Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Εμφύλιος» στη ΝΔ για την υγεία με ολομέτωπη Σαλμά κατά Πλεύρη: «Υπηρέτησες την ακροδεξιά, καταστρατήγησες διαδικασίες αξιολόγησης»

«Εμφύλιος» στη ΝΔ για την υγεία με ολομέτωπη Σαλμά κατά Πλεύρη: «Υπηρέτησες την ακροδεξιά, καταστρατήγησες διαδικασίες αξιολόγησης»
«Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις ούτε πρόκειται» υποστηρίζει ο κ.Σαλμάς
Εσωκομματικά μαχαιρώματα, και μάλιστα μεταξύ δύο πρώην υπουργών Υγείας, προέκυψαν στη Νέα Δημοκρατία κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση για τους διοικητές στο δημόσιο τομέα.
Ειδικότερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς κλιμάκωσε τις επιθέσεις κατά του συναδέλφου του και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Θάνου Πλεύρη, με αφορμή την περίπτωση του διοικητή νοσοκομείου Αγρινίου, περιοχή στην οποία εκλέγεται ο πρώτος.
Όπως είχε κάνει και σε αντίστοιχη κοινοβουλευτική συζήτηση προ μηνών, έτσι και σήμερα (2/11) ο κ. Σαλμάς κατηγόρησε τον Θάνο Πλεύρη για την επιλογή του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, επαναλαμβάνοντας ότι διορίστηκε λόγω της προσωπικής τους σχέσης.
Καθοριστικό ρόλο στην ανάμοχλευση της ... κόντρας μεταξύ των δύο βουλευτών της ΝΔ φαίνεται πως έπαιξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, που υπενθύμισε την κόντρα μεταξύ των δύο για τον διορισμό του συγκεκριμένου διοικητή.
Ως αποτέλεσμα, ακολούθησε η απάντηση του Θάνου Πλεύρη από το βήμα της Βουλής, ο οποίος τόνισε ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου είναι απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, έχει 30 προϋπηρεσία σε Ιασώ, Ντυνάν και ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ για επτά χρόνια δίδασκε στο μεταπτυχιακό τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου για δομές διοίκησης υπηρεσιών Υγείας.
Ύστερα, ο κ. Πλεύρης δέχτηκε «φίλια» διαδικτυακά πυρά, με τον κ. Σαλμά να επαναφέρει τις καταγγελίες του του κατά του διοικητή Αγρινίου, σπεύδοντας να καταγγείλει τον τέως υπουργό για τον τρόπο επιλογής διοικήσεων, αλλά και για την ακροδεξιά του ιδεολογία.
Στη σχετική του ανάρτησή του, ο κ. Σαλμάς αναφέρει:
«Με τον Θάνο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις ούτε πρόκειται. Για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας αρκεί να πω πόσες φόρες απολογούμαστε προεκλογικά. Αναφέρθηκε χθες στην Βουλή έμμεσα στην κριτική που του άσκησα ότι ο ανεπαρκέστατος διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου το μόνο προσόν που είχε ήταν ότι ήταν προσωπικός του φίλος, όπως ο ίδιος μου είχε πει και δεν το διέψευσε. Υποστήριξε ότι είχε πολλά θεωρητικά προσόντα.
Αγαπητέ Θάνο το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είχε ασκήσει ποτέ πριν τοποθετηθεί στο Αγρίνιο διοίκηση νοσοκομείου, αλλά ότι δεν κατάλαβες ότι μετά την κρίση στην Ελλάδα υπήρξαν διαδικασίες αξιολόγησης και αξιοκρατίας (σου θυμίζω open gov) τις οποίες καταστρατήγησες. Και πολιτικές συμπεριφορές σαν τις δικές σου διορθώνει το νομοσχέδιο κατά την συζήτηση του οποίου πήρες τον λόγο».



Η σχετική τοποθέτηση ήρθε ως συνέχεια σε προηγούμενη ανάρτηση του κ. Σαλμά, όπου παρατίθεται η ομιλία του στη Βουλή (από 1ης Σεπτμεβρίου) και οι πρότερες καταγγελίες του περί ανικανότητας του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης