Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές τεσσάρων στελεχών - Ποιοι την απαρτίζουν, πώς αποφασίζει

Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές τεσσάρων στελεχών - Ποιοι την απαρτίζουν, πώς αποφασίζει
Προσωρινή εκεχειρία στην Κουμουνδούρου - Συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή Δεοντολογίας
Χαμηλώνουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να φέρνει στο προσκήνιο τις θέσεις του κόμματος, να ζητεί συντεταγμένη παρουσία από τα στελέχη στα μέσα ενημέρωσης και να τονίζει ότι οι διαφωνίες συζητούνται στα όργανα και όχι στα κανάλια.
Πολλοί ερμηνεύουν ως ένδειξη ενωτικής διάθεσης από μέρους του την αναφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην ομιλία του στον Econοmist όπου άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για οικειοποίηση των προσπαθειών του ελλ. λαού και των αποτελεσμάτων και της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Δεν χαρακτηρίζεις, λοιπόν, σε καμία περίπτωση την επενδυτική βαθμίδα της S&P ως διαχειριστικό θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως έχω ήδη πει δημόσια, πρέπει να αναβαθμίσουμε σε βαθμίδα την ποιότητα ζωής του απλού κόσμου.// 21.22 Η S&P αναφέρεται επίσης στο τωρινό 37 δις ταμειακό απόθεμα ως “πολύ μεγάλη ρευστότητα” για το μέγεθος της οικονομίας. Να θυμήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε αφήσει 37 δις στα ταμεία το 2019, και τότε η οικονομία ήταν μικρότερη από σήμερα».

Στο επίκεντρο η Επιτροπή Δεοντολογίας - Αποφασίζει για Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα

Στο επίκεντρο των συζητήσεων εντός και εκτός κόμματος η διαδικασία που αρχίζει στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τις παραπομπές των στελεχών.
Η σύνθεση της επιτροπής είναι Βαρτζελή Ρεγγίνα, Βεντούρας Ερρίκος, Γιαννακίδου Χαρίκλεια, Θεοδωρακοπούλου Αναστασία.
Για τη διαδικασία, και τα βήματα που θα ακολουθήσει Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ έως το τελικό αποτέλεσμα μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ο οποίος από το Συνέδριο του κόμματος το 2022 είναι μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στο αίτημα διαγραφής των τεσσάρων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, από τον νέο πρόεδρο του κόμματος τόνισε πως για τέτοιες «σοβαρές ποινές» η απόφαση πρέπει να είναι υπερ από τα 2/3 του σώματος, δηλαδή από τα 15 άτομα που αποτελούν την Επιτροπή, θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής τα 10, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διαγραφεί ή να ανασταλεί η ιδιότητα κάποιους μέλους με άλλον τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης