Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον στρατό σύντομα, για να υπηρετήσει ο Στέφανος Κασσελάκης - Που θέλει να κάνει τη θητεία του

Στον στρατό σύντομα, για να υπηρετήσει ο Στέφανος Κασσελάκης - Που θέλει να κάνει τη θητεία του
Ακούγεται έντονα το νησί της Ρω
O Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πάει στρατό, καθώς ήταν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, αλλά τώρα, καθώς τα δεδομένα άλλαξαν και επέστρεψε στην Ελλάδα, θα κληθεί να καταταγεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει να τρέξει τη διαδικασία και να εκπληρώσει τη στρατιωτική του υποχρέωση σύντομα, ενδεχομένως και μέσα σε αυτόν τον χρόνο.
Καθώς έχει συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του, ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να υπηρετήσει 20 ημέρες και τους υπόλοιπους 5 μήνες και 10 ημέρες να τους εξαγοράσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να τρέξει τη διαδικασία για να παρουσιαστεί φαντάρος σύντομα, πράγμα που σημαίνει ότι ενδεχομένως να μπει στην επόμενη ΕΣΣΟ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιθυμεί να υπηρετήσει τη θητεία του σε ακριτικό νησί. Ακούγεται έντονα το νησί της Ρω, ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι «η μόνη επιθυμία του είναι να υπηρετήσει σε ακριτικό νησί -εφόσον η Ρω είναι ακριτικό νησί, ενδεχομένως και στη Ρω-, αλλά ο ίδιος δεν έχει ζητήσει κάτι».
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αναφορά στη στρατιωτική υποχρέωση του Κασσελάκη είχε γίνει από τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν ανοιχτά και εξαρχής στο πλευρό του, όταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή ρωτήθηκε τι θα γίνει με τη θητεία του -υποψήφιου τότε- προέδρου του κόμματος.
Είχε πει τότε ότι βρισκόταν στο εξωτερικό και ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, λέγοντας ότι θα πράξει τα ανάλογα όταν χρειαστεί. Να σημειωθεί ότι μία από τις θέσεις που έχει παρουσιάσει στην πλατφόρμα του ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία στον στρατό.

Τι προβλέπει ο νόμος

Ο νόμος σε περιπτώσεις τύπου Κασσελάκη, δηλαδή Ελλήνων που ζούσαν πάνω από 11 συναπτά έτη στο εξωτερικό, εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, και πλέον έχει επιστρέψει στη χώρα μας, τότε αυτομάτως «αναβιώνουν» πλήρως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη;

Εφόσον ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άνω των 35 ετών (σ.σ.: έχει γεννηθεί στις 29 Μαρτίου 1988), έχει το δικαίωμα να κάνει μειωμένη θητεία έξι μηνών.
Για τον ίδιο λόγο (σ.σ.: είναι άνω των 35 ετών) έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, αν θέλει, να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης