Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Να πάει στη χώρα του να πολεμήσει» είπε ο Θάνος Πλεύρης για τον 22χρονο Παλαιστίνιο που συνελήφθη στο Σύνταγμα

«Να πάει στη χώρα του να πολεμήσει» είπε ο Θάνος Πλεύρης για τον 22χρονο Παλαιστίνιο που συνελήφθη στο Σύνταγμα
Ο Θ. Πλεύρης εξέφρασε την άποψη ότι εν προκειμένω οι εισαγγελικές αρχές έκριναν πως πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση καθώς ο 22χρονος Παλαιστίνιος κρέμασε την Παλαιστινιακή σημαία πάνω από την Ελληνική, γεγονός που συνιστά αλλαγή σε χώρο που υπάρχει κυρίαρχο σύμβολο και το οποίο αντίκειται στο νόμο

Την προσαγωγή και μετέπειτα σύλληψη του νεαρού Παλαιστινίου που ύψωσε την παλαιστινιακή και την ελληνική σημαία στο Σύνταγμα, σχολίασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης στο Kontra24.
Ο Θ. Πλεύρης εξέφρασε την άποψη ότι εν προκειμένω οι εισαγγελικές αρχές έκριναν πως πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση καθώς ο 22χρονος Παλαιστίνιος κρέμασε την Παλαιστινιακή σημαία πάνω από την Ελληνική, γεγονός που συνιστά αλλαγή σε χώρο που υπάρχει κυρίαρχο σύμβολο και το οποίο αντίκειται στο νόμο. Αν και νομικός, ο κ. Πλεύρης δεν μπόρεσε να εξηγήσει βάσει ποιου άρθρου του Ποινικού Κώδικα σχηματίστηκε η δικογραφία σε βάρος του Παλαιστίνιου. Αντιθέτως, επαναλάμβανε με έντονο ύφος:
«Όταν έχει έρθει με όρους στην ελληνική δημοκρατία, στους στύλους που υπάρχουν τα ελληνικά σύμβολα δεν θα κάνει τη διαμαρτυρία του».
Σε υψηλούς τόνους και χωρίς να επιτρέπει ερωτήσεις, ο Θάνος Πλεύρης συνέχισε: «Άμα τον πονάει τόσο πολύ η ελευθερία – γιατί έχει την ικανότητα να ανεβαίνει στους στύλους – να πάει να πολεμήσει για τον λαό του, όχι να μου μεταφέρει τον πόλεμο της Γάζας στην Ευρώπη. 22 ετών και πολεμάνε οι δικοί του!» είπε.
Στην ερώτηση «Είστε με τη Χαμάς;» απάντησε: «Εγώ δεν είμαι με τη Χαμάς.
Εγώ λέω ότι πολεμάνε οι Παλαιστίνιοι. Με τη Χαμάς δεν είμαι. Εγώ είμαι με το Ισραήλ στην προκειμένη περίπτωση», την ώρα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Τσίπρας που ήταν κι αυτός προσκεκλημένος στην εκπομπή του θύμιζε ότι τα ίδια έλεγε και η Χρυσή Αυγή για τους πρόσφυγες από τη Συρία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης