Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης από Ηγουμενίτσα: Η Ελλάδα γίνεται μαγνήτης κεφαλαίων εκτός συνόρων - Στα δημόσια ταμεία εισέρχονται 84 εκατ. ευρώ

Μητσοτάκης από Ηγουμενίτσα: Η Ελλάδα γίνεται μαγνήτης κεφαλαίων εκτός συνόρων - Στα δημόσια ταμεία εισέρχονται 84 εκατ. ευρώ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στην Ηγουμενίτσα για την υπογραφή σύμβασης πώλησης του πλειοψηφικού ποσοστού των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας
Σχετικά Άρθρα
«Μαγνήτη κεφαλαίων εκτός συνόρων» χαρακτήρισε την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «σημαντική μέρα όχι μόνο για την Ηγουμενίτσα αλλά και για ολόκληρη την Ήπειρο» καθώς -όπως τόνισε- «ξεκινάει ένα ταξίδι στη νέα εποχή, σηκώνοντας την άγκυρα από το μεγαλύτερο λιμάνι της».
«Η μεταβίβαση της διαχείρισής του σε έναν μεγάλο ναυτιλιακό κολοσσό, όπως είναι ο όμιλος Grimaldi, σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη τόσο για την εθνική, όσο και την τοπική οικονομία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Όπως τόνισε, πρόκειται για μία επένδυση με σημαντικά έσοδα για το ΤΑΙΠΕΔ που ξεπερνούν τα 84 εκατ. ευρώ τα οποία εισέρχονται στα δημόσια ταμεία, «μία επένδυση που θα λειτουργήσει ως μία κινητήρια δύναμη προόδου για περισσότερες δουλειές σε όλη τη Δυτική Ελλάδα».

Η Ελλάδα πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων

«Αποδεικνύεται έτσι ότι η Ελλάδα γίνεται πεδίο μεγάλων διεθνών επενδύσεων, γίνεται μαγνήτης κεφαλαίων εκτός συνόρων» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Θα τόνιζα και τη διάσταση της στρατηγικής συμμαχίας που αναπτύσσει η Ελλάδα με την Ιταλία. Η Ιταλία είναι ένας μεγάλος επενδυτής στη χώρα μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Η σημερινή συμφωνία είναι μια ακόμα στάση στη μεγάλη πορεία μετασχηματισμού της πατρίδας μας. Είναι μια σημαντική ψηφίδα στο μωσαικό της ανάπτυξης που συνθέτουν οι παραπάνω από 380 δράσεις του αναπτυξιακού σχεδίου για την Ήπειρο» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Είναι ένα συνολικό πλάνο που χρειάζεται χρόνο και ενέργεια για να δρομολογηθεί όμως είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Η σημερινή συμφωνία είναι ένα μέρος αυτής της δημιουργικής διαδρομής για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο του 21ου αιώνα. Η συμφωνία αυτή δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν η χώρα δεν είχε κάνει μεγαλύτερα άλματα από τη φθορά που λέει και ο εθνικός ποιητής για να φτάσει να προσελκύει σήμερα μεγάλους επενδυτές που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον να επενδύσουν στην πατρίδα» συνέχισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο λιμάνι και είμαι σίγουρος ότι όταν θα ξαναβρεθούμε σε λίγα χρόνια εδώ θα τρίβουμε τα μάτια μας με την πρόοδο που θα έχει κάνει η Ηγουμενίτσα. Η Ελλάδα είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να αξιοποιεί πλήρως τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα προς όφελος όλων των πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης