Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης (ΝΔ): Ο Μπακογιάννης πλήρωσε μια καθολική αντισυσπείρωση από τα κόμματα της Αριστεράς - Οι κεντροδεξιοί απείχαν

Βορίδης (ΝΔ): Ο Μπακογιάννης πλήρωσε μια καθολική αντισυσπείρωση από τα κόμματα της Αριστεράς - Οι κεντροδεξιοί απείχαν
«Ο κ. Δούκας είχε πολιτικοκομματικές ταυτίσεις, ο κ. Μπακογιάννης όχι» η εκτίμηση του Υπουργού Επικρατείας για το αποτέλεσμα στον Δήμο Αθηναίων
«Από τα προηγούμενα αποτελέσματα η ΝΔ έχει κερδίσει 8 Δημάρχους (…) Στην αυτοδιοίκηση έχει έναν πολύ κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο η ΝΔ. Στον Β’ γύρο υπάρχει αντισυσπείρωση, δεν υπάρχει αμφιβολία. Τα συμπεράσματα δεν είναι εύκολα» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Ανάλυσέ το», ένα 24ωρο μετά από την ανακήρυξη των νέων Δημάρχων και Περιφερειαρχών, σε συνέχεια της διεξαγωγής του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ενώ πρόσθεσε, ανάμεσα σε άλλα:
«Ο κ. Αγοραστός πληρώνει το τίμημα των καταστροφών από την κακοκαιρία, δεν υπάρχει αμφιβολία (…) Όταν στηρίζουμε κάποιον το κάνουμε για να εκλεγεί (…) Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν δικά τους χαρακτηριστικά (…)
Ο κ. Μπακογιάννης πήρε το ποσοστό της ΝΔ στον Α’ γύρο. Στον Β΄ σε μεγάλο βαθμό πληρώνει την αντισυσπείρωση (…) Από τον Α’ στον Β’ γύρο έχασε 7.500 ψήφους, μάλλον μετακυλήθηκαν προς την αποχή. Αυτό μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες (…)
Υπάρχουν και στοιχεία προσωπικής αξιολόγησης. Δεν ξέρω αν λειτούργησε καλά το debate. Όταν πάμε σε εκλογές, εγώ πάω για να κερδίσω. Δεν πιστεύω ότι ήταν κρίσιμο το debate. Ο κ. Μπακογιάννης πληρώνει μια καθολική αντισυσπείρωση από τα κόμματα της Αριστεράς και όχι μόνο. Οι κεντοδεξιοί έκαναν αποχή (…)
Ο κ. Δούκας είχε πολιτικοκομματικές ταυτίσεις, ο κ. Μπακογιάννης όχι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης