Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Κασσελάκης - Η νέα αυλή του ΣΥΡΙΖΑ, η Αχτσιόγλου και... ο συντονιστής Πολάκης

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Κασσελάκης - Η νέα αυλή του ΣΥΡΙΖΑ, η Αχτσιόγλου και... ο συντονιστής Πολάκης
Η ανασύνταξη της Κ.Ο. είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων Κασσελάκη
Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εν μέσω κριτικής, εσωτερικών μαχαιρωμάτων και αποχωρήσεων, αλλά και αντιδράσεων στελεχών του που έκαναν λόγο από «θέαμα και όχι ουσία» έως και για «μεταβατικό αρχηγό» με φόντο τον Στέφανο Κασσελάκη, είναι η 5η Οκτωβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τους τομεάρχες, το προεδρείο της και όσους λάβουν θέσεις στα κοινοβουλευτικά όργανα.
Θα προηγηθεί της συνεδρίασης η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-,ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, στην Κύπρο στις 3-5/10, όπου θα τον συνοδεύσει ο Β. Καλπαδάκης, διπλωματικός σύμβουλος του  Αλέξη Τσίπρα.
Της συνεδρίαση της Κ.Ο., θα ακολουθήσει το ερχόμενο διάστημα και συγκεκριμένα, στις 22 Οκτωβρίου, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που επί της ουσίας θα γίνει μετά το πέρας των Αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ωστόσο, το συνέδριο του κόμματος, αν και η αρχική απόφαση ήταν για Νοέμβριο, φαίνεται πως θα μετατεθεί για το νέο έτος.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο.

Με την ανασύνταξη της Κ.Ο. να είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων Κασσελάκη, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ορίσει τομεάρχες, τον νέο γραμματέα, κ.α.
Μετά την πρώτη εσωκομματική θύελλα, που ξέσπασε από τις κινήσεις Κασσελάκη με την απομάκρυνση του διευθυντή της Κ.Ο., Θ. Θεοχαρόπουλου και του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Στ. Καλπάκη, - τους οποίους αντικατέστησε με τον Γ. Τσίπρα και τη Δ. Αυγέρη αντίστοιχα- , αλλά και την πρόταση στην Έφη Αχτσιόγλου- στην οποία πρότεινε να αναλάβει όποιο κομματικό χαρτοφυλάκιο επιθυμεί, αν και η ίδια αρνήθηκε ευγενικά- , ο κ. Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη από τα δύο στελέχη που καρατόμησε και ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 5/10 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλετική Ομάδα.
Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, αναμένεται να είναι διευρυμένος ο ρόλος του Παύλου Πολάκη στο Κοινοβούλιο, καθώς φέρεται  ότι θα αναλάβει τον συντονισμό των κοινοβουλευτικών τομέων. Ήδη, προκάλεσε αντιδράσεις η πρόθεση να οριστεί ο  Κρητικός βουλευτής συντονιστής στις ΕΚΕΠΕ (Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου του Κυβερνητικού έργου), αποκτώντας επί της ουσίας  τον ρόλο που είχε ο Α. Φλαμπουράρης επί Τσίπρα. Σε κάθε περίπτωση, στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα ξεκαθαριστεί ο ρόλος του Πολάκη.
Για τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο. φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η Θ. Τζάκρη, με μεταφορά του Δ. Καλαματιανού στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ο Α. Χαρίτσης επίσης συζητείται για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Παράλληλα, θα οριστούν οι  τομεάρχες με κεντρικό πρόσωπο τη Ρ. Δούρου.
Σε ό,τι αφορά τους τομείς, τα φαβορί είναι: ο Ευ. Αποστολάκης (Άμυνας), η Ρ. Δούρου (Εξωτερικών), ο Θ. Ξανθόπουλος (Δικαιοσύνης), ο Χ. Μαμουλάκης (Υποδομών), ο Β. Κρητικός (Αγροτικής Ανάπτυξης), ο Γ. Καραμέρος (Ψηφιακής Πολιτικής), ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει και τα ονόματα των Γ. Ψυχογιού, Π. Πέρκα, Μ. Τζούφη.
Έτσι, εντός Βουλής θα έχουν ρόλο ο Σ.Φάμελλος, ο Π. Πολάκης, ο Γ. Τσίπρας ως διευθυντής της ΚΟ, ο Δ. Καλαματιανός, ο Ν. Παππάς που θα παραμείνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη.
Σε ό,τι αφορά την Κουμουνδούρου, στο πλευρό του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στ. Κασσελάκη, του δικηγόρου Μ. Καπνισάκη, αναμένεται να τοποθετηθεί ο Μ. Χατζησάββας, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Π. Πολάκη. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης