Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέο χτύπημα από Φίλη κατά Κασσελάκη: Δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα αριστερό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέο χτύπημα από Φίλη κατά Κασσελάκη: Δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα αριστερό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Φίλης δήλωσε πως οι δηλώσεις Κασσελάκη δεν σβήνονται με ελαφρυντικό της νεότητας
Σχετικά Άρθρα
Την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη αμφισβητεί για ακόμα μία φορά ο Νίκος Φίλης, με αφορμή την αποκάλυψη της αρθρογραφίας του πρώτου. Μάλιστα, από τις δηλώσεις του κ. Φίλη προκύπτει πως δεν αποκλείεται να θέσει ακόμα και θέμα ηγεσίας. Αφορμή αποτελεί αφενός η κακή επίδοση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη από παλαιά του άρθρα στον Εθνικό Κήρυκα.
«Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7% από ό,τι λένε οι έρευνες» είπε αρχικά ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον Ant1. «Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε» πρόσθεσε με νόημα ο Νίκος Φίλης παρατηρώντας ότι σε άλλες περιπτώσεις όπως στον Ανδρουλάκη, στον Τσίπρα ή στον Μητσοτάκη με την εκλογή νέου αρχηγού «αμέσως υπήρχε μια ανάταση. Εδώ δεν υπάρχει αυτό, υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία».
Όσον αφορά την αποκάλυψη της ΕΦ.ΣΥΝ. για τα άρθρα του Στέφανου Κασσελάκη στα οποία, μεταξύ άλλων, ζητούσε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις μισθών, ο κ. Φίλης παραδέχθηκε ότι «δεν γνωρίζαμε αλλά είχαμε πολλά πράγματα υποψιαστεί» παραπέμποντας στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ. Ειδικά, δε, για το περιεχόμενο των άρθρων αυτών ο Νίκος Φίλης είπε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού, ότι αυτά δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι.
Θυμίζει σε στιλ τον Trump επέμεινε ο Νίκος Φίλης, προσθέτοντας ότι «με όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης που δεν σβήνονται με το ελαφρυντικό της νεότητας, δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα αριστερό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Τίθεται ζήτημα τι εκπροσωπεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Αν θέλει να φτιάξει άλλο κόμμα μεταλλάσσοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που λέει είναι έξω από το πρόγραμμα του κόμματος. Σε ό,τι με αφορά θα θέσω θέμα για όσα λέει. Εμείς λέμε ότι υπάρχει θέμα δημοκρατικής τάξης για όσα λέει» πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης.
Αφού, δε, σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κέρδισε χωρίς να πει τι πιστεύει, τώρα ακούει ο κόσμος και πέφτει από τα σύννεφα» διευκρίνισε ότι «δεν θα θέσουμε ευθέως θέμα ηγεσίας αλλά θα θέσουμε θέμα λειτουργίας, έχει μια νομιμοποίηση (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) από τις εκλογές που έγιναν, έχουν αλλάξει οι όροι, θα κάνουμε συνέδριο και θα δούμε τι θα κάνουμε».
Όπως τόνισε «είμαστε στο κόμμα από την ίδρυσή του και δίνουμε μάχη για να μην μεταλλαχθεί, να μην γίνει κόμμα κεντροδεξιό, ο κ. Κασσελάκης εκπροσωπεί κεντροδεξιά πολιτική. Το εναγώνιο δίλημμα είναι πώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ του 2012 και δεν ανακόπτει αυτή την πορεία ο κ. Κασσελάκης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης