Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με διαρροή η Κουμουνδούρου δείχνει την έξοδο στον Νίκο Φίλη: «Γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ αν συμφωνεί με τον Τζουμάκα;»

Με διαρροή η Κουμουνδούρου δείχνει την έξοδο στον Νίκο Φίλη: «Γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ αν συμφωνεί με τον Τζουμάκα;»
Κλιμακώνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή Τζουμάκα
Στη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μετά τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, ήρθε να προστεθεί μία διαρροή από την Κουμουνδούρου, που εξαπολύει βέλη κατά του Νίκου Φίλη.
Οι σχετικές πηγές σχολιάζουν τη δήλωση που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα ο πρώην υπουργός παιδείας, αναφέροντας ότι «μάλλον ο Νίκος Φίλης δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε την αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα στον ΣΚΑΪ ότι έχει εγκατασταθεί η "ολιγαρχία" και η "διαπλοκή" μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στρεφόμενος ευθέως συνολικά εναντίον του κόμματος και των μελών του. Η επίκληση αυτή του Νίκου Φίλη ότι η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα αφορούσε πολιτική ή και προσωπική κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προσχηματική. Αν ο Νίκος Φίλης ή οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμερίζεται τη συγκεκριμένη αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα, τίθεται το ερώτημα, γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;»
Κατ' ουσίαν πρόκειται για μία σφοδρή αντίδραση από την πλευρά της προεδρικής πλειοψηφίας, η οποία δείχνει στο ιστορικό στέλεχος την ανανεωτικής αριστεράς την πόρτα της εξόδου.

Τι είχε γράψει νωρίτερα ο Νίκος Φίλης

Δεν ήταν και τόσο φίλια τα πυρά του Νίκου Φίλη προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη σχετικά με το ζήτημα της διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα από την κομματική ηγεσία.
Ειδικότερα, το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς κατηγορεί τον πρόεδρο του κόμματος για «απαράδεκτη ενέργεια, που βαθαίνει την κρίση» στην Κουμουνδούρου.
Επιπλέον, ο κ. Φίλης εγκαλεί τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή «προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματος», ενώ εξάγει το πολιτικό συμπέρασμα ότι «στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Φίλη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.
Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση
Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη "αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση" των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πως εννοεί το Συνέδριο τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!
Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης