Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Υπόκοσμος της προδοσίας» - Αποχώρησε από την παράταξη Σγουρού ο Χατζάρας μετά το σάλο για τις αντισημιτικές αναρτήσεις του

«Υπόκοσμος της προδοσίας» - Αποχώρησε από την παράταξη Σγουρού ο Χατζάρας μετά το σάλο για τις αντισημιτικές αναρτήσεις του
Υπενθυμιζεται πως το θέμα έφερε στο φως ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος ζήτησε τη διαγραφή του Χατζάρα από το ψηφοδέλτιο
Την αποχώρησή του από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού ανακοίνωσε ο υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές Σπύρος Χατζάρας, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι φιλοναζιστικές και αντισημιτικές αναρτήσεις του, που προκάλεσαν πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και παρέμβαση του ΚΙΣ.
Σε δήλωσή του, ισχυρίζεται πως είναι «αντι-μητσοτακικός» και όχι «αντισημίτης», ενώ κάνει λόγο για «πολιτικό υπόκοσμο της προδοσίας, της εξάρτησής και της υποτέλειας», που «τρέμει την ανασυγκρότηση του παλλαϊκού κινήματος και τη διογκούμενη λαϊκή συσπείρωση γύρω από τον Γιάννη Σγουρό».

Ολόκληρη η δήλωση του Σπύρου Χατζάρα:

«Κατ αρχήν είμαι αντιμητσοτακικός και δεν είμαι αντισημιτης. Ο πολιτικός υπόκοσμος της προδοσίας, της εξάρτησης και της υποτέλειας , τρέμει την ανασυγκρότηση του παλλαϊκού κινήματος και τη διογκούμενη λαϊκή συσπείρωση γύρω από τον Γιάννη Σγουρό και συνεχίζουν να του επιτίθενται με πρόσχημα τον Σπύρο Χατζάρα.
Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού έγινε προκειμένου να συμβάλλω με τους φίλους μου από το Κίνημα 21 και τους επιζώντες του μεγάλου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ στη νίκη ενός μεγάλου αντιμητσοτακικού συνασπισμού. Η νίκη μας απέχει μερικές ημέρες. Μέσω της συνεχιζόμενης κατασυκοφάντησής μου στοχοποιείται μόνο ο Γιάννης Σγουργός. Οι δόλιοι συκοφάντες, θα μου καταβάλουν τις αποζημιώσεις που θα μου επιδικάσουν τα δικαστήρια με τις αγωγές που έχω ήδη καταθέσει.
Μπορώ να διαβεβαιώσω την αμερικανική πρεσβεία και τους φίλους του κ. Ιωακειμίδη και του κ. Κασιδιάρη ότι με ενδιαφέρει μόνο η νίκη του κ. Σγουρού και όχι η εκλογή μου. Δηλώνω ότι αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη νίκη του Γιάννη Σγουρού στις περιφερειακές εκλογές ως στέλεχος του Κινήματος 21 του οποίου είμαι συνιδρυτής. Παραμένω φίλος και υποστηρικτής του Γιάννη Σγουρού, αλλά αποχωρώ οικειοθελώς από την παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής»

Το χρονικό και η αντιπαράθεση

Υπενθυμιζεται πως το θέμα έφερε στο φως ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος ζήτησε τη διαγραφή του Χατζάρα από το ψηφοδέλτιο. Χτες ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι, οι εν λόγω αναρτήσεις, ανασύρθηκαν από τα άδυτα του διαδικτύου, έχουν γίνει πριν από πολλά χρόνια και είναι, «απόλυτα καταδικαστέες».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, στην ανακοίνωσή του, ισχυρίζεται ότι, «με τη χθεσινή μας ανακοίνωση αποκαλύψαμε με συγκεκριμένα στοιχεία ότι η κυβέρνηση και ο κ. Χαρδαλιάς είναι ηθικά και πολιτικά έκθετοι, διότι εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν συγκροτήσει την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για τα κατεπείγοντα έργα πολιτικής προστασίας που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα στην Αττική και στην χώρα ολόκληρη, σύμφωνα με τον Ν. 4662/2020 (άρθρο 42). Αναδείξαμε πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η πολιτική όταν τα λόγια απέχουν από τα έργα και ότι οι καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γιγαντώνονται όταν συναντούν την κρατική ανικανότητα, όπως ζήσαμε άλλωστε πολύ πρόσφατα με τον πλέον δραματικό τρόπο». «Για εμάς αντίπαλός μας δεν είναι προοδευτικοί υποψήφιοι αλλά η συντήρηση και τα προβλήματα των πολιτών και μόνον αυτά για τα οποία δεν νοιάζεται ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Χαρδαλιάς», καταλήγει ο Γιάννης Σγουρός.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος δεν διευκρίνισε εάν η Χαριλάου Τρικούπη αποσύρει τη στήριξή της στον Σγουρό ή εάν ζητά την απομάκρυνση του εν λόγω υποψηφίου από το ψηφοδέλτιο, ωστόσο υπογράμμισε πως, «είναι αυτονόητο ότι οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του κ. Χατζάρα, δεν απηχούν τις θέσεις και τις αξίες της παράταξής μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ περιορίστηκε στο να δηλώσει «ο κ. Χατζάρας άλλωστε δεν είναι μέλος και ουδεμία πολιτική σχέση έχει με το ΠΑΣΟΚ».

Ιωακειμίδης: Αν ο Σγουρός δεν διαγράψει τον φιλοναζιστή Χατζάρα, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποσύρει την στήριξή του

«Ο Γιάννης Σγουρός επιμένει να κρατάει στο ψηφοδέλτιό του τον φιλοναζιστή αντισημίτη Σπύρο Χατζάρα, τον άνθρωπο που έχει επιδοκιμάσει δημόσια την εκτέλεση των 200 πατριωτών στην Καισαριανή από τους Γερμανούς την 1η Μάϊου του 1944», είχε τονίσει χτες σε on camera δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης. «Η στάση του κ. Σγουρού αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατική παράταξη και προσβολή για την Ελληνική Δημοκρατία», προσθέτει ο ίδιος και συνεχίζει:
«Τον καλώ, έστω και την ύστατη ώρα, να πράξει το ηθικά επιβεβλημένο. Δεν υπάρχει θέση στις εκλογές για τους νοσταλγούς του Ολοκαυτώματος. Σε διαφορετική περίπτωση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλουν να αποσύρουν τη στήριξή τους στον κ. Σγουρό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης