Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Χαλάνδρι, ο υποψήφιος Ρούσσος και η... θύελλα - Τα διλήμματα πριν την κάλπη, οι απαντήσεις Μαρινάκη και Γεωργιάδη

Το Χαλάνδρι, ο υποψήφιος Ρούσσος και η... θύελλα - Τα διλήμματα πριν την κάλπη, οι απαντήσεις Μαρινάκη και Γεωργιάδη
Την Κυριακή 15/109 η τελική αναμέτρηση στο Χαλάνδρι  μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων Σίμου Ρούσσου και  Κρίστης Αγαπητού
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή 15/10 και ο "πόλεμος" γύρω από τον δήμο Χαλανδρίου και του εκ νέου υποψηφίου του, Σίμου Ρούσσου, που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες δεν λέει να κοπάσει. 
Λάδι στη φωτιά έριξαν τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας "Αυγή", αλλά και της Εφημερίδας των Συντακτών, με το πρώτο να κάνει λόγο για  απειλές των πολιτών του Χαλανδρίου με κυρώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,  Π. Μαρινάκη και τον υπουργό Εργασίας, Άδ. Γεωργιάδη, αλλά και το δεύτερο  για παραλήρημα των δύο σε βάρος του δημάρχου Χαλανδρίου και νυν υποψήφιου γιατί στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό.
Απαντήσεις στα πρωτοσέλιδα δόθηκαν από τους Π. Μαρινάκη και Άδ. Γεωργιάδη, μέσω αναρτήσεών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σημειώνεται ότι ο ...σάλος ξεκίνησε μέσα στην εβδομάδα, με τον κ. Γεωργιάδη να συνδέει τον δήμαρχο Χαλανδρίου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και να δηλώνει  ότι σε περίπτωση που ο δήμος μείνει στα χέρια του Σ. Ρούσσου «θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης».
«Ο κ. Ρούσσος εκτός από τις γραφικότητες που έχει κάνει και τις διατηρεί, να έχει τη σημαία της Παλαιστίνης έξω από το δημαρχείο λες και κάνει εξωτερική πολιτική ο δήμαρχος, σφάζουν και καίνε μωρά στο Ισραήλ κι αυτός έχει την σημαία έξω από το δημαρχείο, το λέω για να καταλάβει ο κόσμος του Χαλανδρίου τι ψήφισε. Κάνουμε παρέλαση για 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου και βάζει αντάρτικα τραγούδια. Αυτά είναι γραφικότητες. Πάω στο μείζον θέμα, λόγω ιδεολογίας δεν μιλάει με κανέναν. Δεν έχει έρθει να πάρει ένα ΕΣΠΑ, δεν έχει έρθει να πάρει ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ένα έργο. Απλώς κρατάει τον δήμο όπως ήταν», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης στις 11/10.
Απαντώντας ο κ. Ρούσσος μέσω δημοσίευσής του στο facebook ανέφερε πως «χάρη στις ώριμες μελέτες του Δήμου, σχεδόν το 70% των χρηματοδοτήσεων για τα έργα που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη εξασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο.
Το 2014 όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση η εικόνα ήταν εντελώς αντίστροφη. Το 80% της χρηματοδότησης των έργων προέρχονταν απευθείας από ίδιους πόρους του Δήμου και μόλις 20% από άλλες πηγές».

Μαρινάκης για πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Εκείνοι με ψέματα και εμείς με την αλήθεια

«Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι εφημερίδες ΑΥΓΗ και ΕΦΣΥΝ επέλεξαν να μου κάνουν την τιμή να βρισκομαι στα πρωτοσέλιδά τους αναπαράγοντας - για πολλοστή φορά - fake news», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «εκείνοι με ψέματα και εμείς με την αλήθεια».
«Τι έκαναν; Πήραν ένα απόσπασμα μιας τοποθέτησης, απομόνωσαν δύο διαφορετικά μέρη αυτής και έβγαλαν έναν παραπλανητικό τίτλο», εξηγεί ο κ. Μαρινάκης και παραθέτει το πλήρες απόσπασμα.
«Ο καθένας με τα όπλα του. Εκείνοι με ψέματα και εμείς με την αλήθεια», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ακολουθεί το πλήρες απόσπασμα που παραθέτει ο Π. Μαρινάκης:

Γεωργιάδης: Ζούμε απίστευτα πράγματα πλέον - Ποτέ δεν θα βλάπταμε έναν δήμο για την όποια απόφαση των πολιτών του

«Εδώ ζούμε απίστευτα πράγματα πλέον. Έτσι και ασκήσουμε την οποιουδήποτε είδους κριτική στους εκλεκτούς της Αριστεράς είμαστε εκβιαστές», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας, Άδ. Γεωργιάδης, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών.
Και εξηγεί «λέω εγω για το Χαλάνδρι, ότι ο εκεί Δήμαρχος δεν έκανε τίποτε για να εξασφαλίσει επιπλέον πόρους από την Κυβέρνηση και άρα εάν επανεκλεγεί τότε θα χαθούν πολλές ευκαιρίες για το Χαλάνδρι το ερμηνεύουν ως «εκβιασμό να του κόψουμε τα χρήματα» ποια; Αυτά που δεν ζητάει διότι δεν μπορεί; Έχουμε κάνει ποτέ εμείς τέτοιου είδους διάκριση; Λέω: «εάν χάσουμε θα του κάνουμε την ζωή δύσκολη αυτή τη φορά» δηλ θα έχουμε και ηττηθέντες αλλά με μεγάλο ποσοστό ισχυρή αντιπολίτευση στον Δήμο. Το ερμηνεύουν: «εκβιάζει ο Άδωνις κλπ» λες και η αντιπολίτευση οφείλει να διευκολύνει την συμπολίτευση…και αυτά τα λένε οι δημιουργοί του συνθήματος «ή εμείς ή αυτοί»….την απάντηση θα την πάρουν από τον λαό την Κυριακή στις κάλπες κύριοι της».
Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης υπενθυμίζει ότι την Πέμπτη 12/10 ευρισκόμενος στην Κεντρική Προεκλογική ομιλία της κας Κρίστη Αγαπητού στο Χαλάνδρι και αφού την συνεχάρη την ίδια και τον κ. Ρώμα για την συνεργασία τους εν όψει δευτέρου γύρου είπε επί λέξει: «…την Κυριακή πάμε να κερδίσουμε, αλλά και αν χάσουμε διότι στην Πολιτική υπάρχει και η ήττα,  πλέον πανίσχυροι και ενωμένοι ως ισχυρή Αντιπολίτευση θα κάνουμε την ζωή του κ. Ρούσσου δύσκολη και δεν θα τον αφήσουμε ανενόχλητος να καταστρέφει το Χαλάνδρι κλπ».
«Η γνωστή μονταζιέρα του Σύριζα με κοπτοραπτική και πολλά χρήματα στα social το παρουσιάζουν ως εκβιασμό της Κυβερνήσεως προς τον κ. Ρούσσο, ενώ εγώ ξεκάθαρα αναφέρομαι στην ισχυρή Αντιπολίτευση που πλέον λόγω της σύμπνοιας της Νέας Δημοκρατίας θα μπορέσουμε να κάνουμε στο Χαλάνδρι. Και για το ξεκαθαρίσουμε πάντα η Αντιπολίτευση έχει ως σκοπό τον όσο γίνεται τον πιο μεγάλο έλεγχο της εκάστοτε Αρχής. Αυτή είναι η δουλειά της. Όλα τα υπόλοιπα είναι πάλι μια προπαγάνδα της Αριστεράς που έχει ενωθεί εκεί υπό τον κ. Ρούσσο και παίζει τα ρέστα της».
Ο κ. Γεωργιάδης καλεί «τους πολίτες του Χαλανδρίου αύριο να στείλουν μία καθαρή απάντηση στην προπαγάνδα της Άκρας Αριστεράς και στα ψέμματά τους».
Ξεκαθαρίζει πως «εμείς πιστεύουμε στις φιλελεύθερες ιδέες και ποτέ δεν θα βλάπταμε έναν δήμο για την όποια απόφαση των πολιτών του, αλλά δεν θα παραιτηθούμε κιόλας από τα συνταγματικά μας δικαιώματα υπό την ιδεολογική τρομοκρατία της Άκρας Αριστεράς».
«Αλλά όλο αυτό να είναι και ένα μάθημα για το τί πραγματικά εκπροσωπεί τελικά ο νυν Δήμαρχος Χαλανδρίου και το γιατί η πολιτική αλλαγή εκεί είναι απαραίτητη αύριο», καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.
ad_4.JPG
Σημειώνεται ότι στις 11/10 ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως "δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την Ανταρσύα δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο. Ως βουλευτής Βορείου Τομέα έχω ευθύνη να πω στους συμπολίτες μου την αλήθεια. Η στήριξη του κ. Χάρη Ρώμα στην κα Κρίστη Αγαπητού δίνει μία ευκαιρία στο Χαλάνδρι να γυρίσει σελίδα και να διασωθεί από την παρακμή", τονίζοντας ότι "για το καλό του Χαλανδρίου η κα Αγαπητού πρέπει να εκλεγεί Δήμαρχος την Κυριακή".
Ρούσσος για έργα

«Χάρη στις ώριμες μελέτες του Δήμου, σχεδόν το 70% των χρηματοδοτήσεων για τα έργα που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη εξασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο», σημείωσε ο Σ. Ρούσσος.
roussos1.JPG
rouss2.JPG

Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 15/10

Στις 7 το πρωί της Κυριακής 15/10 ανοίγουν οι κάλπες για τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικων εκλογών και στον δήμο Χαλανδρίου η τελική αναμέτρηση θα δοθεί ανάμεσα στον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, προερχόμενου από την Αριστερά και με τη διακριτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, και της Κρίστης Αγαπητού, προερχόμενης από τον χώρο της ΝΔ .
Ο κ. Ρούσσος την προηγούμενη Κυριακή 8/10 έλαβε ποσοστό 42,84% των ψήφων και η κα Αγαπητού το 25,5%.

Τα πρωτοσέλιδα

Ακολουθούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:
αυγη_1.JPG

εφσυν2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης