Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδάκης (υπ. δήμαρχος Αθήνας): «Η πόλη είναι σε οριακό σημείο» – «Ολυμπιακό αγώνισμα είναι το περπάτημα στα πεζοδρόμια»

Παπαδάκης (υπ. δήμαρχος Αθήνας): «Η πόλη είναι σε οριακό σημείο» – «Ολυμπιακό αγώνισμα είναι το περπάτημα στα πεζοδρόμια»
«Δεν έχει κανένα δημοτικό έργο να υπερασπιστεί και γι’ αυτό αφήνουν και τον Κασιδιάρη να είναι υποψήφιος» τονίζει για τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της «Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα»
«Η Αθήνα είναι σε ένα οριακό σημείο. Το αν σώζεται ή όχι εξαρτάται από το εάν η δημοτική αρχή που θα προτιμηθεί την ερχόμενη ή την άλλη Κυριακή θα λειτουργήσει όπως η απερχόμενη, με βάση τα συμφέροντα των κατασκευαστών και του τουριστικού κεφαλαίου ή με βάση τις ανάγκες των κατοίκων», επισήμενε ο υποψήφιος Δήμαρχος με την «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» Κώστας Παπαδάκης μιλώντας στην εκπομπή “ΕΡΤNEWS Update”.

Ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Αν συμβεί το πρώτο, η Αθήνα θα εξακολουθήσει να είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο, ο κόσμος να μην βρίσκει στέγη, να μην έχει πεζοδρόμια, αντιπλημμυρικά έργα, παιδικές χαρές και χώρους πρασίνου. Γιατί οι προτεραιότητες θα είναι ο “μεγάλος περίπατος” και τα έργα “βιτρίνας”, όπως το συντριβάνι στην Ομόνοια. Θα εξακολουθήσει να μην δίνει χρήματα για τις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά για επενδυτικά προγράμματα. Το γήπεδο του Βοτανικού, τα δικαστήρια του Πρωτοδικείου που θα χτιστούν μεταξύ Εφετείου και Ειρηνοδικείου και άλλα. Εάν πάει με τις ανάγκες των κατοίκων, θα παρέμβει στο στεγαστικό πρόβλημα, θα αναβαθμίσει τις κοινωνικές υπηρεσίες, θα αλλάξει προσανατολισμό (…)».
«Τα λεφτά δεν φτάνουν για όλα. Και τίθεται το ερώτημα τι προτιμάμε: Να χρησιμοποιούμε τη διαδικασία του κατεπείγοντος κοροϊδεύοντας και τον κόσμο ότι τάχα το κάνουμε για τον κόσμο ή για να κάνουμε τον μεγάλο περίπατο στην Πανεπιστημίου μαζί με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελεγκτικό Συνέδριο, κυβέρνηση και Περιφέρεια;
Γιατί όλοι μαζί τον καλύψαμε τον κ. Μπακογιάννη σε αυτό. Ή να κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα στη Ριζούπολη που πλημμυρίζει σε κάθε νεροποντή; Για μας το κατεπείγον είναι το δεύτερο. Τι είναι προτιμότερο: Να κάνουμε σιντριβάνι στην Ομόνοια ή να πάρουμε μέτρα γύρω από την Ομόνοια. Από 100 μέτρα γύρω – γύρω είναι γεμάτο ξαπλωμένο εξαρτημένους, άστεγους, ανθρώπους εγκαταλελειμμένους».


Για το τι θα πράξει ο συνδυασμός στην περίπτωση εκλογής του, επισήμανε:

«Θα ενισχύει τις κοινωνικές δομές φιλοξενίας του Δήμου, θα ενισχύει τις κοινωνικές υπηρεσίες, τους κοινωνικούς λειτουργούς, όλους – και θα προσπαθούσα να δώσω μία διέξοδο και ιατρική βοήθεια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Επίσης όλη την πόλη αυτή που ρημάζει και αποτελεί εστία παραβατικότητας και εστία υγειονομικού κινδύνου, θα την έφτιαχνα. Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν χιλιάδες ετοιμόρροπα επικίνδυνα “σαπάκια” κτίρια που προσβάλλουν αισθητικά την πόλη, που υποβαθμίζουν και δημιουργούν κίνδυνο και μόλυνση. Θα τα γκρέμιζαν την άλλη μέρα. Όφειλε να τα είχε κάνει αυτός ο δήμαρχος.
Είναι υποχρεωμένος από τον νόμο. Δεν είναι απλώς δικαίωμά του. Θα κατέγραφα όλα τα κενά κτίρια της Αθήνας και όσα ήταν δυνατά να χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες για στέγαση υπηρεσιών, θα τα αξιοποιούσα, θα τα έφτιαχνα. Θα τα διένειμε αυτά ο Δήμαρχος. Αυτός δεν έκανε τίποτα. Είναι ένας αποτυχημένος δήμαρχος ή είναι ξανά υποψήφιος μόνο και μόνο γιατί η Νέα Δημοκρατία, στην οικογένεια της οποίας ανήκει, κέρδισε τις εκλογές τον Ιούνιο.
Δεν έχει κανένα δημοτικό έργο να υπερασπιστεί και γι’ αυτό αφήνουν και τον Κασιδιάρη να είναι υποψήφιος. Τη φασιστική απειλή να επανέρχεται αφενός για να εκτραπεί η λαϊκή δυσαρέσκεια εναντίον του σε ένα ανώδυνο για αυτούς, αλλά επικίνδυνο για την κοινωνία κανάλι, και αφετέρου για να έχουν ένα επιχείρημα να ζητάνε ψήφο – αντί για το δημοτικό έργο τους που είναι ανύπαρκτο. Και επίσης δεν υπάρχει αντιπολίτευση του Δήμου. Όλα αυτά ο κύριος Μπακογιάννης τα πέρασε με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιωτικοποιήσεις, εργολαβίες με “καλούς περιπάτους”, έργα “βιτρίνας”
(…) Έχουν αποτύχει στο να εκπροσωπήσουν τους κατοίκους και τις ανάγκες τους. Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα εκφράζει και υπηρετεί τις ανάγκες της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας κατοίκων και εργαζομένων και είναι μία δύναμη που αν είχε ισότιμη τηλεοπτική αντιμετώπιση με τους συνυποψηφίους μας, θα ήταν σίγουρα στον δεύτερο γύρο. Παλεύουμε μέχρι την Κυριακή για να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε με τον λαό.
(…) Καλλωπισμός της πόλης δεν είναι το σιντριβάνι της Ομόνοιας, είναι πράσινο. Είναι να γκρεμιστούν τα παλιά και να γίνουν και παιδικές χαρές. Να γίνει βιώσιμη η πόλη (…) Προτείνουμε αναμόρφωση του προϋπολογισμού με πρώτα απ’ όλα να πληρώσει το τουριστικό κεφάλαιο, το οποίο εκμεταλλεύεται την Αθήνα και πλουτίζει από την Αθήνα. Διότι οι τουρίστες που έρχονται λεφτά αφήνουν στους ξενοδόχους και τους εισπράκτορες – ούτε καν τους υπαλλήλους τους δεν πληρώνουν.
Ναι λοιπόν, να αυξηθούν τα έσοδα από το τουριστικό κεφάλαιο και να αυξηθούν οι δαπάνες για τις κοινωνικές υπηρεσίες. Ο δήμος έχει το 65% των εσόδων του από τους δημότες με τα δημοτικά τέλη, τα πρόστιμα κτλ και αποδίδει το 5% σε κοινωνικές υπηρεσίες.
Δεν έχει καμιά δουλειά να χτίζει γήπεδο του Παναθηναϊκού, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Βοτανικό. Δεν έχει καμία δουλειά να συμμετέχει σε επενδυτικά προγράμματα και να μπλέκεται για ανάγκες που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει και οι ανάγκες του κεφαλαίου επιβάλλουν. Υπάρχει μια “πίσω αυλή” της Αθήνας, στον Κηφισό, στον Βοτανικό, στον Ελαιώνα, στο πρώην βιομηχανικό πάρκο, εγκαταλελειμμένη. Τη ρημάζουν επίτηδες μέχρι να έρθει το κεφάλαιο να διαμορφώσει επενδυτικά πλάνα. Όχι να την γκρεμίσουμε, να την ξαναχτίσουμε με εργατικές κατοικίες και χώρο πρασίνου.
Να γίνει ξανά όμορφη αυτή η πόλη. Αν το παλέψουμε, μπορούμε να σώσουμε το πράσινο, να φτιάξουμε αντιπλημμυρικά έργα, να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Εδώ ούτε πεζοδρόμιο να περπατήσουμε δεν υπάρχει. Ολυμπιακό αγώνισμα είναι να περπατάει κανείς στα πεζοδρόμια της Αθήνας. Ποιος δήμος, λοιπόν; Ποιος δήμαρχος και ποια αντιπολίτευση;».
Στην αρχή της συνέντευξης ο ίδιος σημείωσε, ακόμη: «Χρειάστηκε να στείλω οκτώ εξώδικα στα κανάλια χθες, προκειμένου η “Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα” τρεις μέρες πριν τις εκλογές, να τρέχει από κανάλι σε κανάλι και μετά από παρέμβαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, διότι μέχρι χθες ήταν παντελώς αποκλεισμένη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης