Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ντέρμπι ο αγώνας Μπακογιάννη - Δούκα για το δήμο Αθήνας – Το debate και η στήριξη της Αριστεράς έχουν αλλάξει τα δεδομένα

Ντέρμπι ο αγώνας Μπακογιάννη - Δούκα για το δήμο Αθήνας – Το debate και η στήριξη της Αριστεράς έχουν αλλάξει τα δεδομένα
Είναι ενδεικτικό ότι ο Μπακογιάννης ψηφίστηκε μόνο από το 12% των ψηφοφόρων της Αθήνας και αυτό από μόνο του είναι ένα «χαστούκι»
Ντέρμπι έχει γίνει ο προεκλογικός αγώνας μεταξύ του Κώστα Μπακογιάννη και του Χάρη Δούκα, σύμφωνα με πληροφορίες από αναλυτές και δημοσκόπους.
To debate μεταξύ των δύο έφερε σε πιο ευνοϊκή θέση τον Χάρη Δούκα καθώς από την μία έδειξε ότι θέλει να προσελκύσει τους αριστερούς ψηφοφόρους και από την άλλη η πίεση για το Μεγάλο Περίπατο έφερε τον Μπακογιάννη να απολογείται συνεχώς καθ’ όλη την διάρκεια του debate.

Συμμετοχή ράπισμα για τον Μπακογιάννη

Τα δεδομένα, άλλωστε, έχουν ως εξής: Η χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων της Αθήνας -μόλις το 32%- στην πρώτη Κυριακή έδειξε ότι κανείς από τους υποψήφιους δεν προσέλκυσε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει.
Είναι ενδεικτικό ότι ο Μπακογιάννης ψηφίστηκε μόνο από το 12% των ψηφοφόρων της Αθήνας και αυτό από μόνο του είναι ένα «χαστούκι» των ψηφοφόρων.
Επίσης, ο Μπακογιάννης δεν έχει γίνει αρεστός από πολλά δεξιά στελέχη.
Και φάνηκε και την πρώτη Κυριακή.
Δεν γίνεται η ΝΔ στις εθνικές εκλογές να έχει μεγάλη συμμετοχή και για το δήμο της Αθήνας να υπάρχει τέτοια αποχή.
Επίσης, ο Μεγάλος Περίπατος έχει φέρει πολύ κόσμο απέναντί του.
Καταστηματάρχες, επιχειρηματίες ακόμα και απλό κόσμο που έχει ταλαιπωρηθεί από τις συνεχείς αλλαγές στο Κέντρο και συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου.

Έχει πολυσυλλεκτικό ακροατήριο ο Δούκας

Από την άλλη, η περίπτωση του Χάρη Δούκα έχει μετρηθεί ως σοβαρή.
Ο ίδιος είναι ένας καθηγητής στο Πολυτεχνείο, χωρίς να έχει απασχολήσει πολύ την πολιτική ζωή αφού μέχρι τώρα ήταν τομεάρχης περιβάλλοντος και ενέργειας στο ΠΑΣΟΚ.
Στις εκλογές έκανε την έκπληξη καθώς δεν περίμενε κανείς ότι θα έμπαινε στο δεύτερο γύρο αφού δεν ήταν γνωστό πρόσωπο.
Από εκεί και πέρα η στήριξη του Κώστα Ζαχαριάδη και του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του έχει δημιουργήσει μία νέα δυναμική για την υποψηφιότητά του καθώς θεωρείται ως «πρόβα γάμου» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Και είναι σίγουρο ότι θα πέσουν πάνω στην υποψηφιότητά του αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούν αυτή την σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ.
Στο debate ο κ. Δούκας απέφυγε να μιλήσει για το σταθμό Εξάρχεια του Μετρό, απέφυγε να μιλήσει για το λόφο του Στρέφη και για τις κάμερες στους δρόμους, παίζοντας με μία αριστερή ατζέντα, προκειμένου να ξεσηκώσει ακόμα και ψηφοφόρους από την άκρα αριστερά…

Έχει προκαλέσει έριδες η αλαζονεία Μπακογιάννη με τον Μεγάλο Περίπατο

Άλλωστε, η περίπτωση Μπακογιάννη και το γεγονός ότι αισθανόταν ανίκητος και έκανε αλόγιστα πειραματισμούς στο Κέντρο της Αθήνας έχει φέρει και πολλά στελέχη της ευρύτερης Κεντροδεξιάς απέναντί του.
Επίσης, δεν είναι μακριά η περίπτωση Καμίνη που έκανε έναν απλό αγώνα απέναντι σε έναν μαινόμενο τότε Νικήτα Κακλαμάνη και εν τέλει βγήκε δήμαρχος.
Απλά κάνοντας τίποτα…
Το προκείμενο είναι ότι ο Χάρης Δούκας μπορεί να εισπράξει από παντού και να φέρει την ανατροπή και ο Μπακογιάννης μόνο από τον γαλάζιο κομματικό μηχανισμό και από αυτόν, όχι όλα τα στελέχη καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν κλειδώσει πλέον…
Άρα πιθανόν την δεύτερη Κυριακή να δούμε λιγότερους ψηφοφόρους για τον κ. Μπακογιάννη.
Όλα τα παραπάνω έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης για τους πολιτικούς αναλυτές και περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η δεύτερη Κυριακή για το δήμο της Αθήνας όπου με αυτά τα δεδομένα θα είναι ντέρμπι.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης