαστε μαζί. Γιατί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τη δύναμη όλων.
Γιατί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Πρόεδρος όλων.
Όχι για τη μεταπολιτική, αλλά για την πολιτική μετά.
Μετά τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά, για ένα Κράτος που δε θα αφήνει τον πολίτη μόνο του.
Μετά, για μια Ελλάδα που θα νιώθεις περήφανος να ζεις σ’ αυτήν.
Την περασμένη Κυριακή γίνατε η φωνή αυτού του τόπου.
Αυτή την Κυριακή ελάτε να γίνουμε το μετά αυτού του τόπου. Ξημερώνει!».

Περαιτέρω, μιλώντας από το βήμα του πανευρωπαϊκού συνεδρίου για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που διοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε ότι «κάθε μικρή επιχείρηση έχει δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες να γίνει μεγάλη. Δυστυχώς, τα ολιγοπώλια, οι τράπεζες, οι διαχρονικές ιδεοληψίες και κρατικές ατολμίες, υπονομεύουν τον δικό σας "ελληνικό όνειρο". Για να σταματήσει αυτό, πρέπει να θεσπίσουμε κανόνες».
Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, «την προσεχή 5ετία η Ελλάδα θα διαχειριστεί περισσότερα από 60 δισ. ευρώ και ο σημερινός σχεδιασμός έχει θέσει στο περιθώριο τις μικρές επιχειρήσεις, αναπαράγοντας παθογένειες χωρίς θεραπεία».
«Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας, σύντομα θα αναγκαστούν να αλλάξουν και θα βρούμε χώρο για να κάνετε πραγματικότητα το δικό σας "ελληνικό όνειρο". Τι να τους κάνετε τους πολιτικούς αν λειτουργούν ως εντολοδόχοι των μεγάλων που σας θέλουν μικρούς;», σημείωσε.
Ανέφερε πως μεταξύ των προτάσεων που επεξεργάζεται είναι η ανάγκη προώθησης της ολοκληρωτικής αναδιάρθρωσης των δανειακών χαρτοφυλακίων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών, με μελέτες βιωσιμότητας, ειδική ποσόστωση κρατικά εγγυημένης πρόσβασης στις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών για τις επιχειρήσεις που προωθούν την καινοτομία ή/και παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, ολιστική προσέγγιση στο πρόβλημα των χρεών προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία με γενναίες διαγραφές χρεών χωρίς αστερίσκους και ολοκληρωτική άρση των κατασχέσεων των επαγγελματικών λογαριασμών για τα ποσά που αφορούν στην επιχειρηματική λειτουργία, διασύνδεση των σχολών πληροφορικής των δημόσιων Πανεπιστημίων και των τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων δημιουργώντας συμπράξεις μεταφοράς δωρεάν τεχνογνωσίας και ψηφιακής εργαλειοθήκης στις μικρές επιχειρήσεις και, επιπλέον, να προχωρήσει η διασύνδεση των ελληνικών μικρών επιχειρήσεων με μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού που προμηθεύουν το κράτος.

Η διαδικασία – Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται οι επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου του κόμματος.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ. και οι ψηφοφόιοι καλούνται να επιλέξοπυν νανάμεσα σε Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη.
Πάντως, νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

Αναλυτικά, όλα τα σχετικά για τη διαδικασία:

1. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

2. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.​

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης