Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης διώχνει τους αμφισβητίες του και ξεκόβει με το ΠΑΣΟΚ - Προάγγελος διάσπασης η εκδήλωση της «Εποχής»

Ο Κασσελάκης διώχνει τους αμφισβητίες του και ξεκόβει με το ΠΑΣΟΚ - Προάγγελος διάσπασης η εκδήλωση της «Εποχής»
Η εκδήλωση είναι προάγγελος εξελίξεων που αν συνδυαστεί με την πρόθεση του Παναγιώτη Σκουρλέτη να τα «βάλει» με τα υπόγεια του ΣΥΡΙΖΑ
Εκδήλωση η οποία είναι προάγγελος εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργίας νέου κόμματος είναι αυτή που θα γίνει της ερχόμενη Δευτέρα 6/11 την οποία διοργανώνει η εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ» με τίτλο «Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών».
Στο πάνελ των ομιλητών θα μετέχει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» της ηγεσίας Κασσελάκη.

Η εκδήλωση που θα φέρει τη διάσπαση

Η εκδήλωση θα γίνει στις 19.00 το απόγευμα στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ. Εκτός από τον πρώην υπουργό στους ομιλητές περιλαμβάνονται η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, ο Αντώνης Τζανακόπουλος καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στην Οξφόρδη, ο συγγραφέας Κωστής Παπαϊωάννου και ο δικηγόρος Βασίλης Παπαστεργίου.
Υπόψιν τα στελέχη αυτά και κυρίως ο Αντώνης Τζανακόπουλος που είναι ο αδερφός του Δημήτρη Τζανακόπουλου, συντρόφου είναι που έχουν εκφράσει την άποψή ότι η Ομπρέλα αλλά και η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου πρέπει να φύγουν άμεσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η εκδήλωση έχει σαφές διασπαστικό περιεχόμενο. Για την ακρίβεια πραγματοποιείται μερικές ημέρες πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει στις 11 Νοεμβρίου. Με αντικείμενό την πορεία του κόμματος αλλά και το φλέγον ζήτημα των διαγραφών 4 κορυφαίων στελεχών του κόμματος (Ν.Φίλης, Δ.Βίτσας, Π.Σκουρλέτης και Στέφανος Τζουμάκας).

Ο Σκουρλέτης τα βάζει με τα τρολ της Κουμουνδούρου


Όπως φαίνεται, η εκδήλωση είναι προάγγελος εξελίξεων που αν συνδυαστεί με την πρόθεση του Παναγιώτη Σκουρλέτη να τα «βάλει» με τα υπόγεια του ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ της Κουμουνδούρου δείχνει ότι η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά. Κάτι που πλέον το επιθυμεί και η πλευρά Κασσελάκη. Ήδη υπήρξε η γραμμή να μην ξαναμιλήσει κανείς για σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό άλλωστε ο Γιώργος Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι φθαρμένο κόμμα και μάλιστα προειδοποίησε τον Χρήστο Σπίρτζη να πάει στο ΠΑΣΟΚ αν θέλει τέτοιου είδους συνεργασίες, διότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται κανείς.

Η πλευρά Κασσελάκη ξεκόβει το φλερτ με το ΠΑΣΟΚ

Η πλευρά Κασσελάκη λοιπόν, κλείνει τα εσωκομματικά μέτωπα και στρέφεται προς τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.
Στην Κεντρική Επιτροπή θα επιμείνει για τις διαγραφές και δεν θα τις πάρει πίσω. Και τότε θα υπάρξει συντονισμένη αντίδραση.
Η επιδίωξή του είναι να τελειώσει τώρα με τους αμφισβητίες του διότι αυτή η εσωστρέφεια ρίχνει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
Εχθές η δημοσκόπηση της MRB δείχνει ότι υπάρχει πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, μικρή άνοδος του ΠΑΣΟΚ και πλέον η 2η θέση είναι διεκδικίσιμη από τα δύο κόμματα.
Άμα τελειώσει η εσωστρέφεια θα τελειώσει και ο καθοδικός κύκλος του κόμματος.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης