Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης πήρε το «όπλο» και καθαρίζει το κόμμα από τους αμφισβητίες του – Μετά τον Τζουμάκα, σειρά έχει ο Φίλης

Ο Κασσελάκης πήρε το «όπλο» και καθαρίζει το κόμμα από τους αμφισβητίες του – Μετά τον Τζουμάκα, σειρά έχει ο Φίλης
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρόκειται να κάνει πίσω και ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος, «καθαρίζοντας» το κόμμα
Σε τροχιά σκληρής κόντρας και διαγραφών κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαγραφή Τζουμάκα από τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη πυροδότησε αντιδράσεις, με την Κουμουνδούρου να ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το χάσμα μεταξύ ηγεσίας του κόμματος και των διαφωνούντων, διευρύνεται, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται αποφασισμένος για όλα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πρόκειται να κάνει πίσω και ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος, «καθαρίζοντας» το κόμμα. Η πόρτα της εξόδου στους διαφωνούντες είναι ορθάνοιχτη. Όπως λένε συνεργάτες του Κασσελάκη, έρχονται και άλλες «διαγραφές». Ο «Στέφανος έκανε υπομονή αλλά υπάρχει ευθεία αμφισβήτηση και της νέας ηγεσίας και του κόμματος από κάποιους». Ήδη λέγεται στο παρασκήνιο ότι στο δρόμο της εξόδου από το κόμμα, μπαίνει ο Νίκος Φίλης.

Η διαγραφή Τζουμάκα

Με ένα «τιτίβισμα» στο twitter ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/10) γνωστό ότι παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ τον Στέφανο Τζουμάκα - εκ των διεκδικητών της προεδρίας στις εσωκομματικές εκλογές - τονίζοντας: «Δεν μπορώ να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο».
Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια ανάρτηση με αυστηρό τρόπο δηλώνει πως «η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο». Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω. Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

Η αντίδραση από τον Στέφανο Τζουμάκα

«Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά. Αλλά και ο προκάτοχος του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του», αυτό σχολιάζει μεταξύ άλλων ο κ. Τζουμάκας. Με άλλα λόγια ο Τζουμάκας προσπάθησε να βάλει και τον Αλέξη Τσίπρα στην εξίσωση αλλά όπως φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παρέμβει διότι θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δίκιο.

Τσακαλώτος: Σημείο των καιρών


Στην διαμάχη πήρε μέρος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος σημείωσε κριτικά: «Υπάρχει το «θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος». Υπάρχει επίσης η «παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας». Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως τα δυο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή. Σημείο των καιρών και αυτό».

Φίλης για Τζουμάκα: Απαράδεκτη ενέργεια Κασσελάκη

Απασφάλισε και ο Νίκος Φίλης για την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη που παραπέμπεται στην επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο κ. Φίλης κάνει λόγο για απαράδεκτη ενέργεια «που βαθαίνει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ». «Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» σημειώνεται και καταλήγει: «Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ηλιόπουλος για Κασσελάκη: Αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές


Αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη άφησε και ο Νάσος Ηλιόπουλος κάνοντας λόγο για αντικαταστατική διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα. Δεν μπορεί να ανοίγει το δρόμο για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές στις γραμμές μας, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στον Κασσελάκη λέγοντας ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρως διχαστικός.
Που θα βγει όλο αυτό; Τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης πασχίζουν να διαγραφούν ουσιαστικά για να ηρωποιηθούν, λένε συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. Στην Πολιτική Γραμματεία καταγράφηκε μία μεγάλη διαφωνία για το χρόνο του συνεδρίου που αποτυπώθηκε σε αριθμούς. 10 καταψήφισαν και 8 ψήφισαν λευκό ενώ 20 ψήφισαν υπέρ του Φεβρουαρίου που θα γίνει το Συνέδριο. Δύο τα τινά: Ή πριν το Συνέδριο θα έχουμε μεγάλη διάσπαση στελεχών ή το πιθανότερο είναι να παραμείνουν όσο μπορούν στελέχη της αντιπολίτευσης και να φθείρουν το κόμμα ώστε να πάει αποδεκατισμένο στις ευρωεκλογές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης