Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης δεν είναι ταξικός εχθρός του καπιταλισμού – Να πουλήσει την περιουσία του και να ζήσει στην Ελλάδα με τους φτωχούς

Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης δεν είναι ταξικός εχθρός του καπιταλισμού – Να πουλήσει την περιουσία του και να ζήσει στην Ελλάδα με τους φτωχούς
«Ό,τι έχουμε κάνει για τον ελληνικό λαό, ο κ. Κασσελάκης δεν το ξέρει από εκεί που είναι, είναι άσχετος. Για τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ ρωτήστε με, όχι για τον Κασσελάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Δεν μπορείς να πεις ότι ο Κασσελάκης είναι ταξικός εχθρός του καπιταλισμού», «κάποια στιγμή και η υποκρισία έχει τα όριά της», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, Άδ. Γεωργιάδης, κάνοντας αναφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος παλιά με τους Αριστερούς μπορούσε να έχει μία κανονική ιδεολογική σύγκρουση.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο mega αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor's, αλλά και στον Στ. Κασσελάκη και τα περί γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.
«Θα ήθελα όλοι οι Έλληνες να απολαμβάνουν ένα όμορφο σπίτι στα Hamptons όπως του κ. Κασσελάκη. Φαντάζομαι τον κ. Κασσελάκη μετά την πρώτη νύχτα του γάμου του να κάθεται στα Hamptons μπροστά στη λίμνη και να σκέφτεται τους “φτωχούς Έλληνες”. Κάποια στιγμή και η υποκρισία έχει τα όριά της. Εγώ παλιά με τους Αριστερούς, γιατί η κατάσταση πλέον έχει γίνει “κουλουβάχατα”, μπορούσα να έχω μία κανονική ιδεολογική σύγκρουση. Δεν μπορείς να πεις ότι ο Κασσελάκης είναι ταξικός εχθρός του καπιταλισμού. Θα του πρότεινα να πουλήσει στην περιουσία του και να έρθει να ζήσει στην Ελλάδα με τους φτωχούς, όχι να μας το παίζει από τα Hamptons με δάκρυα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι θεωρεί «υποκριτική τη δήλωση του κ. Κασσελάκη», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι έχουμε κάνει για τον ελληνικό λαό, ο κ. Κασσελάκης δεν το ξέρει από εκεί που είναι, είναι άσχετος. Για τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ ρωτήστε με, όχι για τον Κασσελάκη».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του με αφορμή την αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας μας από τον οίκο Standard & Poor's  ανέφερε ότι «στηρίζεται σε πήλινα πόδια και πατάει επάνω στην φτωχοποίηση των πολιτών».

Για γάμο ομόφυλων ζευγαριών

«Καταρχάς πολύ καλά έκανε και παντρεύτηκε τον σύντροφό του και να του ευχηθούμε να έχει μία πολύ ευτυχισμένη ζωή με τον κ. Τάιλερ που είναι και πολύ συμπαθής. Στην Ελλάδα μπορεί να ζήσει ο κ. Κασσελάκης με τον κ. Τάιλερ, δεν απαγορεύεται, μπορεί να κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τον κ. Τάιλερ. Όταν έρθει το νομοσχέδιο θα το μελετήσουμε και θα τοποθετηθούμε», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης ερωτηθείς για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης έχουν ανακοινώσει πως δεν υφίσταται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, και ο καθένας μπορεί να ψηφίσει κατά συνείδηση. Πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι τα άτομα που είναι σε ομοφυλοφιλική σχέση μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους».
Σημειώνεται ότι εντός 4ετίας, όπως έχει επισημανθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Π. Μαρινάκη, θα ψηφιστεί ο νόμος για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών.

Για Μέση Ανατολή

Αναφορικά με τις στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στη σκιά του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «εμάς μας συμφέρει να υπάρχει ειρήνη. Κάθε πόλεμος είναι εξ ορισμού κάτι κακό. Στην προκειμένη περίπτωση σίγουρα θα μας επηρεάσει τουλάχιστον στις προσφυγικές ροές. Το ποιος θα είναι ο βαθμός επηρεασμού εξαρτάται από το ποιο θα είναι το γεγονός».
«Σκεφτόμουν αν κάποιος είναι στη μεριά του Ισραήλ και ξυπνούσε μία μέρα πριν από 2 βδομάδες και σφάζανε τόσο κόσμο στα χωριά του. Και μετά από 2 βδομάδες έλεγαν “κάνε κατάπαυση του πυρός και θα σου δώσω τους ομήρους”. Θα το δεχόμασταν; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι στην Λωρίδα της Γάζας που και έχασαν τη ζωή τους και θα χάσουν τη ζωή τους αν γίνει εισβολή και θα έχουν φοβερή μοίρα. Είμαστε μαζί με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που θέλει να βλέπει αθώα παιδιά να υποφέρουν κατά αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην δούμε και την πραγματικότητα. Εκείνη η περιοχή δεν μπορεί να γυρίσει στην περίοδο πριν την 7η Οκτώβρη σαν να μην συμβαίνει τίποτα», σημείωσε.
Ο ίδιος έκανε λόγο για τρομακτική κατάσταση στην Ευρώπη με την τρομοκρατία είναι σε τρομακτική κατάσταση.
«Με όλα όσα έγιναν σε Γαλλία και Βρυξέλλες, με τις εν ψυχρώ δολοφονίες, πιστεύετε ότι η αντίδραση των Ευρωπαίων θα είναι ήπια ή θα γεμίσει πολιτικές, κοινωνικές συγκρούσεις και αλλαγές;», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για αναβάθμιση από Standard & Poor’s

«Να μην κρύψουμε το μεγάλο θετικό της ημέρας, με την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
«Έχοντας υπάρξει μέλος του οικονομικού επιτελείου που έφτασε σε αυτόν τον άθλο αισθάνομαι περηφάνια. Ευχαριστώ τον κ. Μητσοτάκη που με είχε σε αυτή την ομάδα, και πάνω από όλα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ελληνικό λαό, που με φοβερές θυσίες έφτασε σε αυτό το σημείο, γιατί δεν είναι κάτι εύκολο και αυτονόητο», πρόσθεσε.
Όπως είπε, «δεν είναι αυτόματο, αλλά επιτρέπει από σήμερα σε μία σειρά από επενδυτικά κεφάλαια του πλανήτη – που είναι στο σύνολο είναι τρισεκατομμύρια ευρώ – να έρθουν όλα αυτά στην Ελλάδα. Αλλά ακόμα και ένα μικρό κλάσμα να έρθει στην Ελλάδα, και ορισμένα θα είναι υποχρεωμένα να έρθουν στην Ελλάδα».
«Το επόμενο διάστημα η Ελλάδα θα έχει μία εισροή αρκετών ξένων κεφαλαίων που μέχρι σήμερα δεν τα είχε», τόνισε ο υπουργός.
Εξήγησε ότι «στην καθημερινότητα αυτό σημαίνει: μικρότερα επιτόκια δανεισμού για το κράτος και τις επιχειρήσεις, άρα μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη. Η Ελλάδα λόγω της επενδυτικής βαθμίδας και του Ταμείου Ανάκαμψης φαίνεται πως τα επόμενα για την Ευρώπη χρόνια, να έχει μία οικονομική ανάπτυξη, σε μία εποχή που η Ευρώπη είναι σε οικονομική ύφεση. Άρα, θα επιταχυνθεί η σύγκλισή μας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι μεγάλη επιτυχία, το είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό προεκλογικά».

Για νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

«Το νομοσχέδιο που φέρνουμε έχει πολύ καλές ειδήσεις για τους Έλληνες. Πρώτον, δεν θα περικόπτεται το 30% της σύνταξης στους εργαζόμενους συνταξιούχους και από 1/1/24 να παίρνουν το 100% της σύνταξης τους και να πληρώνουν υπέρ ΕΦΚΑ το 10% του μισθού που θα λαμβάνουν από την επιπλέον δουλειά τους. αυτό σημαίνει κέρδος περίπου 2.500 ευρώ τον χρόνο. Δεύτερον, επιτρέπουμε στους κατόχους αναπηρικής σύνταξης να εργάζονται. Τρίτον, επεκτείνουμε το επίδομα μητρότητας και το εξομοιώνουμε και με τους ελεύθερους επαγγελματίες και για αγρότες και μισθωτούς», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης για το ασφαλιστικό.
«Γίνονται οι υπολογισμοί, αλλά είναι πέριξ του 3% η αύξηση των μισθών των συνταξιούχων. Μέσα στο νομοσχέδιο είναι και το επίδομα προσωπικής διαφοράς», συμπλήρωσε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης