Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίσκεψη κλιμακίου στο Κέντρο Υγείας και τις ΤΟΜΥ Αιγάλεω - Δούρου: Απαξίωση, εγκατάλειψη, υποβάθμιση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίσκεψη κλιμακίου στο Κέντρο Υγείας και τις ΤΟΜΥ Αιγάλεω - Δούρου: Απαξίωση, εγκατάλειψη, υποβάθμιση
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου,  τη Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιώνκαθώς και την Προϊσταμένη νοσηλευτικού, νοσηλεύτριες, ακτινολόγους και διοικητικές υπαλλήλους
«Οι δημόσιες μονάδες υγείας της Δυτικής Αθήνας δέχονται συστηματικά πλήγματα από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της Περιφέρειας. Αντί για την οφειλόμενη στους πολίτες των δήμων της Δυτικής Αθήνας στήριξη, διαπιστώνουμε απαξίωση, εγκατάλειψη, υποβάθμιση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΣΥ», δήλωσε η βουλεύτρια της Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρ. Δούρου, από το Αιγάλεω.
Η κα Δούρου μαζί με τον Τ. Σαράντου, αναπληρωτή συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας και την Α. Μανωλαράκη, Συντονίστρια Οργάνωσης Μελών Αιγάλεω, επισκέφθηκαν χθες (3/11) το Κέντρο Υγείας στο Αιγάλεω.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο και το μέλος του ΔΣ των εργαζομένων Α’ και Β’ ΥΠΕ, Τρ. Τρυφλιτσάνη και Χ. Παπαγεωργόπουλο, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου, Αργ. Μακρή, τη Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών, Ευ. Τσάρα, καθώς και την Προϊσταμένη νοσηλευτικού, νοσηλεύτριες, ακτινολόγους και διοικητικές υπαλλήλους.
Αντικείμενο της επίσκεψης τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Κέντρο και τις ΤΟΜΥ από τις αυξανόμενες ελλείψεις προσωπικού που επιτείνονται, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ “από την αιφνιδιαστική και χωρίς σχεδιασμό απόφαση της 2ης ΥΠΕ για μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού στο Αττικό Νοσοκομείο από 8/11/23. Πιο συγκεκριμένα, μετακινούνται εννέα άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, επτά άτομα από τα Κ.Υ. Περιστερίου 1οκαι 2ο, ένα άτομο από το Κ.Υ. Αιγάλεω και ένα άτομο από το Κ.Υ. Χαϊδαρίου. Καταγγέλλοντας παράλληλα “το γεγονός ότι μετακινείται μεγάλος αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού από Κέντρα Υγείας που δέχονται καθημερινά εκατοντάδες ασφαλισμένους, υποβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας” και τονίζοντας ότι η “Π.Φ.Υ. πρέπει να γίνει ο πυλώνας που θα στηρίξει το ΕΣΥ, αποφορτίζοντας τα νοσοκομεία από τον όγκο των εκτάκτων περιστατικών”.
Η κα Δούρου έθεσε επίσης και το θέμα της μη απορρόφησης του κονδυλίου των 41 από τα 50 εκατ. που είχε εξασφαλίσει η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής κατά τη μνημονιακή περίοδο για τη χρηματοδότηση των απαραίτητων προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών στις 54 Τοπικές Μονάδες Υγείας στην Αττική, που δημιουργήθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
«Σε αντίθεση με τη Διοίκηση Δούρου, που απορρόφησε στη θητεία της 9 εκατ. για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ, η νυν δεξιά Διοίκηση Πατούλη, λειτουργώντας στο ίδιο μήκος κύματος με τις δεξιές κυβερνήσεις Μητσοτάκη, δεν αξιοποίησε τα 41 εκατ. για τις κρίσιμες για το δημόσιο σύστημα υγείας, προσλήψεις, διακόπτοντας το έργο στήριξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που είναι και η προϋπόθεση για την ενίσχυση του ΕΣΥ», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Οι δημόσιες μονάδες υγείας της Δυτικής Αθήνας δέχονται συστηματικά πλήγματα από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της Περιφέρειας. Αντί για την οφειλόμενη στους πολίτες των δήμων της Δυτικής Αθήνας στήριξη, διαπιστώνουμε απαξίωση, εγκατάλειψη, υποβάθμιση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΣΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τώρα όπως και χθες, στη Βουλή ή στην Περιφέρεια, βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας από το Αιγάλεω και το Περιστέρι ως το Χαϊδάρι, στο πλευρό των πολιτών και του δικαιώματός τους σε δωρεάν, δημόσιες ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», ανέφερε η Ρ. Δούρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης