Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλλαγές στη σύνθεση των μελών της ΑΔΑΕ ενέκρινε η Βουλή - Αχτσιόγλου: Πρωτοφανής πραξικοπηματική ενέργεια

Αλλαγές στη σύνθεση των μελών της ΑΔΑΕ ενέκρινε η Βουλή - Αχτσιόγλου: Πρωτοφανής πραξικοπηματική ενέργεια
Στην αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, της ανεξάρτητης αρχής για το απόρρητο των επικοινωνιών, προχώρησε η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
Οι αντικαταστάσεις έγιναν για τα πρόσωπα των οποίων η θητεία έχει λήξει. Συγκεκριμένα, τα νέα πρόσωπα είναι οι εξής: Γεώργιος Μπακάλης αντιπρόεδρος, Αθανάσιος Παλιάτσος αναπληρωτής αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Δημοσθένης Ασημακόπουλος (τακτικά μέλη) και Σταύρος Κωστόπουλος, Νικόλαος Μηριδάκης, Χαράλαμπος Τσιλιώτης (αναπληρωματικά μέλη).
Υπέρ της τοποθέτησης των νέων μελών στην ΑΔΑΕ, ψήφισαν συνολικά 16 βουλευτές (3/5 του συνόλου της Διάσκεψης) καθώς εκτός από τη ΝΔ θετικά τοποθετήθηκε και η ΕΛΛΗΣΗ. Στον αντίποδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης- εκτός του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών»- καταψήφισαν.

Πυρά από Ανδρουλάκη 

Κατά την έναρξη της συζήτησης η αντιπολίτευση έθεσε ζήτημα αναβολής της συνεδρίασης, επικαλούμενη τις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη από το βήμα της Ολομέλειας περί προγραμματισμένης συνεδρίασης των μελών της ΑΔΑΕ για την Παρασκευή όπου και θα τεθεί το ζήτημα του προστίμου στην ΕΥΠ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ πρότεινε την αναβολή της συνεδρίασης για τις αρχές της ερχόμενης βδομάδας.
«Θέλω να πιστεύω ότι η παράταξη της ΝΔ θέλει πραγματικά τη διαφάνεια, ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό και έτσι δεν θα έστελνε λάθος μήνυμα», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος με τον Δ. Καλαματιανό από τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει: « η διάσκεψη πηγαίνει να αλλάξει τη σύνθεση του οργάνου ενώ εκκρεμεί η έρευνα του σκανδάλου και εκκρεμούν και πρόστιμα στην ΕΥΠ».
Απαντώντας, ο πρόεδρος, Κ. Τασούλας, διευκρίνισε πως η αλληλουχία των γεγονότων δεν έγινε έτσι όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση, καθώς πρώτα ο ίδιος έστειλε τις προσκλήσεις για την συνεδρίαση και μετά η ΑΔΑΕ, καθόρισε την συνεδρίασή της. « Κάποιοι μέχρι χθες νόμιζαν ότι βάλαμε τη σημερινή συνεδρίαση γιατί μάθαμε πως συνεδριάζει η ΑΔΑΕ.
Η χρονική σειρά όμως των γεγονότων είναι άλλη: Πρώτα ανακοίνωσα εγώ ότι πάμε σε αντικαταστάσεις και μετά ορίστηκε η συνεδρίαση. Με τη λογική ότι μας καθοδήγησε η ΑΔΑΕ, μπορώ να πω ότι με την απόφασή μου καθοδήγησα την ΑΔΑΕ. Που τελειώνει αυτό; Ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο. Το θέμα αυτό πράγματι ήταν δύσκολο να προχωρήσουμε σε αντικαταστάσεις και ειδικά πριν τις εκλογές αλλά όχι και μήνες μετά. Ακούω τις ανησυχίες σας αλλά εδώ είμαστε βουλή και έχουμε καθυστερήσει και πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αχτσιόγλου: Πρωτοφανής πραξικοπηματική ενέργεια στην Αρχή

«Η αλλαγή στη σύνθεση των μελών της Αρχής συνιστά ευθεία παρέμβαση στο έργο της, δηλαδή στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά και εκδικητική εξώθηση σε παραίτηση του Προέδρου της κ. Ράμμου για την ακέραιη στάση που κράτησε», αναφέρει στην πρώτη ανάρτηση της μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η βουλευτής του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.
Αναλυτικά, η ανάρτηση:
Κλιμακώνοντας την αντιθεσμική της συμπεριφορά η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες μεθοδεύσεις εις βάρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
Η αλλαγή στη σύνθεση των μελών της Αρχής συνιστά ευθεία παρέμβαση στο έργο της, δηλαδή στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά και εκδικητική εξώθηση σε παραίτηση του Προέδρου της κ. Ράμμου για την ακέραιη στάση που κράτησε.
Πρόκειται για πρωτοφανή πραξικοπηματική ενέργεια στην Αρχή.
Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο είναι υπεύθυνος και υπόλογος για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αλλά στη διαρκή απόπειρα συγκάλυψής του δεν διστάζει να προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια κράτους δίκαιου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης