Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με καθυστέρηση μιας μέρας η απάντηση του Μαρινάκη στη βόμβα της Yeni Safak: «Αδιανόητα τα fake news για εθνικά θέματα»

Με καθυστέρηση μιας μέρας η απάντηση του Μαρινάκη στη βόμβα της Yeni Safak: «Αδιανόητα τα fake news για εθνικά θέματα»
Η αιτία που προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν η ερώτηση της εκπροσώπου της Κουμουνδούρου, Δώρας Αυγέρη
Σχετικά Άρθρα
Για διασπορά fake news που θίγουν τα εθνικά θέματα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης.
Η αιτία που προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν η ερώτηση της εκπροσώπου της Κουμουνδούρου, Δώρας Αυγέρη προς την κυβέρνηση, σχετικά με το χθεσινό (4/10) δημοσίευμα της τουρκικής Yeni Safak περί «αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου».

wdawdawadwdawdwdaδσα.jpg

Στην απάντησή του, ο Παύλος Μαρινάκης καθιστά σαφές ότι «δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας».

Η δήλωση του εκπροσώπου της Κυβέρνησης:

«Την ημέρα που καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα Belharra, που μαζί με την απόκτηση των μαχητικών Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σηματοδοτούν τη σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας, είναι αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα.
Το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά: δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας.
Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερη διπλωματικά, γεωστρατηγικά και αμυντικά και σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι».
Σημείωνεται πως το «περίεργο» δημοσίευμα της Yeni Safak επιακλούμενο ανώνυμες πηγές της Αθήνας, ανέφερε ότι η Ελλάδα σταματά να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου, ενώ χαρακτήριζε «ασαφές» το καθεστώς τους.
Μάλιστα η τούρκικη φιλοκυβερνητική εφημερίδα έκανε λόγο για «διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας» και για εξελίξεις στο θέμα των νησιών του Αιγαίου μέχρι τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, «στηλίτευσε την αφωνία εκ μέρους της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ», ζητώντας άμεσα απαντήσεις από την κυβέρνηση.
«Γνωρίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών το δημοσίευμα της “Γενί Σαφάκ” σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά; Αν το γνωρίζει, το διαψεύδει;», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης