Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύση Ελευθερίας: Δεν συναινεί στην κατάργηση των ΝΠΔΔ των Δήμων - Ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών

Πλεύση Ελευθερίας: Δεν συναινεί στην κατάργηση των ΝΠΔΔ των Δήμων - Ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών
«Ζητάμε την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου», είπε η ειδική αγορήτρια της Πλεύσης Ελευθερίας Ελένη Καραγεωργοπούλου
Η Πλεύση Ελευθερίας δεν συναινεί «στις ανατρεπτικές αλλαγές» στη λειτουργία των δήμων.
«Ζητάμε την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου», είπε η ειδική αγορήτρια της Πλεύσης Ελευθερίας Ελένη Καραγεωργοπούλου, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή, και παρατήρησε: «Υπάρχουν διατάξεις για τη διαχείριση αποβλήτων και τα απόβλητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή να κλείνουν τα ρέματα και όλο αυτό το κομμάτι αφορά τις περιοχές τις πλημμυροπαθείς και τις πληγείσες. Οι φορείς, οι εκπρόσωποι των περιοχών αυτών που αυτή τη στιγμή ψάχνουν να συνδεθούν με το ρεύμα ή ψάχνουν να βρουν νερό να πιουν, πώς θα συμβεί να έρθουν εδώ αύριο στις 10 το πρωί (σ.σ.είναι προγραμματισμένη αύριο Παρασκευή η ακρόαση φορέων)όταν εσείς έχετε παραβιάσει τον Κανονισμό και δεν τηρείται ούτε το εικοσιτετράωρο;».
Οι αλλαγές που εισάγετε, πέραν των εσπευσμένου χαρακτήρα, δεν είναι καν κοστολογημένες, όχι μόνο σε επίπεδο οικονομίας και οργάνωσης αλλά κυρίως σε επίπεδο πολιτιστικό και κοινωνικό, είπε η κ. Καραγεωργοπούλου και πρόσθεσε, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση: «Οριζόντια, καταργείτε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου χωρίς καν οικονομικές μελέτες. Σε αδρές γραμμές εάν είχαν γίνει τέτοιες οικονομικές μελέτες θα μπορούσαν να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα της οικονομίας κλίμακας. Αυτά θα μπορούσαν να παράξουν ένα ουσιαστικό και επωφελές έργο ως πορίσματα για τη λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων, των παιδικών σταθμών, των πολιτιστικών συλλόγων.
'Αρα, ουσιαστικά επιχειρείτε τι; Την ενίσχυση μιας υδροκέφαλης διοίκησης αντί να ενισχύετε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης που οφείλει να βρίσκεται δίπλα στον δημότη».
Η ειδική αγορήτρια της Πλεύσης Ελευθερίας προειδοποίησε εξάλλου ότι η μεταβίβαση της αρμοδιότητας, από τα νομικά πρόσωπα στους δήμους, ουσιαστικά είναι μεταβίβαση σε δημοτικές επιτροπές, σε περισσότερους Αντιδημάρχους που θα έχουν οριστεί εφόσον ανήκουν στην πλειοψηφία.
«Έχει μιλήσει η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, πάρα πολλές φορές στην προεκλογική περίοδο, για την ανάγκη πρόκλησης λογιστικού ελέγχου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, δυστυχώς, από προσωπική εμπειρία ενασχόλησης με τα κοινά στην Ανατολική Αττική, τουλάχιστον, στους περισσότερους Δήμους της μεγάλης αυτής της Περιφέρειας τα κρούσματα και τα σκάνδαλα που έχουν καταγγελθεί με ανάμιξη Υπουργών σας μάλιστα, εκκωφαντικά επιβάλλουν έναν διαφορετικό προσανατολισμό στην αναγκαιότητα μεταβολών του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Ο.Τ.Α.», είπε η κ. Καραγεωργοπούλου και πρόσθεσε ότι πουθενά στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει πρόνοια ώστε οι κανόνες Δημοσίου Λογιστικού που διέπουν τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. να εφαρμόζονται με τρόπο, ώστε να ελέγχονται σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας τα οικονομικά είτε των Επιτροπών είτε των Δήμων είτε των Νομικών Προσώπων που έχουν δημιουργήσει.
«Όλα αυτά, λοιπόν, συμβαίνουν ενώ υποστηρίζετε και περιθάλπετε υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες που διώκονται για περισσότερα εγκλήματα, τον κ. Μπέο, τον κ. Αγοραστό ή ακόμα και άλλους που έχουν τεθεί σε αργία, τον κ. Λουκά από το Δήμο Λαυρεωτικής, πλην όμως για ανεξήγητους λόγους δεν εκτελούν ποινές, καθώς ως διά μαγείας πετυχαίνουν αναστολή εκτέλεσης ποινής, το δε Συμβούλιο της Επικρατείας για σχεδόν έτος δεν αποφαίνεται για την τύχη των προσφυγών τους», είπε η ειδική αγορήτρια της Πλεύσης Ελευθερίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης