Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα Γιώργου Τσίπρα: Πιθανό σενάριο η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, να πάμε σε επανίδρυση

Βόμβα Γιώργου Τσίπρα: Πιθανό σενάριο η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, να πάμε σε επανίδρυση
Υπενθύμισε ότι «το 2015 που αποχώρησε η ομάδα του Π. Λαφαζάνη έφυγε ένα σημαντικό κομμάτι αλλά στις εκλογές πήραν λιγότερο από το 3%»
Τα σενάρια της διάσπασης δεν κοπάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών και μάλιστα αναδύονται από κορυφαία, πια, στελέχη, όπως ο νέος διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος Γιώργος Τσίπρας.
Ειδικότερα, τοποθετούμενος στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής» και στη Νικόλ Λειβαδάρη, την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση επεσήμανε πως η Κουμουνδούρου «μπορεί να προχωρήσει χωρίς διάσπαση θεωρητικά», ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει η διάσπαση «είναι ένα πιθανό σενάριο».
Πρόσθεσε, βέβαια, ότι «η διάσπαση είναι μία σχετική έννοια» και ότι «είναι άλλο η αποχώρηση κάποιου ή κάποιων στελεχών» ενώ υπενθύμισε ότι «το 2015 που αποχώρησε η ομάδα του Π. Λαφαζάνη έφυγε ένα σημαντικό κομμάτι και στελεχών και μελών αλλά στις εκλογές πήραν λιγότερο από το 3%».
Ερωτηθείς κατά πόσο οι μη συντεταγμένες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι πιο πιθανό σενάριο, τόνισε: «Δεν το ξέρω. Ο καθένας εθελοντικά συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει όλος ο δημοκρατικός χώρος να υπάρξει διάλογος και σύνθεση. Νομίζω αυτές τις μέρες -επειδή θα ανακοινωθούν και οι τομεάρχες – θα δούμε αν θα υπάρξει συμμετοχή από την πλευρά που καταψήφισε, αυτό θα δείξει πράγματα».

Συνέδριο όπως και όποτε πρέπει

Σχετικά με το Συνέδριο του κόμματος, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το Νοέμβριο, ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος να το διεξάγει με όρους όσο το δυνατόν πιο μαζικής συμμετοχής του κόσμου». Ο ακριβής χρόνος θα αποφασιστεί την Κεντρική Επιτροπή ανέφερε, επισημαίνοντας πάντως πως «δεν έχει νόημα να πάμε σε fast track συνέδριο».

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Ερωτώμενος τις χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων που στήριξε το κόμμα ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως το κακό εκλογικό αποτέλεσμα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.
«Καταρχάς δείχνει ένα μεγάλο, πάγιο πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιβαρύνθηκε η κατάσταση πέρα από το αρνητικό αποτέλεσμα των δυο βουλευτικών εκλογών και από το γεγονός ότι δεν υπήρχε σοβαρή προετοιμασία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές» υπογράμμισε.

Για τη στήριξη στο Χάρη Δούκα

Όσον αφορά, τέλος, στον δεύτερο γύρο του Δήμου Αθηναίων, είπε ότι «πρέπει να υποστηρίξουμε οποιονδήποτε υποψήφιο της γενικότερης προοδευτικής παράταξης σε όλη την Ελλάδα» ξεκαθαρίζοντας πως ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων που είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας «είναι μία πολύ καλή περίπτωση».
«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θέτει ένα γενικότερο ζήτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει σε μία ορισμένη επανίδρυση, όχι μόνο σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και σε γενικότερο επίπεδο» παρατήρησε με νόημα ο κ. Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης