Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στην ηρεμία του Εκτελεστικού Γραφείου πριν την καταιγίδα της Κεντρικής Επιτροπής - Τι ζήτησε η Έφη Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Στην ηρεμία του Εκτελεστικού Γραφείου πριν την καταιγίδα της Κεντρικής Επιτροπής - Τι ζήτησε η Έφη Αχτσιόγλου
Η Έφη Αχτσιόγλου επανέλαβε τη θέση της κίνησης 6+6 και ζήτησε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη σύγκληση συλλογικού οργάνου μετά την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ.
Σε αυτό συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος και οι Ρένα Δούρου, Έφη Αχτσιόγλου, Δώρα Αυγέρη, Θεοδώρα Τζάκρη αλλά και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.
Σε μία απόπειρα να κοπάσει η εσωκομματική καταιγίδα των τελευταίων ημερών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη η οποία, όπως δήλωσε, έγινε σε «πολύ καλό κλίμα».
Μάλιστα, όπως μετέφερε ο ίδιος ο άτυπος επικεφαλής της Ομπρέλας, ζήτησε από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει τις διαγραφές Σκουρλέτη, Φίλη, Βίτσα και Τζουμάκα.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο της προεδρικής πλειοψηφίας, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως θέλει πειθαρχία στα ΜΜΕ και οποίος θέλει κάτι να πει έχει το ελεύθερο να τα λέει στα όργανα του κόμματος, σύμφωνα με το καταστατικό.

Όσον στο Εκτελεστικό Γραφείο, που έχει κυρίως οργανωτικό και όχι τόσο πολιτικό χαρακτήρα ως όργανο, κατά τη συνεδρίασή του η Άφη Αχτσιόγλου επανέλαβε τη θέση της κίνησης 6+6 και ζήτησε από τον Σ. Κασσελάκη την άμεση σύγκληση των πλέον αποφασιστικών οργάνων της Κουμουνδούρου, όπως η Πολιτική Γραμματεία.
Παρόμοιο αίτημα έχουν εκφράσει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα και τα στελέχη της Ομπρέλας.
Πλέον, γίνεται σαφές ότι όλοι οι εσωκομματικοί παίχτες εντός ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν θέσεις μάχες εν όψει του επόμενου, μεγάλου κόμβου, που δεν είναι άλλος από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις 11 και 12 Νοεμβρίου.
Εκεί θα γίνει πια ξεκάθαρα σαφές, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε διάσπαση, διάλυση ή σε κάποιου είδους υπέρβαση της κλιμακούμενης εσωστρέφειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης