Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κωνσταντινίδη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα - Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις και επενδύσεις

Συνάντηση Κωνσταντινίδη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα - Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις και επενδύσεις
Επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα στις διμερείς σχέσεις
Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ και οι τρόποι προσέλκυσης περισσότερων αμερικανικών επενδύσεων στη βόρεια Ελλάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γ. Τσούνη, παρουσία και του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρυ Ίσμαηλ.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα στις διμερείς σχέσεις και αναζητήθηκαν πεδία περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και των πολιτιστικών ανταλλαγών.
Ο κ. Κωνσταντινίδης παρουσίασε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση και ανάπτυξη της οικονομίας της Μακεδονίας και της Θράκης, αναφέρθηκε στην ταχεία υλοποίηση του σχεδίου της ενεργειακής μετάβασης της χώρας και της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις διμερείς σχέσεις.
Τέλος, ο υφυπουργός τον προσκάλεσε στην Κοζάνη, πρόταση την οποία αποδέχθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εσωτερικών για το θερμό καλωσόρισμα, εστιάζοντας στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την καθιέρωση της Βόρειας Ελλάδας σε επενδυτικό κόμβο στις νέες τεχνολογίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης